About English Language. 17.03.2020

Що дають курси англійської мови з сертифікатом?

Автор: Оксана Кравець

Англійська необхідна для отримання нових ступенів освіти, дозволяє побудувати кар'єру, потрібна у поїздці за кордон для самостійного спілкування з місцевим населенням. Вивчити англійську ідеально в школі мало кому вдається, найчастіше для цього треба ще й проходити курси з іноземної мови.

Зміст

  1. Що таке курси з англійської та в чому їх перевага
  2. Які бувають курси англійської з сертифікатом
  3. Навіщо видають сертифікати з англійської мови
  4. Що дають сертифікати
  5. Висновки

Дедалі популярнішими стають курси англійської мови з сертифікатом. Чому ж усе більше людей віддає перевагу такому документу? Що він може дати і навіщо потрібен? Як його правильно використовувати? Як застосовувати сертифікат на практиці, щоб він не просто припадав пилом на полиці? Спробуємо розібратися з усіма цими запитаннями.

Що дають курси англійської мови з сертифікатом?

Ви давно просили – ми зробили!

Тепер Сертифікат про закінчення вашого рівня в Green Forest доступний в особистому кабінеті: в онлайн-версії та в додатку. У сертифікаті вказані ваші дані, пройдений рівень та оцінка. 

А щоб знайти сертифікат – переходьте у ваш особистий кабінет My Green Forest, в розділ «Моя історія навчання».

Ми дякуємо всім, хто вже ділився з нами в сторіз своїми досягненнями – це дає неабияку мотивацію новим студентам та нашій команді!

Що таке курси з англійської та в чому їх перевага

Курси англійської, в першу чергу, – це чітка програма навчання мови, яка має відповідати певним критеріям. Англійську мову вчать не просто так. Хтось бажає переїхати за кордон, комусь вона потрібна для роботи, також англійську важливо знати для вступу до університету, а для отримання освіти за кордоном взагалі необхідно підтверджувати мовний рівень.

Звичайно, мову можна вчити самостійно або найняти приватного репетитора, але тоді не враховується величезна кількість важливих моментів, які дають курси англійської з сертифікатом. Сьогодні будь-яка організація хоче мати підтвердження навичок співробітника. Мало просто прийти і сказати: «Я знаю англійську». Краще мати на руках письмове підтвердження свого рівня. Приходячи на курси англійської мови з сертифікатом, під час складання випускного іспиту людина отримує письмове підтвердження, яке врахує будь-який роботодавець. Далі вже потрібно дивитися, який рівень сертифікатів потрібен для мети. Наприклад, якщо мета – робота у звичайній організації, цілком вистачить загальних курсів. Якщо ж мета – переїзд за кордон або робота в найбільших зарубіжних компаніях, отримання освіти в закордонних ВНЗ, то буде потрібен серйозніший сертифікат. Курси такого рівня закінчити вже складніше, проте такий диплом – документ міжнародного рівня, що свідчить про реальне володіння мовою лише на відповідному рівні.

Отже, курси англійської мови з видачею сертифікату – це свідчення того, що учень опанував усі базові навички. Вивчаючи англійську мову, сертифікат він отримує після складання іспитів, які й служать оцінкою того, наскільки після проходження програми курсу слухач дійсно засвоїв потрібні навички. Тому можливість отримати подібний документ дуже цінується. Навіщо витрачати час на вивчення мови, якщо немає ніякого підтвердження володіння нею? Адже більшість вчить її виходячи з кар'єрних прагнень, а як вони будуть реалізовані – вже інше питання.

Які бувають курси англійської з сертифікатом

Кількість можливих курсів сьогодні просто приголомшує. Серед них є місячні, річні, інтенсиви, курси для роботи й підготовки до тестів міжнародного рівня.

