About English Language, Vocabulary. 23.12.2020

Як вчити англійську онлайн

Автор: Анастасія Гуцул

Впевнена, що кожен із вас ставив собі запитання, чи можливо вивчити англійську мову онлайн. А як же курси та приватні викладачі? Що потрібно робити, щоб вивчити англійську онлайн? І дійсно, в інтернеті багато різноманітних ресурсів для вивчення мов онлайн. Чи не на кожному сайті ми бачимо рекламу онлайн-курсів. Школи іноземних мов прагнуть перейти на навчання дистанційно, пропонуючи заняття за допомогою скайпу або ж прослуховування аудіоуроків і перегляд відеоматеріалу.

Як вчити англійську онлайнУ цій статті ми допоможемо вам розібратися, як же вивчити дистанційно англійську мову. Підкажемо ресурси для вивчення англійської онлайн і допоможемо знайти гідні сайти, щоб опанувати мову віддалено.

Для початку давайте визначимося: якщо ви щойно почали вивчати мову та новачок в цій справі, але все ж хотіли б вивчати англійську онлайн, то продовжуйте читати.

Якщо ж ви вже знаєте основні правила мови та сміливо можете вважати свій рівень Elementary або Pre-Intermediate, то переходьте сюди.

Зміст

  1. Основні поради новачкам для вивчення англійської онлайн
    1.1. Вивчіть алфавіт і вимову букв
    1.2. Прослуховуйте основні звуки і розберіться з правилами читання
    1.3. Почніть вчити слова у фразах на курсах англійської онлайн
    1.4. На онлайн-курсах англійської важливо слухати подкасти
    1.5. Знайдіть друга онлайн та практикуйте розмовну мову
    1.6. Не втрачайте мотивацію під час вивчення англійської онлайн
    1.7. Вчити англійську онлайн із Green Forest
  2. Основні поради для тих, хто вже почав вивчати англійську мову онлайн
    2.1. Поставте мету на онлайн-курсах англійської
    2.2. Визначте свій рівень
    2.3. Визначте дедлайн
    2.4. Застосовуйте свої знання на практиці
    2.5. Пройдіть хоча б один онлайн-курс
    2.6. Не зупиняйтесь на досягнутому
  3. Пiдсумок

Основні поради новачкам для вивчення англійської онлайн

Вивчіть алфавіт і вимову букв

Вивчення нового алфавіту – завдання не з простих, але цілком реальне. Всі ми пам'ятаємо пісню ABC з нашого дитинства, але з важкістю можемо згадати, а що ж далі після C. До того ж, ми запитуємо себе, як почати вчити алфавіт, якщо тобі вже трохи за 25 і ти більше не слухаєш веселі пісеньки з мультяшними слониками. Вихід є!

Алфавіт буде найлегшим, що вам доведеться вивчити під час опанування англійської онлайн. І незважаючи на те, що в англійському алфавіті лише 26 букв, мова налічує понад 40 звуків, всі з яких вам потрібно знати.

Під час вивчення алфавіту пам'ятайте кілька моментів.

  1. Візуальна складова дуже важлива. Не забувайте виписувати всі вивчені букви та їх звучання. Це допоможе вам швидше запам'ятати їх для подальшого використання в письмі.
     
  2. Намагайтеся вимовити своє ім'я вголос по складах. І хоча ця порада може здаватися недоречною, пам'ятайте, що в більшості країн під час бронювання готелю або заповнення документів вас дуже часто будуть просити вимовити ваше ім'я по складах. Тому тренуйтеся вже зараз!
     
  3. Використовуйте картки (flashcards). При цьому не забувайте, що кожну букву має супроводжувати слово. Так ви запам'ятаєте не тільки букву та як вона вимовляється, але і слово, яке в подальшому буде асоціюватися з нею. Картки дуже корисні для розвитку візуальної пам'яті, а особливо тим, хто вивчає англійську онлайн без книг та додаткових матеріалів.

Англійський алфавіт
Вчити алфавіт в англійській онлайн – легко та просто!

