Exams, Green Forest Life. 22.05.2013

Рятуйте!!!! Тести…

Автор: Ольга Янкова
Чомусь саме на літню пору, коли вже не хочеться ні вчитися, ні жити взагалі (від спеки) припадає пора всіх іспитів та екзаменів. Ось і у ГФ не за горами закінчення семестру, а отже і підсумкового тестування. Варто сказати, що чомусь студенти завжди роблять великі-великі очі і сидять із закам’янілим виразом обличчя – чи то від страху, чи то від несподіванки – щоразу, коли їх викладач вимовляє слово «тест» чи «екзамен». Ця замітка має за мету більш детально проінформувати студентів ГФ про тести і, по можливості, морально налаштувати вас на їх позитивність.


Отже, навіщо взагалі вони [тести] потрібні? По-перше, ми – викладачі – не отримуємо морального задоволення від споглядання того, як ви – студенти – істерично намагаєтеся згадати різницю між Present Perfect та  Past Simple або ж майже безпомилково відтворити необхідну форму Perfect Infinitive. Тести, насамперед, потрібні для наших студентів, тобто вас. Пишучи тести, ви ще раз можете пересвідчитися в тому, що ви дійсно засвоїли ту чи іншу граматичну тему, побачити, над чим ще варто попрацювати. Але найголовніше – моральне задоволення. Так-так, саме моральне задоволення від написання тесту. Адже наскільки приємно усвідомлювати, що ти це можеш, ти це дійсно засвоїв, ти аж настільки наблизився до своєї мети. І ми [викладачі] саме тому отримуємо задоволення від тестів, адже бачимо, наскільки виросли наші «діти»:)

З чого складаються фінальні іспити ГФ?
В кінці кожного семестру студенти ГФ складають 2 іспити: General Language Test та Skills Test

General Language Test скаладається з двох частин та розрахований на 1 годину 40 хвилин. Тест призначений для перевірки ваших знань з grammar та vocabulary.

1-ша частина, Grammar, буде включати різноманітні завдання, на всі теми, які вивчались протягом рівня.

Всі завдання будуть змішаного типу і можуть бути такими:

  • Fill in the gaps (with one or more words)
  • Open the brackets
  • Choose the correct option
  • Unscramble the sentences (for lower levels)/Rephrase the sentences (for upper levels)
  • Make questions to the given answers
  • Correct the mistakes

2-га частина: Vocabulary. В цій частині буде перевірятися весь Key Vocabulary з усіх юнітів. Тому для підготовки до цього завдання, вам потрібно лише пройтись по всіх Key Vocabulary . І навіть, якщо вам здається, що ви такого слова не вчили, знайте – точно вчили!) У своєму тесті ви можете зустріти наступні види вправ:

  • Fill in the gap with the correct preposition or prepositions (phrasal verbs, idioms, set expressions)
  • Complete the sentence with the words from the box
  • Choose the correct option
  • Collocations matching (for lower levels)/Match the underlined word (in the sentence) with the definitions (upper levels)

Skills Test має визначити ваш рівень по всім чотирьом навичкам: аудіювання, говоріння, читатання і писання. Тест триває 1 год 30 хв і складається  з 2 частин:

  1. Listening and Speaking
  2. Reading and Writing.

Перша частина тесту складається з аудіювання (прослуховування тексту та виконання вправ до нього)  і говоріння (витягування карток з певним питанням та обговорення цього питання з викладачем без підготовки).  Під час Speaking студенти матимуть використовувати functional language and vocabulary певної теми, які вивчались протягом семестру, і це буде одним з критерієв оцінки speaking skills студента.

Друга частина тесту поєднує у собі читання та писання. Спочатку потрібно прочитати текст і виконати до нього вправу, а потім виконати письмове завдання, яке теж пов’язане з цим текстом!

Таким чином, склавши два іспити, студент ГФ може максимально отримати 200 балів (General Language Test - 120 балів, Skills Test - 80 балів).

  • A 100%-90%
  • B 89%-79%
  • C 78%-68% 
  • D 67%-57% 
  • F 57%-0%                       

 

За результатами складання екзаменів (A, B, C) студенти переводяться на наступний рівень або ж їм радять повторити курс ще раз (D,F).