Що дають курси англійської мови з сертифікатом? - 2
Вибір курсів англійської з сертифікатом залежить від бажань студента, а також його рівня підготовки

1. Так, якщо мова ще не вивчена, користувач тільки на самому початку свого шляху і знає тільки основу зі шкільної програми, найкращим варіантом будуть річні курси. Що вони дають? Це цілий рік занять за програмою з викладачем, що поступово буде давати знання про мову. Це загальний рівень: знання правил, лексики та граматики, постановка правильної вимови.

Починати варто саме з загальних курсів англійської мови з сертифікатом. Такий первинний сертифікат вже буде оцінюватися, хоча й не на рівні міжнародних компаній. Однак він дасть інформацію про знання людини загальних принципів англійської та, крім цього, дозволить їй підготуватися до курсів рівнем вище. Річні курси дають інформацію в комфортному обсязі, запам'ятати її досить просто.

2. Ще один варіант – інтенсивні курси англійської з сертифікатом. Сучасне життя прискорилося до неможливого, часом отримати корисні знання треба вже «на вчора». Так, на роботі можуть запропонувати попрацювати за кордоном або перевести на посаду, де будуть часті закордонні відрядження. Чекати цілий рік немає ніякої можливості, отримати потрібні знання та їх підтвердження потрібно прямо зараз, а інтенсивні курси – це оптимальний спосіб прийти до такого результату.

На подібних курсах заняття проводяться максимально часто – зазвичай щодня, а тривалість заняття складає більше 2 годин. Використовуються типові методи вивчення і стандартна мовна база, але в максимально конкретизованому форматі, що дозволяє економити час. Результат непоганий, особливо з огляду на швидкість вивчення. Заняття зазвичай вельми насичені безпосередньо мовною практикою, але носять вони дуже вузький характер, в такий спосіб можна освоїти тільки якусь область мови – ділову англійську або ж розмовну. Далеко не всім це підходить.

Для таких курсів обов'язково мати хорошу короткочасну пам'ять, щоб зуміти засвоїти той обсяг знань, який буде даватися на заняттях. Подібне навчання пов'язане з великими труднощами, оскільки вимагає багато часу і сил, наполегливої роботи та повної зосередженості. Лише один пропуск може мати катастрофічні наслідки для практики. Ще одна проблема – домашні завдання, що збільшують і без того чимале навантаження. Подібні курси – справа корисна, особливо якщо потрібно швидко відновити знання або поліпшити їх у конкретній галузі.

3. Ще один вид курсів англійської мови з сертифікатом – місячні. Тут необхідно бути дуже обережним, тому що низка курсів може підготувати до складання тесту на сертифікат міжнародного рівня, але деякі виявляться оманливими. Однозначно, такі курси підходять тим, хто вже має певні знання, але кому необхідно підготуватися до складання іспиту. До речі, деякі подібні курси виводять своїх учнів на міжнародні іспити, що буде безсумнівним плюсом.

Отже, місячні курси ставлять своїм основним завданням підготувати людину до певного рівня. Це дуже концентрований матеріал зі швидкою подачею, чимось подібні курси нагадують інтенсивний варіант, але серйозно відрізняються від нього. Курси англійської з видачею сертифікату довжиною в місяць – це можливість отримати потрібні знання певного рівня відповідно до міжнародних стандартів. Перед записом на курси з сертифікатом можна вибрати програму підготовки відповідно до всіх рівнів:

  • Що дають курси англійської мови з сертифікатом? - 3A1 (базовий)
  • A2 (базовий покращений)
  • B1 (пороговий)
  • B2 (просунутий)
  • С1 (професійний)
  • С2 (досконалий)

Варто зазначити: не женіться за високим рівнем, якщо ваші знання не відповідають йому. На жаль, тут має бути довга робота, адже намагатися одразу перейти з рівня B1 на C2 абсолютно марно, за місяць неможливо освоїти мову так, щоб у ситуації з повільним підбором слів у голові одразу навчитися швидко говорити практично без акценту, відчуваючи себе в спілкуванні з носіями – немов риба у воді.