Прослуховуйте основні звуки і розберіться з правилами читання

Ну ось, коли ви впевнено використовуєте алфавіт, ви готові почати вчити основні правила читання в англійській мові. Якщо ви раптом задумалися, що ж таке правила читання і чому ж не можна вже вільно почати читати тексти англійською мовою, знаючи весь алфавіт, то давайте розберемося! Правила читання – це поєднання букв, у яких носій мови бачить певні звуки. І хочу вас засмутити, що коли ви будете вивчати англійську онлайн, правила читання можуть здатися для вас справжнім пеклом.

Так, наприклад, найскладніші звуки для україномовних людей завжди були:

  • TH або ж /θ/. Оскільки цей звук відсутній у всіх слов'янських мовах, у багатьох учнiв виникають складнощі з його вимовою. Найчастіше це поєднання букв буде звучати як /t/, /s/, /f/;
     
  • R /r/. І хоча здається, що може бути важкого в простому звуці, але всіх слов'ян можна «викрити» за тим, як вони вимовляють цей звук. В англійській мові дуже багато випадків, коли букву «Р» вимовляють по-різному. Так, наприклад, звучатиме вона буде абсолютно по-різному в слові «Red» і слові «Father», а іноді і зовсім не буде вимовлятися, як у слові «Iron» /aɪən/;
     
  • /w/ і /v/. Багато хто зовсім не зрозуміє різницю в цих звуках, але повірте: вона є. І те, як ви їх вимовляєте, має велике значення. Багато хто прочитає ці слова ось так: Water → Vater, Welcome → Velcome, Well → Vell, а це неправильно, оскільки звук /w/ вимовляється на видиху, з губами, згорнутими в трубочку, ніби ви хочете вимовити звук «О», але говорите звук, схожий на «В».

Транскрипція
Не забувайте прослуховувати звуки, коли вивчаєте англійську онлайн

Але не все так страшно, вивчити правила читання і звуки англійської онлайн цілком можливо. Коли ви вчите англійську онлайн, у вас є доступ до необмеженої кількості інтернет-ресурсів. Ось деякі тлумачні словники, якими ви можете скористатися для прослуховування звуків і слів:

Як вчити англійську онлайн - 2

Почніть вчити слова у фразах на курсах англійської онлайн

Вивчайте основні фрази іноземної мови, щоб швидше почати говорити. Їх ви будете використовувати регулярно, тому не пропускайте цей пункт під час вивчення англійської онлайн.

Так само пам'ятайте, що вчити будь-які слова краще саме фразами. Так ви будете точно знати, які слова поєднуються одне з одним, а які ні. Не забувайте про почуття міри. Неважливо, який ресурс ви використовуєте для онлайн-вивчення англійської, не варто запам'ятовувати більше 10-15 слів на день. В такому темпі ви зможете освоїти нову граматику і встигнете її повторити для кращого запам'ятовування.

Наведу кілька фраз, які ви можете вивчити вже сьогодні:

Thanks so much – Дякую
Thanks so much for driving me home.

I’m sorry – Вибачте
I’m sorry for being so late.

I don’t understand – Я не розумію
Sorry, I don’t understand. The U.S. Electoral College seems very confusing!

Could you repeat that please? – Не могли б ви повторити, будь ласка?
Could you please repeat that?

What does _____ mean? – Що___значить?
What does “font” mean?

Nice to meet you – Приємно познайомитися
A: Hi Rebecca, I’m Chad.
B: Nice to meet you, Chad.
A: Nice to meet you too.

How are you? – Як ти? Як справи?
Hi! How are you?

Where are you from? – Звідки ви?
A: Nice to meet you, Sergio. So, where are you from?
B: I’m from Spain.

How many (much)? – Скільки?
How much is this T-shirt?

На онлайн-курсах англійської важливо слухати подкасти

Подкасти є чи не найбільш ефективним способом вивчати англійську онлайн. Уже з перших днів вивчення варто прослуховувати хоча б один 15-хвилинний подкаст на день. Кожен може знайти подкаст до душі. В інтернеті величезна кількість ресурсів для будь-яких рівнів і всіх охочих вивчати англійську онлайн. Пам'ятайте, що слухаючи подкасти, ви слухаєте носіїв мови, а це допомагає вам зрозуміти інтонацію і акцент.

