Green Forest Life. 14.02.2019

Notes by Green Forest – перший український інтерактивний підручник з англійської мови

Автор: Анастасія Брандт
Починаючи з 2018 року  всі студенти школи англійської мови Green Forest вивчають англійську за нашим власним підручником Notes by Green Forest. Над його створенням працювало багато кмітливих людей і ми дійсно дуже пишаємося цією унікальною розробкою. Так, він не ідеальний і ми продовжуємо удосконалювати його щодня, але він наш власний, адаптивний, унікальний, гібридний, інтерактивний підручник англійської – єдиний на ринку України, а, можливо, і в світі.
 
Ідея створення власного підручника з’явилась у методичному відділі Green Forest вже досить давно. На першому етапі був розроблений підручник для нового проекту lowcost школи англійської Project 12. Студенти гідно його оцінили і першими в Україні почали працювати за підручником такого типу. Цей успіх підштовхнув до більш серйозного кроку – створення власного повноцінного підручник для Green Forest. Це був справжній виклик, з яким, вже можна сказати впевнено, впоралась уся команда викладачів, методистів дизайнерів та менеджерів, які робили все для втілення цього трохи crazy задуму в життя.
 
Notes by Green Forest – перший український інтерактивний підручник для вивчення англійської мови
 

Що собою являє підручник Notes by Green Forest?

Notes – це сучасний підручник вивчення англійської мови для всіх рівнів: Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper – Intermediate та Advanced, який складається з друкованої версії та інтерактивної онлайн платформи. Кожен може обрати, якою саме версією підручника користуватись. Посібник включає в себе два блоки Communication та Grammar, які в свою чергу поділяються на юніти. 
 
 
Онлайн версія  входить у вартість курсу і являє собою цілу сучасну гібридну платформу. Вона сподобається тим, хто не може жити без свого улюбленого гаджету і не хоче носити з собою додаткові книжки на уроки. Окрім основних блоків Communication та Grammar, кожен студент може виконувати додаткові завдання з розділів Reference, де зібрана вся інформація за рівень у вигляді таблиць та списків лексики, та розділ Extra Notes з тестами та флеш-картками. Інтерактивна онлайн платформа Notes налічує понад 30 типів вправ, які кожен студент має можливість виконувати прямо у підручнику і моментально перевіряти правильність своїх відповідей за допомогою кнопки check. Основні види вправ:
  • лексичні та граматичні вправи
  • відео - завдання
  • аудіо - завдання
  • тести до уроків та розділів
  • flashcards (флеш-картки)
Доступ до онлайн версії з’являється у кожного студента після оплати курсу в особистому кабінеті My Green Forest автоматично. 
Друкована версія підручника підійде тим, хто звик працювати з класичними книжками і не дуже полюбляє технології.  Зручно те, що Notes містить students book та work book в одній книжці, тож вам не потрібно носити 2 окремих книги із собою. 
 
Зміст підручника на кожному рівні різний, але популярні теми, такі як traveling, food, jobs, entertainment  присутні у всіх підручниках. При цьому лексика та огляд кожної теми поглиблюється з кожним рівнем. Якщо ви хочете переглянути програму якогось з рівнів, дізнатись, які саме теми будуть проходити на уроках і яку граматику ви будете вивчати, ви можете зробити це за наступними посиланнями:

Хто і як створювали підручник?

Підручник створювали 10 різних авторів, а всім процесом створення керував Teaching Centre by Nadiya Diachuk. Окрім цього, було задіяно ще близько 20 співробітників Green Forest та декілька інших компаній, які допомагали створювати підручник: писати вправи, текст, наповнення, малювати дизайн друкованої та онлайн версії, верстати онлайн-платформи та її наповнення, обирати фарби та папір для друку, друкувати тисячі примірників та доставляти готові підручники вчасно у 14 офісів Green Forest по всій Україні. 
 
При написанні підручника наші автори дотримувалися переважно комунікативного підходу (Communicative Approach), який наразі є найпопулярнішим у світі при викладанні мови. А у викладенні граматики та лексики вони спиралися на Guided Discovery Approach. Крім цього у підручнику наші автори використовували «працюючі» речі класичних та більш нових методів викладання: Grammar Translation, TBL (Task Based) Approach, TTT (Test, Teach, Test) Approach, Audio-Lingual Method, Total Physical Response та інші. Саме тому підручник вийшов різноплановий та підходить для різних видів студентів - аудіалів, візуалів, консерваторів та, навіть, покоління Z :)
 
А якщо вам цікаво, чому ми обрали саме таку назву, все дуже просто: Notes – це такі невеличкі клейкі папірці (sticky notes), на яких всі записують важливу інформацію, щоб не загубити. Саме тому у підручнику ви зустрінете багато таких приміток на сторінках з цікавими фактами, правилами та порадами. 
 

Чим Notes відрізняється від інших підручників?

