Fun, Grammar, Listening, Reading, Vocabulary, Writing. 09.04.2015

Англійська в смартфоні

Автор: Ольга Янкова

Усім привіт. Цього разу я розповім про наступні 7 цікавинок зі світу смартфонів та планшетів, що допоможуть вам ефективніше та цікавіше вивчати англійську. 

 

English Radio by Liang Yuan
Слухати та розуміти – чи не найважча частина вивчення англійської мови. Можна приділити читанню, письму та вивченню слів надзвичайно багато часу та сил, а от чути та розуміти мову так і не вийде. Тому цей додаток буде дуже корисним усім, хто прагне навчитися слухати.


Як це працює: додаток пропонує різні радіохвилі, що посортовані за категоріями (новини, спорт, музика, дитячі тощо). Серед радіостанцій, що вам пропонують слухати такі популярні як BBC, VOA, TED talks, FOX NEWS тощо. Також ви можете обрати країну, радіо якої бажаєте послухати. Впевніться, що ваш інтернет достатньо швидкий і вперед! При бажанні можна ще й зареєструватися у додатку та користуватися загальним чатом, голосовими повідомленнями та шукати друзів, що теж слухають радіо з вами. 
Мова: англійська
Рівні: усі, адже починати ніколи не рано.
Де знайти: Google Play або AppStore

 

Murphy’s English Grammar in Use by Cambridge University Press 
Ну хто ж не знає такого звичного нам блакитного граматичного довидника від Реймонда Мерфі! Чому його так люблять практично всі студенти – питання досить складне, практично риторичне. Проте тепер у вас є можливість використовувати не лише його паперову, але й електронну версію. Щоправда, за повний варіант доведеться заплатити. Якщо ж ви не впевнені, що книжечка вам потрібна, пройдіть кілька запропонованих пробних уроків. 


Як це працює: Обираєте тему, що вас цікавить, дивитеся та слухаєте пояснення, а потім виконуєте завдання. Як бачите, все дуже просто. Додаток пропонує безкоштовно переглянути 6 граматичних тем. Також є можливість користуватися Glossary – довідником, де вказані та пояснені більшість граматичних термінів, а також розділом Study Guide, що за допомогою тестів визначить, що саме ви не знаєте, та порадить, що вивчати.
Мова: англійська
Рівні: хоча книжка розрахована на рівні pre-intermediate або intermediate, раджу подивитися всім, хоча б з цікавості.

 

Headway Phrase-a-Day by Oxford University Press 
Цей додаток пропонує нам вивчати по одній фразі на день. Фрази, до речі, дуже корисні для щоденного спілкування. Але зверніть увагу, що це версія lite, тобто безкоштовна. А ось повна версія, за яку необхідно заплатити, має 365 фраз, тобто по одній на кожен день року. 


Як це працює: відкриваєте додаток, обираєте цікаву фразу, слухаєте її, дивитеся на картинку з поясненням та визначення, а також на приклад. От і усе. Щодня вивчайте по одній фразі, а в кінці курса можна погратися в гру, що пропонує нам з купи варіантів обрати той, що по змісту відповідає вказаній фразі. Досить цікаво особливо якщо грати на час. 
Мова: англійська
Рівні: починаючи з pre-intermediate, але й наймолодший elementary рівень може знайти тут багато цікавинок.

 

Quizlet – Flashcards and Study Tools by Quizlet LLC 
У минулій статті ви вже познайомилися з одним додатком для створення карток для навчання. Сьогодні я розповім вам про ще один такий, можливо комусь він сподобаєтсья більше. 


Як це працює: Програма просить зареєструватися. Після реєстрації у вас з’являється можливість створювати власні списки слів для вивчення з визначенням чи/або перекладом. Є три варіанти роботи зі списком: вивчати слова на картках, друкувати необхідне слово після перегляду перекладу або значення або ж знайти пари слів з перекладом. Програма дає дуже якісну озвучку слів та можливість завантажити колекції карток інших користувачів (часто, досить цікаві набори слів).  
Мова: будь-яка мова перекладу
Рівні: усі
Де знайти: Google Play або AppStore
 
 
Learn English with Johnny Grammar’s Word Challenge by British Council
Цього разу British Council знайомить нас з Johnny Grammar, персонажем, що знає все про граматику, значення та написання слів. А вже Johnny самостійно тестує усіх користувачів.


Як це працює: можна зареєструватися чи ввійти як гість. Потім у вас буде вибір з трьох категорій: grammar, words, spelling. Обираємо необхідну нам тему (усі теми позначені рівнем складності). Протягом обмеженого проміжку часу ви маєте дати відповідь на ряд запитань. Після того, як час закінчився, ви отримаєте фінальні бали та можливість переглянути свої помилки. А також Johnny дає кльові значки за досягнення.
Мова: англійська
Рівні: усі
Де знайти:
Google Play або AppStore

 

Wordhub by Farlex Internation Ltd.
Ще одна гра, яка допоможе вам розширити словниковий запас та навчитися будувати максимальну кількість слів з мінімальної кількості літер.


Як це працює: У вас є можливість грати самостійно (тренуватися чи грати на час) або з друзями із соціальних мереж чи незнайомцями, яких вам підбере програма. Ви отримуєте 7 літер та кількість слів, які з них можна утворити. Далі – ваші знання, винахідливість та увага.
Мова: англійська
Рівні: усі (впевнена, що кожен студент знає бодай кілька слів з трьох літер)

Language Learning Aptitude Test by British Council
Досить цікавий додаток, що пропонує за допомогою серії тестів визначити, наскільки легко вам дається вивчення іноземних мов. Спочатку я почала проходити тести з цікавості, в певний момент здається, що це все маячня, але дойти до кінця таки варто.


Як це працює: Тест пропонує вам обрати рідну мову, проте за відсутності української/російської доводиться обирати англійську (хіба що ви знаєте польську чи болгарську). Переживати з того приводу не варто, англійською дають лише інструкції. Потім йде серія завдань: вам пропонують вивчити числа та розпізнати їх за звучанням, те саме з певними звуками, зрозуміти значення слів за допомогою картинок та спробувати розгадати структуру речення, поділити слова за звучанням на певні категорії та вивчити кілька нових слів. От і все  
Мова: англійська та невідома (мова тестування)
Рівні: усі.


 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.