Подкасти можна слухати не тільки сидячи вдома, але і займаючись будь-якими іншими справами.

Кілька ресурсів, на яких кожен може знайти щось корисне для вивчення англійської мови онлайн:

  • Innovative language podcast. На мій погляд, найкращий ресурс, щоб вчити англійську онлайн. Сайт безкоштовний, щоб скористатися матеріалами, необхідно зареєструватися, після чого ви отримаєте доступ до безкоштовних занять і подкастів онлайн залежно від вашого рівня. Якщо ж ви побажаєте отримати повний доступ до сайту, можна купити підписку (часто сайт пропонує знижки та річна підписка коштує лише $1).
     
  • The English We Speak. Подкаст від ВВС, абсолютно безкоштовний сайт для прослуховування англійських подкастів онлайн. Ви можете завантажити будь-який епізод, щоб прослуховувати офлайн, так само є можливість слухати всi подкасти в додатках для iOS і Android.

    Ресурс хороший тим, що пропонує багато цікавих тем, наприклад, пояснює стійкі вирази та прислів'я. Слухати короткі подкасти по 5-10 хвилин може кожен, хто вивчає англійську мову онлайн. Всі діалоги чудово відображають dry English humor, а це ще один плюс до скарбнички тих, хто не тільки вчить англійську онлайн, але і цікавиться культурою Великобританії.
     
  • Podcasts in English. Найлегший сайт у навігації. Всі подкасти розділені на 3 рівні плюс теми для тих, хто хоче вивчати бізнес-англійськy. У кожному рівні близько 70-80 п’ятихвилинних епізодів. Прекрасний ресурс як для новачків, так і досвідчених користувачів.

    Проста та зрозуміла навігація, відсутність реєстрації роблять цей ресурс корисним як для школярів, так і для їх батьків. Підійде для розширення словникового запасу і вивчення англійської онлайн.

Прослуховування подкастів англійською
Слухайте подкасти щодня – це прекрасний спосіб вивчати англійську мову онлайн

Знайдіть друга онлайн і практикуйте розмовну мову

Ну ось, коли алфавіт вже вивчено, всi подкасти прослухані, ви з упевненістю відрізняєте звук /th/ від звуку /s/, час починати практикуватися з носіями мови.

Спілкування з носіями мови з метою поліпшити свою розмовну давно стало мало не найважливішою частиною вивчення англійської мови. Для цього вам не обов'язково платити сумнівному американцю, який стверджує, що навчить вас англійської мови за два місяці. Достатньо просто зареєструватися на сайті, де люди шукають друзів для вивчення англійської мови. Це абсолютно безкоштовно, а багато учнів практикує свою англійську тільки в такий спосіб. На більшості сайтів є можливість спілкуватися за допомогою онлайн-відеочату, що допоможе вам абсолютно безкоштовно поліпшити ваші навички в мові та знайти цікавих друзів.

Декілька ресурсів для цього:

  • Conversation exchange;
  • Global Pan friend;
  • Interpals;
  • English speaking pan pals.

Не втрачайте мотивацію під час вивчення англійської онлайн

Останній пункт, але не менш важливий, не втрачайте мотивацію. Ви визначилися з метою і ви знаєте, як ефективно вивчати англійську мову онлайн. Згідно з міжнародними дослідженнями, щоб з нуля досягти рівня Intermediate, потрібно близько 350-400 годин. Відповідно, якщо ви будете займатися щодня по годині й ваш словниковий запас буде складатися з 2700-3200 слів, то рівня Intermediate ви досягнете через рік.

Тому не варто зупинятися на досягнутому. Ваші старання з вивчення англійської мови онлайн дадуть свої результати тільки в разі регулярної роботи. Не забувайте, який довгий шлях ви пройшли, і не падайте духом, коли вчити зовсім нічого не хочеться.

Вивчення англійської онлайн
Вивчати англійську онлайн можна завжди!

Ну а тепер давайте розглянемо основні принципи вивчення англійської онлайн для тих, хто вже знайомий з простими граматичними правилами і має у словниковому запасі пару сотень слів.

