Fun. 19.03.2015

Open Kitchen. Кавові біскотті

Автор: Маргарита Марфенко
Coffee Biscotti
with Natalia Krizanovski
(administrator at Green Forest Poznyaki)
 
I know,I know… the Lent has started recently, but I have this flavorous  biscotti recipe that has been waiting to be shown for months, so that we cannot wait any longer. I promise next recipe would be lenten dessert. But now let`s talk about aromatic Italian cookie-biscotti. I usually cook biscotti when I wait for the guests to come. Just one tray of almond cookies makes all my flat smell sooo delicious, that every guest who comes in immediately smiles at the door. Love to see it, how people enjoy the aroma of freshly baked treats…they close their eyes, make a deep breath and smile. What else do we need for being happy?
Let us find something interesting about biscotti:
A biscotti is a crunchy Italian cookie. Its name is derived from a Latin root meaning “twice baked,” but its hard texture makes it perfect for dipping in tea, coffee or wine. By the way, how do you prefer your biscotti? At home I used to store my biscotti in a glass cookie jar and take one by one when watching movies, dipping it into the milk) My guests do prefer my biscotti with coffee, no matter if they come in the morning or evening.
This recipe is for traditional almond biscotti, though I`m not using any fat here. We just add 1 espresso in it. Once you've tried making the traditional biscotti, you can move on to variations that include chocolate, cherries and lemon.

Useful vocabulary

Word

Definition

Translation

lenten

a perion of 40 days from Ash Wednesday to Holy Saturday

піст

crunchy

small pieces with a crashing noice

ламкий, крихкий, хрусткий

derived

made from

отримувати, витягувати, відбуватися

essence

concentrate obtained from a flower or plant for flaworing

есенція, екстракт


Ingredients:
400g flour
200g sugar
4 eggs
1 tbsp. baking powder (or soda)
Pinch of salt
5 drops almond essence 
2 tbsp ground almond powder
 
How to:
1. Mix your dry ingredients: the flour, salt, sugar, ground almonds and baking powder, with a whisk.
2. Add eggs, almond essence and mix carefully with a help of a fork 
3. Add 1/3 cup freshly made coffee. Mix with a help of mixer or you can use your hands, as the dough would be hard and sticky.
4. Divide your dough into two loafs and bake your loafs at 180C for 25min.
5. Take out your loafs from the oven, let them cool for 10 min and cut into long slices (3-5sm). 
6. Bake the slices one more time for 5 min on both sides.
7. Let them cool and enjoy with tea, coffee, milk or wine!
 
Bon Appetite
 
 
Вам також може сподобатися:
Fun
One TV show for your English - серіал Made for Love
Уявіть, що ваш коханий - справжній технічний геній. Ви живете не просто в розумному будинку, а в хабі, де гарно налаштовано усе те, про що ми геть забуваємо в повсякденному житті: сон, їжа, погода, і навіть новини можна переглянути буквально за помахом руки. І ось одного разу ви розумієте, що коханий…
Fun
One TV show for your English - серіал Genius. Aretha
Формату кіно часто недостатньо, аби описати всі ті події, що зробили із однієї людини всесвітньо відомого генія. І от ми маємо надзвичайний серіал від National Geographic. Кожен сезон зображує історію однієї геніальної особистості. Перший сезон про життя дивакуватого Альберта Ейнштейна. Другий фокусується…
Reading
Безкоштовний урок англійської з Notes. Reading Lesson. Colour Poetry. A1
What is colour poetry? Відкривайте новий урок Free English Lesson with Notes - http://bit.ly/3vLx3w3 та дізнавайтесь, як писати вірші про кольори. Це досить короткий і легкий урок, але ви зможете відволіктися від серйозних речей та поповнити свою англійську новими словами. Have fun! Попередні 70 безкоштовних…
Інтенсивний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Пн.-Чт.: 09:00-22:00
Пт.: 13:00-20:30
Сб.-Нд.: 09:30-16:00
Стандартний курс
 М. ПАЛАЦ СПОРТУ,
вул. Рогнідинська, 4а
Пн.-Пт.: 13:00-20:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. ПОЗНЯКИ,,
вул. Гришка, 6а.
Пн.-Пт.: 13:00-22:00
Сб.: 09:00-14:30
 М. ЛІВОБЕРЕЖНА,
вул. Митрополита Андрея Шептицького, 4, оф. 32 (8 поверх), ТОЦ «Комод». (Вхід через бізнес-центр)
Пн.-Пт.: 13:00-20:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. УНІВЕРСИТЕТ,
вул. Пирогова,4/26
Пн., Ср., Пт.: 10:00-20:30
Вт., Чт.: 13:00-21:30
Сб.: 10:00-14:30
 М. КОНТРАКТОВА ПЛОЩА,
вул. Хорива, 1-а
Пн., Ср.: 13:00-20:30
Вт., Чт., Пт.: 10:00-20:30
Сб.: 10:00-14:30