About English Language. 17.08.2020

Розмовна англійська – вчимо онлайн зі словником

Автор: Тетяна Огородник

Практикувати розмовну англійську онлайн – це все одно що ходити мінним полем. Якщо ваші навички на нульовому або початковому рівні, то не обійдеться без помилок. Але це не означає, що ви повинні ставати параноїком, зацикленим на тому, щоб максимально правильно вимовляти кожне вивчене слово. Водночас щоб успішно вчити розмовну англійську онлайн, вам потрібно запам'ятати правильну вимову слів. Це дозволить уникнути формування і накопичення деяких похибок. І, як уже не раз було доведено, найкращий спосіб удосконалити розмовну англійську онлайн – практика з носіями мови. Якщо ви хочете показати себе з кращого боку, дотримуйтесь наших корисних рекомендацій.

Незалежно від того, тренуєте ви розмовну англійську, вчите онлайн слова або практикуєтеся в письмі, завжди тримайте при собі словник. Це дозволить вам перевірити свою вимову, особливо, коли справа стосується незнайомих слів. Так, ми згодні, що це трохи нудно та затягнуто, але без цього не обійтися. Словник стане у пригоді не лише тоді, коли ви читаєте або пишете, але і в онлайн - практиці розмовної англійської з носіями мови. Так ви навчитеся розшифровувати слова фонетично. Що більше ви вивчаєте вимову найбільш поширених слів, то менше будете використовувати словник. Скоро натрапивши на невідоме слово, ви зможете інтуїтивно розпізнати, як правильно вимовляти його.

Багато хто віддає перевагу вчити розмовну англійську онлайн, просто слухаючи її. Для цього використовуються фільми, телешоу, відео на YouTube, подкасти та багато іншого. І дійсно, це допомагає вловити вимову слів і запам'ятати їх. Ви несвідомо починаєте копіювати манеру мови, повторюючи за носіями мови, і тому ваша англійська звучить природніше. Однак такий спосіб більше підходить людям із середнім і високим рівнем. Але навіть у такому випадку корисно звірятися зі словником, оскільки людські вуха та слух – недосконалі. Сучасні інтерактивні словники та перекладачі доповнені голосовими записами, і все ж краще звірятися з фонетичною транскрипцією.

Розмовна англійська – вчимо онлайн зі словником
Тренувати розмовну англійську онлайн краще з носіями мови – вони зможуть швидко вам вказати на помилки у вимові

Коли ви практикуєте англійську з носіями мови, слухаючи онлайн розмовну природну мову, бувають такі ситуації: ви чуєте слово, ви його розумієте, але його вимова – якась незвична для вас. Це пов'язано з тим, що американський і британський варіанти звучать по-різному. Тому перш ніж вчити онлайн розмовну англійську, визначтеся з тим, який прононс вам ближче і легше дається. 

І, як то кажуть, повторення – мати навчання. Якщо ви не хочете забути вимову слів, систематично повторюйте їх і якомога частіше вживайте в реченнях. Але не перестарайтеся, адже це може негативно позначитися на мотивації. Якщо вам набридло користуватися словником, ви можете дозволити собі ненадовго зупинитися. Також вам не потрібно шукати кожне слово – вас у першу чергу мають цікавити слова, які ви захочете використовувати в розмові.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.