About English Language. 23.06.2020

Коли курси англійського інтенсиву – ідеальний варіант для студента?

Автор: Ніна Кісь

Усі студенти зацікавлені в якнайшвидшому результаті від вивчення мови. Практично всі курси англійської пропонують такий варіант вивчення мови як інтенсив. Інтенсив – це можливість пройти певну програму в стислі терміни з щоденною мовною практикою. Інтенсивні курси англійської в Києві популярні, адже студенти лімітовані в часі й часто їм потрібно отримати сертифікат до конкретної дати.

Але не варто одразу зупиняти свій вибір тільки на інтенсивних курсах вивчення англійської. Слід заздалегідь зіставити особливості інтенсивних курсів англійської мови, а також свої цілі та можливості. Необхідно адекватно оцінювати свої ресурси.

Інтенсив призначений як для початківців, так і для студентів більш «просунутих» рівнів, перед якими стоїть завдання підвищити свій рівень володіння англійською мовою. Незалежно від цілей, які стоять перед студентами: бажання оволодіти новим рівнем, участь у конференції, нова робота, просто поїздка за кордон, – вони обирають на курсах англійської мови інтенсив, адже це значно економить час. Якщо основний курс триває кілька місяців, то інтенсив може тривати до одного місяця.

Крім заощадження часу, не менш важлива перевага – це повне занурення в мовне середовище. Висока частота занять створює ефект мовного середовища – мовні навички вдосконалюються щодня: студент слухає викладача, виконує аудіювання, читає, дивиться відео, спілкується в групі з іншими студентами. Для максимального занурення в мовне середовище, легкого сприйняття англійської мови на слух використовуються діалоги, фільми, аудіоматеріали. Тому, обравши на курсах англійської інтенсив, через короткий час студенти не тільки впевнено говорять, але й починають думати англійською мовою.

Крім переваг, є і спірні моменти в специфіці інтенсивного курсу. Багато студентів замислюються: «А чи будуть знання, отримані на інтенсиві, міцними?». Тим, хто вибирає інтенсив, радять не забувати, що мова – це навик. Після проходження курсу не варто припиняти мовну практику, потрібно продовжувати навчання самостійно або вибрати іншу програму з більш спокійним темпом.

Коли курси англійського інтенсиву – ідеальний варіант для студента?
Якщо ви обрали інтенсив, будьте готові до великих витрат: часу, фізичних і інтелектуальних сил

Якщо ж вам не потрібно вивчити англійську до конкретного дедлайну, то слід розглянути основний курс, коли всі аспекти вивчаються поступово та в помірному темпі. Звертайте увагу на психологічний аспект навчання. Якщо ви інтроверт – вам буде дуже важко підлаштуватися під насичений графік і швидкий темп подачі інформації. А ось для екстраверта інтенсив буде цілком підходящим варіантом. Саме тому курс інтенсиву має бути не тільки з сильною методичною основою, а й із психологічною. Від високої мотивації студента безпосередньо залежить прогрес у вивченні мови.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.