Хтось скаже, пффф, де ваш підручник, а де лонгманівський, який написали вчені нейтів спіекри з Британії. Відповідаємо: у нас за плечима 17 років безперервного викладання за різними підручниками, тобто ми бачили їх усі. Вони дійсно якісні і ми ні в якому разі не кажемо, що наш підручник краще. Ми ж тут нічим не міряємось.=)) Але ми вважаємо, що наш Notes найбільше підходить для навчання саме українських студентів, тому що був розроблений спеціально для них.  І ось його основні переваги перед підручниками-улюбленцями всього світу:
  1. Сучасність. Підручник Notes by Green Forest – найсучасніший підручник з англійської мови в Україні. Підручники для рівнів Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate та Upper – Intermediate були видані у 2018 році, частини Starter та Advanced - у 2019 році. Погодьтесь, що 10 видання перевіреного британського підручника – це класно, але новенький підручник з актуальними темами та наповненням, це ще краще. До того ж, наповнення онлайн підручника взагалі оновлюється майже кожного дня!  До кожного юніту додаються спеціальні Hot Topics, які вишукує наш редактор, але про це трохи пізніше. 
  2. Особливий український підхід до вивчення англійської. Наповнення підручника було продумане таким чином, щоб зацікавити саме українського студента. Автори кожної частини мають багатолітній досвід роботи саме зі студентами, які вивчають англійську в Україні. І, враховуючи власний викладацький досвід, вони формували структуру та зміст підручника зручним саме для українців. При написанні завдань, вправ та пояснень враховувались особливості сприйняття деяких граматичних та лексичних тем саме нашими студентами.

 

  1. Контент. Ви знали, що у багатьох британських підручниках є теми табу, які взагалі не  використовуються для будь-яких типів завдань у підручниках? До таких тем належать: політика, релігія, секс та інші провокативні топіки. У Notes by Green Forest таких табу немає взагалі. Ми вважаємо, що всі ці теми – це частина нашого повсякденного життя і не варто виключати їх з процесу вивчення англійської. А навіть навпаки, їх потрібно додавати для обговорення. Адже саме такі теми, які викликають у студентів почуття, зацікавленість, бажання поговорити і навіть подискутувати, роблять процес навчання більш цікавим та захоплюючим. 
  2. Доступність. Протягом останніх декількох років  вартість набору британських чи американських підручників іноді доходила до половини вартості курсу, які, звісно, потрібно було купувати окремо. Наш друкований підручник, по-перше, складається з однієї книги, яка включає в себе і посібник, і зошит, по-друге, має дуже доступну вартість, всього 350 грн.
Notes by Green Forest – перший український інтерактивний підручник для вивчення англійської мови - 3Якщо наші переваги звучать не надто переконливо, просто спробуйте скористатись онлайн версією нашого підручника Notes самостійно і ви все зрозумієте самі:
Чи можна придбати підручник Notes, не будучи студентом Green Forest?
Так, і друкована версія підручника, і інтерактивний підручник-платформу можуть придбати всі бажаючі для персонального використання.
 
Друковану версію підручника можна придбати в будь-якому офісі школи або замовити з доставкою поштою в тих же офісах.
 
Інтерактивний підручник-платформу, тобто онлайн версію підручника Notes, можна придбати для себе назавжди в онлайн-супермаркеті курсів англійської booyya.com:

І на завершення декілька фішок Notes by Green Forest, яких не має жоден інший підручник:
 

Адаптивність з Hot Topics 

Інтерактивна онлайн частина підручника змінюється майже щодня, враховуючи актуальні теми та новини. Наш редактор слідкує за цікавими подіями в світі та Україні і адаптує різні матеріали під книгу. Після цього вона додає їх у спеціальний розділ під назвою Hot Topic, який ви знайдете в кінці кожного уроку. Так, напередодні нового року ви можете знайти там текст про новорічні знижки, а після чергової церемонії нагородження Оскар ви можете переглянути відео і відповідати на тестові завдання до нього.

Власний відео та аудіо контент

Окрім того, що ми створили власний підручник, ми вирішили ще записати власний аудіо та відео контент до нього. Для цього ми створили спеціальній підрозділ в компанії, який займається саме цим: замовляє тексти, які пишуть наші викладачі та автори з усього світу; запрошують носіїв мови та наших викладачів для озвучки цих текстів; знімають відео у різних локаціях та різних видів: діалоги, пояснення, міні-інтерв’ю. І, до речі, ніяких дисків. Наш підручник сучасний і наповнення в ньому теж up-to-date: у друкованій версії підручника ви можете увімкнути аудіо, просканувавши QR – код, а в онлайн версії все це вбудовано прямо в підручник. 
 
Якщо ви читаєте цю статтю, скоріш за все ви почали вивчати англійську в Green Forest саме по нашому новому підручнику і вам цікаво дізнатись більше про нього. Якщо ж ви просто натрапили на цю статтю на теренах інтернету, сподіваємось вам було цікаво прочитати про наші досягнення. 
 
Якщо ви помітили помилку, у вас є побажання та пропозиції щодо нашої книги Notes by Green Forest, надсилайте їх на електронну адресу [email protected].
Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.