Ну і краще обирати курси, що дають допуск до міжнародних іспитів. Тут уже необхідно дивитися, щоб сертифікат про закінчення курсів англійської мови відповідав міжнародним стандартам CEFT, або хоча б складіть один із цих іспитів: IELTS, TOEFL, Pearson, BULATS. Вони дозволяють поїхати на навчання за кордон, який із них потрібен для яких країн – потрібно розглядати окремо. Знайти такі курси англійської з сертифікатом у Києві можна в інтернеті, це дасть найповнішу інформацію про реальні організації, які допускають до цих іспитів.

Склавши подібні іспити, ви зможете претендувати на переїзд за кордон і працевлаштування там, при тому це будуть компанії вищого ешелону, що дає доступ до всіх тих переваг, які можна отримати за кордоном. Варто відзначити, що закінчення звичайних курсів англійської з сертифікатом також дасть безліч переваг. Зовсім не обов'язково закінчувати неймовірно дорогі курси для допуску до міжнародних іспитів, якщо поточне положення не вимагає цього, якщо для роботи достатньо звичайного сертифікату з хороших курсів, що дають реальний рівень підготовки і знань мови.

Навіщо видають сертифікати з англійської мови

Це питання частково розглядалося, але варто висвітлити його трохи докладніше.

Що дають курси англійської мови з сертифікатом? - 4
Навіщо потрібен сертифікат про досягнення певного рівня англійської?

Отримавши подібний документ, людина підтверджує свій рівень володіння англійською мовою. Професійні курси завжди мають акредитацію, яка дозволяє їм видавати сертифікати. До речі, перш ніж записатися на курси, необхідно перевірити цю їх можливість, попросивши їх свідоцтво про реєстрацію.

Сьогодні курси англійської з сертифікатом у Києві видаються з багатьох причин. Деякі люди працюють за кордоном, деяким вдається влаштуватися в міжнародні компанії, студенти часто прагнуть отримати іноземну освіту. Сертифікат у цьому випадку стає їх свідченням, що вони дійсно знають мову. Це свого роду паспорт знання мови. Пред'являючи його як у ВНЗ, так і в різних компаніях, куди можна влаштуватися на роботу, людина надає своє посвідчення знання мови. Такий кандидат на роботі матиме більше шансів на підвищення в посаді, переведення в департаменти, що займаються міжнародними зв'язками, це можливість для кар'єрного зростання та багато іншого.

Якщо раніше вистачало просто освоїти мову самому або з репетитором, сьогодні потрібно підтвердити володіння нею, тому все частіше люди прагнуть отримати сертифікат.

Що дають сертифікати

Отримуючи сертифікат, людина має реальний документ, що засвідчує її знання. Це може бути корисно в різних ситуаціях. Наприклад, під час вступу до вищих навчальних закладів, особливо пов’язаних із міжнародною справою, сьогодні приймають подібні документи в якості доповнення під час вступу, що підвищує шанси абітурієнта. Крім того, подібний сертифікат може допомогти в участі в програмі подвійного диплому, коли студента направляють за кордон на певний термін від конкретного ВНЗ, де він проходить навчання, отримуючи дипломи одразу обох організацій.

Також курси англійської з сертифікатом можуть допомогти під час працевлаштування. Навіть у межах своєї країни це можливість влаштуватися у велику компанію, де знання англійської мови вже давно вважається обов'язковим. Сертифікат тут буде необхідний, адже інакше компанія не може перевірити свого кандидата. Навіть якщо рекрутер вирішить поставити кілька запитань, перевагу матиме той кандидат на посаду, який зможе письмово підтвердити свої знання. Чим кращі курси, тим вищі шанси. Це той самий випадок, коли варто витратитися, щоб мати в майбутньому високі шанси на хороше працевлаштування.

Використовувати сертифікат про закінчення курсів англійської мови можна ще й для того, щоб влаштуватися на роботу за кордоном. Часто це не передбачає постійного переїзду, це може бути тимчасова робота. А багато організацій здійснюють роботу на території інших країн, отже, іноді не потрібно навіть нікуди їхати. Але в таких компаніях знати міжнародну мову обов'язково, оскільки взаємопов'язані департаменти можуть перебувати в різних країнах.

