Fun. 19.03.2015

Open Kitchen - Coffee Biscotti

Автор: Маргарита Марфенко
Coffee Biscotti
with Natalia Krizanovski
(administrator at Green Forest Poznyaki)
 
I know,I know… the Lent has started recently, but I have this flavorous  biscotti recipe that has been waiting to be shown for months, so that we cannot wait any longer. I promise next recipe would be lenten dessert. But now let`s talk about aromatic Italian cookie-biscotti. I usually cook biscotti when I wait for the guests to come. Just one tray of almond cookies makes all my flat smell sooo delicious, that every guest who comes in immediately smiles at the door. Love to see it, how people enjoy the aroma of freshly baked treats…they close their eyes, make a deep breath and smile. What else do we need for being happy?
Let us find something interesting about biscotti:
A biscotti is a crunchy Italian cookie. Its name is derived from a Latin root meaning “twice baked,” but its hard texture makes it perfect for dipping in tea, coffee or wine. By the way, how do you prefer your biscotti? At home I used to store my biscotti in a glass cookie jar and take one by one when watching movies, dipping it into the milk) My guests do prefer my biscotti with coffee, no matter if they come in the morning or evening.
This recipe is for traditional almond biscotti, though I`m not using any fat here. We just add 1 espresso in it. Once you've tried making the traditional biscotti, you can move on to variations that include chocolate, cherries and lemon.

Useful vocabulary

Word

Definition

Translation

lenten

a perion of 40 days from Ash Wednesday to Holy Saturday

пост

crunchy

small pieces with a crashing noice

ломкий, хрупкий, хрустящий

derived

made from

получать, извлекать, происходить

essence

concentrate obtained from a flower or plant for flaworing

эссенция, экстракт


Ingredients:
400g flour
200g sugar
4 eggs
1 tbsp. baking powder (or soda)
Pinch of salt
5 drops almond essence 
2 tbsp ground almond powder
 
How to:
1. Mix your dry ingredients: the flour, salt, sugar, ground almonds and baking powder, with a whisk.
2. Add eggs, almond essence and mix carefully with a help of a fork 
3. Add 1/3 cup freshly made coffee. Mix with a help of mixer or you can use your hands, as the dough would be hard and sticky.
4. Divide your dough into two loafs and bake your loafs at 180C for 25min.
5. Take out your loafs from the oven, let them cool for 10 min and cut into long slices (3-5sm). 
6. Bake the slices one more time for 5 min on both sides.
7. Let them cool and enjoy with tea, coffee, milk or wine!
 
Bon Appetite
 
 
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Can you tell a recipe?
Любите смачненько поїсти? А приготувати щось смачненьке? Якщо відповідь на одне з цих питань позитивна, тоді обов'язково перегляньте наше нове навчальне відео англійською, де наші викладачки діляться корисною лексикою на тему cooking. А якщо точніше, то вони в деталях розповідають, як приготувати…
Vocabulary
By the way with Alina Demiduk. What’s he like? vs What does he look like?
Сьогодні у новому навчальному відео з англійської разом з викладачкою Green Forest Аліною Демидюк розберемось, чим відрізняються питання What’s he like? та What does he look like? і як правильно на них відповідати.  Вмикайте це коротеньке навчальне відео вже зараз і вивчайте англійську із…
Video
Топ-5 серіалів про життя студентів та школярів від Лізи Тітаренко
Коли я була студенткою, я обожнювала фільми та серіали про школи та університети. Тому що зараз я працюю з великою кількістю студентів, мені завжди цікаво, про що ж вони пліткують на перервах. Тому я підготувала для вас колекцію своїх найулюбленіших серіалів про студентське життя. Рівень англійської…
Інтенсив вихідного дня
 М. ПАЛАЦ СПОРТУ,
вул. Басейна, 7-В, (4 поверх).
Пн.-Пт.: 13:00-21:30
Сб.-Вс.: 9:30-18:00
(093) 170-27-36,
(044) 383-95-05.
Інтенсивний курс
 М. ЛІВОБЕРЕЖНА,
вул. Митрополита Андрея Шептицького, 4, оф. 32 (8 поверх), ТОЦ «Комод».
Пн, Ср, Пт: 9:00-11:00, 13:00-22:00
Вт, Чт: 13:00-22:00 
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-42,
(044) 383-72-62.
 М. КОНТРАКТОВА ПЛОЩА,
вул. Хорива, 1-а
Пн., Ср.: 13:00-22:00
Вт.,Чт.,Пт.: 8:00-22:00
Сб.: 9:00-15:00
(093) 170-27-40,
(044) 233-10-06.
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Пн.-Чт.: 8:00-12:00, 13:00-22:00
Пт.: 13:00-21:30
Сб: 9:00-16:00
(093) 170-27-31.
Стандартний курс
 М. ПАЛАЦ СПОРТУ,
вул. Рогнідинська, 4а
Пн.-Пт.: 8:00-10:00, 13:00-21:30
Сб.: 9:00-16:00
(093) 170-27-38
 М. ПОЗНЯКИ,,
вул. Гришка, 6а.
Пн., Ср.: 9:00-11:00, 14:00-22:00
Вт., Чт., Пт.: 14:00-22:00
Сб.: 9:00-15:00
(093) 170-27-43,
(044) 247-04-75.
 М. ЛІВОБЕРЕЖНА,
вул. Митрополита Андрея Шептицького, 4, оф. 32 (8 поверх), ТОЦ «Комод».
Пн, Ср, Пт: 9:00-11:00, 13:00-22:00
Вт, Чт: 13:00-22:00 
Сб: 9:00-15:00
(093) 170-27-42,
(044) 383-72-62.
 М. УНІВЕРСИТЕТ,
вул. Пирогова,4/26
Пн,Ср,Пт: 9:00-22:00
Вт,Чт: 13:00-22:00
Сб: 9:00-14:30
(093) 170-27-39,
(094) 853-37-74
 М. КОНТРАКТОВА ПЛОЩА,
вул. Хорива, 1-а
Пн., Ср.: 13:00-22:00
Вт.,Чт.,Пт.: 8:00-22:00
Сб.: 9:00-15:00
(093) 170-27-40,
(044) 233-10-06.
 М. ПАЛАЦ СПОРТУ,
вул. Басейна, 7-В, (4 поверх).
Пн.-Пт.: 13:00-21:30
Сб.-Вс.: 9:30-18:00
(093) 170-27-36,
(044) 383-95-05.