Exams. 02.02.2022

Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит

Автор: Юліана Віхневич

Єдиний вступний іспит з іноземної мови складають бакалаври, які планують вступати на магістратуру. ЄВІ має єдиний формат і систему оцінювання для всіх мов, а його програма відповідає рівням В1-В2. Із 2020 року цей іспит є обов'язковим для вступу на магістратуру. Підготовка до ЄВІ має включати відпрацювання офіційних вимог до студентів, а також вивчення структури та опрацювання особливостей іспиту.

Раніше ми публікували розгорнуту статтю про підготовку до ЄВІ з англійської – ознайомтеся, якщо збираєтесь складати цей іспит.

Для реєстрації та проведення іспиту визначено чіткі дати, тому підготовку слід розпочати завчасно. Всю необхідну інформацію для участі в тестуванні можна знайти на офіційному порталі іспиту. 

Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит

Запорука ефективної підготовки – проходження спеціалізованих курсів та самостійне навчання

Підготовка до ЄВІ: що буде на іспиті

Іспит складається із 42 запитань. На виконання всіх вправ у вас 1 година. За структурою ЄВІ схожий на ЗНО, але складається із двох частин:

  • 22 запитання на перевірку читання;
  • 20 запитань на перевірку використання мови.

Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит - 2

Вам буде представлено 6 вправ трьох форматів:

  • встановлення відповідності (вправа 1, вправа 3);
  • вибір однієї правильної відповіді (вправа 2);
  • заповнення пропусків у тексті (вправа 4, вправа 5, вправа 6).

Частина «Читання» призначена для перевірки вміння студента самостійно читати та розуміти тексти англійською на різні теми, визначати мету та ідею написаного, виділяти основну та другорядну інформацію, деталі, робити висновки на основі прочитаного. Тематика текстів, які можуть потрапити на тестування, чітко визначена, що спрощує підготовку до ЄВІ. На іспиті можуть потрапити тексти про особисте (родина, характер, дружба тощо), з публічної сфери (погода, подорожі, спорт та інші), про освіту (навчання, робота та професія тощо). Повний список тем для підготовки можна знайти на сайті іспиту.

Частина «Використання мови» дозволяє перевірити рівень граматичних та лексичних компетентностей учасника ЄВІ. Список граматичних та лексичних правил для підготовки також чітко визначено. Перевірятиметься:

  • вміння працювати з одниною та множиною, словосполученнями, лексичними класами тощо;
  • використання нульового, визначеного та невизначеного артиклів;
  • знання правил використання займенників, прийменників та сполучників, прикметників, числівників, дієслів та прислівників;
  • вміння працювати з різними видами речень, прямою та непрямою мовою;
  • словотвір.

Під час підготовки рекомендовано орієнтуватися на тренувальні та минулорічні тести ЄВІ. З їх допомогою ви зможете ознайомитися з форматом іспиту, потренувати швидкість проходження та визначити свій поточний рівень англійської.

Вам також може сподобатися:
Exams
Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати
Якщо ви плануєте вступати на магістратуру, то вже знаєте, що вам необхідно буде скласти ЄВІ з іноземної мови. Єдиний вступний іспит є обов'язковим із 2020 року. Програма тестування відповідає рівням володіння мовою В1-В2. Іспит має два блоки з 6 вправ, які загалом складаються з 42 запитань. На виконання…
Exams
Підготовка до ЄВІ онлайн: що треба знати про іспит
ЄВІ з іноземної мови має певну структуру та формат проведення, тому підготовка до нього має бути завчасною та цілеспрямованою. У цьому допомагають спеціалізовані курси підготовки до ЄВІ онлайн та самостійна практика. Дізнатися більше можна в цій статті. Сам іспит має 6 завдань, які в цілому складаються…
Exams
Підготовка до ЄВІ з іноземної мови
З 2020 року студентам, які планують вступ на магістратуру, необхідно складати єдиний вступний іспит з іноземної мови. Цей іспит має специфічну структуру та систему оцінювання, тому готуватися до нього треба з урахуванням цих особливостей. Зміст 1. Що таке ЄВІ та навіщо його складати 2. Підготовка до…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.