Fun, Vocabulary. 04.11.2013

Ребуси. Що це таке і що з ними робити?

Автор: Аліна Шевченко

Багато людей, натрапивши на сторінку з ребусами у газеті чи журналі, швиденько її перегортають з думкою: «Як оце їх розгадувати?» . Насправді, це робити дуже легко, якщо знати деякі прості правила. Вчені довели, що розгадуючи ребуси чи загадки кожного дня, ви тренуєте  пам’ять  та розумові здібності, а особливо це корисно, коли розгадуєш ребуси англійською мовою. Як же з’явилися ребуси? Давним-давно, коли люди ще не вміли писати, вони замість слів у листах використовували різноманітні предмети. Одного разу вождь племені послав сусідам птаха, мишу, жабу і 5 стріл. Зміст послання був таким : «Чи вмієте ви літати, як птахи, ховатися в землю, як миші, стрибати і тікати, як жаби? Якщо ні, то не намагайтесь завоювати нас. Ми закидаємо вас стрілами, як тільки ви вступите в нашу країну». Нашим студентам дуже корисно розгадувати ребуси англійською, адже так вони можуть не тільки розважитися, а ще й вивчити декілька нових слів! Щоб вам буле легше їх розгадувати, давайте подивимось на правила складання ребусів:

  • Якщо кома стоїть перед  малюнком, то від слова треба відкинути одну букву, якщо – після, то треба відкинути останню літеру. Якщо ви бачите дві коми, то відповідно треба забрати 2 букви з початку або кінця слова. Наприклад:

 

Тут від слова lemon треба забрати перші дві літери і додати слово key. Отримаємо слово monkey.

  • Якщо біля малюнку стоїть ряд цифр, наприклад , 4, 2, 1, 3, то це означає, що спочатку треба вгадати саме слово, а потім поміняти порядок букв: першою буде іти четверта буква, другою – друга, третьою – перша, четвертою – третя.

 

Цей ребус вже складніший… Перша картинка – це слово blackberry, від нього треба забрати чотири останні літери, виходить слово blackb. Друга картинка – слово road, але в ньому треба переставити букви, виходить oard. Об’єднуємо, і виходить blackboard.

Ребуси. Що це таке і що з ними робити? - 2

  • Якщо ви бачите такий знак k=m, то це означає, що букву треба замінити буквою m. На картинці зображене слово beak, а ми замінюємо на слово beam.

  • Побачивши таку картинку,   навіть і подумати не можна, що зашифроване слово «wind». А це насправді так. Якщо дві букви намальовані одна в одній, то треба додавати прийменник in.

 

Спочатку бачимо, що буква знаходиться всередині T, виходить w in t. Наступна картинка – слово pear, але нам потрібна друга і четверта літери er. Виходить слово winter.


А тепер тренування! Вкажіть правильні відповіді в коментарях.

  1. В даному випадку треба також переставити місцями літери.

 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.