About English Language, Speaking, Fun. 18.01.2012

Тандем-англійська або разом веселіше

Автор: Анастасія Брандт
Кожен обирає для себе найбільш зручний метод вивчення англійської мови: комусь подобається навчатися в групах на курсах, комусь більше пасує індивідуальний підхід, комусь зручніше навчатися не виходячи з дому  - самостійно чи по skype. До того ж весь час з’являються якісь нові методи, а старі або зникають, або вдосконалюються. Одним із порівняно нових методів є тандем метод вивчення англійської  (tandem language learning) або будь-якої іноземної мови. Цей метод не дуже поширений в Україні, але все в наших чи ваших руках!


Тандем метод полягає у тому, що дві людини, володіючи різними рідними мовами, зустрічаються і працюють над вивченням мови разом. При зустрічі «урок» ділиться на дві рівні частини: першу частину проводить одна людина, а другу – інша. В цьому методі кожен з партнерів відповідає за свою частину уроку та за всі матеріали, які він хоче використати. Найчастіше такі «уроки» проходять у кав’ярнях, кафе або пабах і тандем-партнери спілкуються про загальні речі, удосконалюючи свою розмовну мову. Також цей метод є досить економним або й взагалі безкоштовним, адже платити вам доведеться лише за каву або чай, який ви замовите у кафе.

Цей метод вперше виник у Німеччині в кінці 20 ст. під час німецько-французьких зустрічей молоді на спільних культурних заходах. Дуже часто цей метод використовується для тандем обміну між університетами різних країн, також існують спеціальні програми.

Найважливішими принципами тандем–методу є обопільність та автономність. Тобто кожен з партнерів зацікавлений у спілкуванні один з одним. Кількість зустрічей, теми розмов та залучення матеріалів залежать тільки від побажань учасників тандему. Не потрібно очікувати від партнера педагогічних навичок чи методик вивчення мови, це більш неформальний метод.

Цей метод може використовуватись як при зустрічах (face-to-face), тобто в усному вигляді, так і в письмовому. Тандем-заняття можна проводити, використовуючи e-mail, chat, skype, тобто  будь-яким зручним для вас спосібом.

Героїня Джулії Робертс у фільмі "Eat, pray, love" прекрасно демонструє, як можна насолоджуватися життям і вивчати мову одночасно.

Так де ж знайти собі партнера для тандем-вивчення англійської мови?

Як вже зазначалося раніше, у нас ця методика ще не дуже розповсюджена, тому спеціалізованих українських сайтів ще немає. Та існує декілька наших та іноземних сайтів, де можна знайти тандем партнера:

  • Totalingua

Цей сайт -  це така собі соціальна мережа для людей, які бажають вивчати мову, використовуючи саме тандем метод. Для початку потрібно обрати мову, якою розмовляєте ви, а потім обрати мову, на яку ви хочете "помінятися" (яку ви хотіли б вивчати). Також потрібно вказати місто, і ви побачите список всіх бажаючих вивчити вашу російську/ українську мову в обмін на якусь іноземну. Також тут можливий обмін мовами online, спілкування через чат.

  • Language Exchange Club Kyiv 

Цей міжнародний клуб взагалі дуже корисна річ для людей, які прагнуть спілкуватися та вивчати іноземні мови. Тут можна знайти різноманітні клуби та багато-багато іноземців. І основний плюс в тому, що це київський клуб! Тут можна знайти безліч тандем-партнерів, обираючи навіть за найближчою до вашого будинку станцією метро.

  • Scrabbin

На цьому сайті зареєстровано не дуже багато, а точніше всього 7 чоловік із Києва, які готові зустрітися для tandem English practice. Але це не біда, заохочуйте знайомих іноземців, і тоді шанси вивчити іноземну мову стануть вищими.

Так як цей метод зародився в Німеччині, то є багато німецькомовних сайтів для того щоб знайти собі такого партнера. Якщо ви хоча б трохи розумієте німецьку, то пошукайте за цими посиланнями:
erstenachhilfe.de
sprachen-lernen-web.com

Якщо ж  німецька - не зовсім ваша мова або зовсім не ваша, тоді  можна пошукати собі співрозмовника на сайтах вивчення іноземних мов, про які ми вже не раз вам розповідали:

А якщо вже на жодному з цих сайтів вам не вдається знайти підходящого партнера, ну що ж є і інші способи) Зверніться до друзів, зазначте це у статусах на всіх сайтах, на яких ви зареєстровані…. ну не мені  ж вам розповідати яким чином поширюється інформація в Інтернеті) Сподіваюсь, що вам одразу пощастить знайти гарного тандем-партнера, тому good luck!

P.S. Tandem language learning – це лише один з альтернативних і додаткових методів вивчення мови, тому не забувайте про свій основний метод – навчання у Green Forest. І якщо ви ще не встигли записатися на новий семестр, не зволікайте!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.