Ну і звичайно ж – переїзд за кордон на постійне місце проживання. Це передбачає наявність громадянства, а щоб його отримати, в багатьох країнах необхідно скласти ті самі іспити, про які говорилося вище. Без підтвердження рівня володіння мовою в таких випадках годі й мріяти про отримання громадянства. Тут потрібні вже сертифікати міжнародних курсів. Варто відзначити, що найчастішою причиною відмови в громадянстві в США є саме недостатній рівень володіння мовою.

Що дають курси англійської мови з сертифікатом? - 5
Курси англійської мови з сертифікатом – це можливість отримати офіційне підтвердження, що ви дійсно знаєте мову

Сертифікат – це і є свідчення того, що знання людини реально відповідають певному рівню в системі, що вона правильно та повністю засвоїла програму, яка відповідає цьому рівню. Заняття з репетитором або самостійно не дають ніякої гарантії, що ви не пропустите якийсь із важливих аспектів. Тут же є реальний доказ, що людина отримала весь необхідний обсяг знань, який відповідає певній компетенції.

Отримувати сертифікати дуже корисно: навіть якщо людина не збирається переїжджати до іншої країни, це може допомогти в отриманні освіти, працевлаштуванні, просуванні в кар'єрі. Це дозволить серйозно заощадити час у майбутньому, уникнути різних іспитів у компанії, а також дасть можливість підняти себе як фахівця в очах будь-якого роботодавця.

Висновки

Незалежно від того, відвідуєте ви курси, вчите англійську мову вдома самостійно або прагнете закріпити шкільні знання, рано чи пізно кожен замислювався про підтвердження своїх знань. Одні розглядають можливість переїзду, інших цікавить пошук роботи або вступ до навчального закладу. Усе зводиться до питання отримання сертифіката. Такі сертифікати діляться на дві великі групи:

  1. міжнародний сертифікат, який підтверджує знання мови;
  2. свідоцтво про закінчення курсів та досягнення певного мовного рівня.

Перша група цікавить людей, які прагнуть отримати цей сертифікат для подальшого його використання. Його можна отримати, склавши іспити IELTS, FCE, CPE, CAE, TOEFL, BEC. Вони вважаються престижними та функціональними, а головне – визнаються за кордоном. Найбільший мінус – ціна подібних іспитів, а також те, що деякі з них діють лише кілька років. До того ж, для їх складання необхідна старанна підготовка. Такий сертифікат – важлива умова для вступу до іноземного вишу або під час переїзду за кордон (зауважимо: він входить у пакет обов'язкових документів).

Що стосується свідоцтва про закінчення мовних курсів, вони зручні тим, що за них не потрібно платити додаткові гроші. Але жодна школа англійської не видає сертифікати такої ж ваги, як міжнародні. Плюс їх у тому, що термін дії необмежений і діапазон застосування всередині країни досить широкий.

Що дають курси англійської мови з сертифікатом? - 6

Вид сертифіката залежить тільки від одного – вашої мети. Якщо все, що вам потрібно, це довести собі або батькам, що ви молодець, то сертифіката мовної онлайн-школи або курсів вам буде досить. Міжнародний же зразок створено зовсім не для рамочок, особливо якщо враховувати складність, короткостроковість і вартість його отримання.

Сертифікат, що підтверджує ваше володіння мовою всередині країни, може вам дуже навіть знадобитися. Роботодавці приділяють увагу працівникам, які володіють іноземними мовами. У деяких областях дуже гостро відчувається нестача кадрів, які володіють англійською мовою, тож англомовні співробітники стоять у пріоритеті, навіть якщо вони не мають досвіду роботи в самій області. Плюс якщо ваша робота пов'язана з міжнародним спілкуванням, то сертифікат може допомогти вам піти на підвищення.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.