Reading. 25.03.2020

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?

Автор: Юлія Блажевич

Вивчення транскрипції англійської мови допоможе швидше розібратися у вимові, уникати помилок і забути про труднощі у вивченні нових слів. Транскрипція – одна з основ вивчення англійської. Але щоб зрозуміти суть самої транскрипції, необхідно спочатку навчитися розрізняти букви та звуки. Вивчення звуків англійської мови – це те ж саме, що вивчення нот для музикантів.

Навіщо вчити транскрипцію англійської мови

Транскрипція вчить правильної вимови. Звичайно, вивчення звуків англійської мови без практики та постанови мови з викладачем неефективне. Але якщо ви будете знати транскрипцію, ви будете правильно вимовляти слова, а позбутися акценту буде значно простіше.

Вивчення англомовних транскрипцій допоможе прискорити засвоєння правил читання. Після вивчення декількох сотень слів разом із транскрипцією можна визначити логічні зв'язки та виявити закономірності англійської. Наприклад, буде простіше запам'ятати, що поєднання букв «ck» потрібно читати як «k». Вам не доведеться постійно відкривати словник. Через деякий час можна вже не замислюватися про те, як вимовляється те чи інше слово.

Чому вивчення транскрипції англійської мови – необхідність?
Освіта коштує грошей. Невігластво теж. (Клаус Мозер)

Які бувають транскрипції?

Перш ніж братися за вивчення звуків англійської мови, варто розібратися з тим, яка буває транскрипція.

  • Фонетична транскрипція. Це запис звучання слова в абсолютній точності. Ця транскрипція вказується в квадратних дужках, побачити її можна в будь-якому словнику. Це найточніша транскрипція, але щоб у ній розібратися, потрібно буде попрацювати.
     
  • Україномовна транскрипція. Багато хто починає вивчати звуки англійської мови саме з неї. Це написання англійських слів українськими літерами. Найпростіший варіант, який легко допоможе людині запам'ятати англійську мову. Але ця транскрипція не зможе передати точне звучання кожного звуку. Користуватися нею можна, але саме вона є частою причиною виникнення акценту.
     
  • Фонематична транскрипція. Цей вид необхідний для того, щоб зрозуміти будову слова, а не те, як воно звучить. Такою транскрипцією не радять користуватися людям, які займаються вивченням англійської на початкових етапах.

Кілька секретів транскрипції

  1. Звуки в круглих дужках можна читати, а можна й не вимовляти – ['tiːʧə(r)].
  2. Довгий звук позначають двокрапкою – [pə'liːs].
  3. Наголос у транскрипції завжди ставиться не над словом, а перед ним – [həu'tel].
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
10 каналів та ботів у Telegram для вивчення англійської мови
Сьогодні ми використовуємо гаджети будь-де і будь-коли для спілкування, знайомств, роботи та навчання. Однак нещодавно я зрозуміла, що витрачаю багато часу на безцільне та безкорисне використання свого смартфона і замислилася, як я можу це змінити. Задавшись цим питанням, я знайшла Телеграм-канали для…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Hot Topic Lesson. B2-C2
В англійській мові вкрай важливо постійно поповнювати словниковий запас слів та вміти розмовляти на різні теми. Саме тому у новому уроці на базі інтерактивного підручника Notes пропонуємо вам розглянути Hot Topic "Tramp vs NATO" та вивчити нові слова, щоб вміти дискутувати —…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.