Маленькі люди – великі справи. Катерина Мацюпа та Марія Гусєва

Автор: Юлія Кравченко

Ми продовжуємо писати про людей, справи яких говорять гучніше за слова. Не дарма ми віримо в найкраще в наших студентах, адже серед них є люди, знайомством з якими варто пишатися! Цього разу представляємо вам наших студенток з Києва та Дніпропетровська, одна з яких – громадський активіст, яка проводить  спостереження  на  публічних  акціях,  мітингах, демонстраціях, маршах та інших видах мирних зібрань; інша – активно допомагає діткам з дитячих будинків.

Мацюпа Катерина, Київ

Волонтер в громадській ініціативі "ОЗОН"

Вік: 20

Професія: студентка

Що надихнуло Вас на благочинність: відчуття обов'язку допомогти Майдану. Початок мого волонтерства співпав у часі з початком кривавих подій на Грушевського в січні 2014. Я розуміла, що стояти на барикаді не зможу, а навіть якщо і зможу, то користі з цього буде не багато. За день до того, як стати волонтером, дізналась про існування громадської ініціативи, що моніторить судові засідання ув'язнених через певний їх зв'язок з Майданом (а тоді таких людей було багато). Я зрозуміла, що це та сфера, яка потребує моєї допомоги та сил.

Зараз усіх ув'язнених по справах Майдану звільнено. Але ми продовжуємо свою діяльність. Розпочавши громадський моніторинг, ми зрозуміли, наскільки недосконалою є українська судова система. Вона потребує пильної уваги з боку громадян. На мою думку, громадський контроль - це той механізм, який зможе "змінити систему", бо деякі її зміни я бачу вже сьогодні.

Яким чином з Вами зв’язатися та як Вам можна допомогти: 093 917 05 92; фб: https://www.facebook.com/katarinka.matsiupa (Kateryna Matsiupa)

Ми завжди раді волонтерам. Сьогодні ми часто чуємо про те, що слід змінювати систему. Не слід забувати, що система починається з кожного із нас, а її зміни - з персональних вчинків окремих людей. Громадський моніторинг судових процесів (яким займась я), мирних зібрань та органів місевого самоврядування - це та дія, яка може змінювати систему.

Як саме допомогти залежить від  вашої можливості, готовності та стилю життя. Є різні сфери, які потребують людей (пошук інформації, вихід в поле спостереження, публікація, переклад звітів та інше) Ви зможете обрати собі ту, яка найбільш підходитиме для Вас.

Гусєва Марія, Дніпро

Допомагає дітям-інвалідам, малозабезпеченим родинам, літнім людям

Вік: 24

Професія: працюю в готельно-ресторанному бізнесі

Що надихнуло Вас на благочинність: Історія цікава. Ніколи не думала що так полюблю цю справу і витрачатиму на це майже весь вільний час :) У подруги померла бабуся. Вирішили її речі, бо їх дуже багато, передати до будинку пристарілих. Зв'язалися з будинком, дізналися, що там дуже багато людей мешкає. Розклеїли оголошення містом про те, що збираємо речі. Нам принесли величезну кількість мішків, там виявився не тільки одяг на людей похилого віку, а також на дітей різного віку. І нас уже було не зупинити :) Це перетворилося на улюблене хобі. Залучили друзів артистів, фокусників, поїхали дитячими будинками з розважальною програмою, солодкими призами та речами. Ось, досі займаюся Добром.

Яким чином з Вами зв’язатися та як Вам можна допомогти: контактний телефон - 095 490 34 38

Ми збираємо:

  • речі для різного віку
  • взуття
  • канцтовари
  • господарські потреби
  • книги

Перед поїздкою в сім'ю, будинок інвалідів, притулок, будинок пристарілих, я публікую інформацію про те, що конкретно необхідно в тій чи іншій поїздці

Найбільша необхідність – це перевезення. Якщо у Вас є можливість допомогти з транспортом – будемо дуже вдячні! Творити добро легко!

 

Якщо ВИ також займаєтесь корисними благочинними справами, проте досі нам не написали, не барітся! [email protected] - я чекаю на ваші листи :)

Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.