 

Чи реально не потрапити на наступний семестр?
Так, реально, якщо ви не працювали протягом семестру. Ми не можемо перевести студента на наступний рівень, якщо він не засвоїв програму попереднього рівня тому що: – він не зможе зрозуміти граматичні теми наступного рівня, не засвоївши граматику попереднього; – не розуміючи про що говорить викладач, він тільки погіршить рівень знання мови; – він буде почувати себе некомфортно в групі вищого рівня; - він буде сповільнювати роботу групи та викладача.

Що робити, щоб підготуватися до тестів?
Нічого. Це ті тести, до яких ви готувалися протягом 4,5 місяців. А якщо серйозно, звичайно, необхідне повторення. Ми радимо повторювати систематично, по мірі того, як теми вивчалися. Перед повторенням, по-перше, дізнайтеся у свого викладача, які теми та типи завдань ви будете виконувати на тестах, по-друге, попросіть пояснити ще раз теми, в яких ви невпевнені або які ви встигли підзабути, по-третє, спробуйте виконати завдання подібного типу, по-четверте, попросіть у викладача написати пробний тест, щоб побачити чи ви вкладаєтеся у відведений на написання час. І головне – і не думайте переживати, адже ви впевнені у своїх знаннях, тому й з тестом впораєтеся без проблем.

Що робити якщо….
- У вас не виходить прийти на фінальний тест? – Поговоріть зі своїм викладачем або з адміністратором офісу, в якому ви навчаєтеся, і дізнайтеся чи можливо перенести тест (у більшості випадків це можливо), домовтеся на коли.
- Ви проґавили усний іспит (з поважної причини)? – Найкраще – знайти свого викладача та домовитися про час та місце здачі екзамену. Якщо це неможливо – у окремих випадках можна здати усний тест своєму викладачу з граматики, але про це також потрібно домовлятися заздалегідь.
- Ви пропустили певні усні/граматичні теми? – Попросіть свого викладача дати вам матеріали з тем, які ви пропустили, спробуйте розібратися самостійно. Якщо не виходить – попросіть свого викладача під час уроків-повторення трохи детальніше зупинитися на цій конкретній темі.
- Вас не переводять на наступний семестр? – Запишіться на Літній Семестр у ГФ, щоб ще раз повторити або ж вивчити незрозумілий для вас матеріал. Поговоріть з викладачем, чи допустить він/вона вас до навчання за умови закінчення Літнього Семестру. Заповнити прогалини у знаннях за цей час можливо, але пам’ятайте, що це залежить також і від вашого особистого бажання та старанності.

Ну ось, здається, і всі основні моменти. Пам’ятайте, що тести – це ще один спосіб, в першу чергу, самоперевірки. А ще те, що ваші викладачі переживають за вас набагато більше, ніж ви самі:)
Хай щастить!

 
Вам також може сподобатися:
Exams
Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати
Якщо ви плануєте вступати на магістратуру, то вже знаєте, що вам необхідно буде скласти ЄВІ з іноземної мови. Єдиний вступний іспит є обов'язковим із 2020 року. Програма тестування відповідає рівням володіння мовою В1-В2. Іспит має два блоки з 6 вправ, які загалом складаються з 42 запитань. На виконання…
Exams
Підготовка до ЄВІ онлайн: що треба знати про іспит
ЄВІ з іноземної мови має певну структуру та формат проведення, тому підготовка до нього має бути завчасною та цілеспрямованою. У цьому допомагають спеціалізовані курси підготовки до ЄВІ онлайн та самостійна практика. Дізнатися більше можна в цій статті. Сам іспит має 6 завдань, які в цілому складаються…
Exams
Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит
Єдиний вступний іспит з іноземної мови складають бакалаври, які планують вступати на магістратуру. ЄВІ має єдиний формат і систему оцінювання для всіх мов, а його програма відповідає рівням В1-В2. Із 2020 року цей іспит є обов'язковим для вступу на магістратуру. Підготовка до ЄВІ має включати відпрацювання…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.