Вчити англійську онлайн із Green Forest

Школа англійської мови Green Forest створила чудовий інтерактивний підручник, який суттєво допоможе у вивченні англійської онлайн.

Детальніше про інтерактивний підручник, що дозволяє вивчати англійську онлайн, слухайте в цьому відео.

 
А ще ви можете ознайомитися з відгуками наших студентів про курси Green Forest, методику, підручник і викладачів.

Основні поради для тих, хто вже почав вивчати англійську мову онлайн

Можливо, ви починали вивчати англійську онлайн, але через деякий час припинили. Можливо, вам не вистачило мотивації вчити ненависну граматику. А можливо, вам просто нецікаво і все ваше навчання закінчилося, перш ніж встигло початися. Всі ми добре пам'ятаємо, як в школі ми переказували «London is a capital of Great Britain», а вчителька постійно виправляла нашу вимову слова «London».

Поставте мету на онлайн-курсах англійської

Але давайте забудемо це, як страшний сон, і подумаємо про щось позитивне. Наприклад, про те, як же було б класно нарешті вивчити англійську і вільно говорити нею. Для правильної мотивації потрібні чіткі цілі. «Вивчити нарешті англійську» – не надто чітка мета, краще замінити її на «вдосконалити свій рівень за 6-8 місяців».

Вам слід визначитися, яку мету ви переслідуєте, вивчаючи англійську мову онлайн. Вивчити іноземну можливо завжди, але якщо у вас немає чіткого розуміння, для чого ви це робите, справа навряд чи зрушить з мертвої точки. Наприклад, де ви плануєте застосовувати мову і з ким ви будете спілкуватися англійською. А вже виходячи з цього, шукати відповідні джерела і рухатися в правильному напрямку.

Визначте свій рівень

Як вчити англійську онлайн - 3Щоб вчити англійську мову, потрібно зрозуміти, який ваш рівень. Ось кілька джерел, де можна визначити свій рівень англійської онлайн:

  • ILS English test – тест складається з 50 речень, в кожне з яких вам буде потрібно вставити правильне пропущене слово;
  • Тест від British Council – загальновизнаний тест від Британської ради, легкий в навігації, перевіряє знання основних граматичних правил англійської мови;
  • Cambridge test – прекрасний тест з можливістю перевірити не тільки базову англійську, а й бізнес-англійську і навіть англійську для школярів.

Пам'ятайте, що з точністю відповісти, який ваш рівень володіння англійською мовою, можна тільки протестувавши всi 4 навички: говоріння, слухання, читання і письмо. Більшість онлайн-курсів англійської пропонує пройти не тільки тест, але і перевіряє вашу розмовну мову за допомогою діалогу з викладачем. Тому не орієнтуйтеся тільки на результат онлайн-тесту.

Визначте дедлайн

А тепер час визначитися з дедлайном. І коли я кажу дедлайн, то не маю на увазі, що після досягнення кінцевої дати ви просто зупинитеся на досягнутому результаті і більше ніколи не повернетеся до вивчення англійської. Як вже було сказано багато разів, мову можна вчити багато років, з усіма її граматичними мудростями і нескінченною кількістю акцентів. Тому, залежно вiд вашої мети, ви можете дуже чітко визначити час, який ви собі даєте для досягнення цієї мети. Пам'ятайте про ваш рівень і час, який потрібен, щоб покращити свої навички і досягти рівня вище.

Застосовуйте свої знання на практиці

Практика може бути різною. Все, як завжди, залежить від ваших індивідуальних особливостей. Багато кому заважає мовний бар'єр, а дехто соромиться спілкуватися з іноземцями. Але повірте, чим раніше ви заговорите англійською, тим швидше ви побачите прогрес у навчанні. Тому екстравертам, які за те, щоб «поговорити», вчити англійську онлайн буде легше.

Якщо переступити через себе і заговорити з незнайомцем вам поки складно, починайте записувати свій діалог на диктофон! Так, саме диктофон. Знайдіть в інтернеті запитання для діалогу і записуйте ваші відповіді на диктофон. І якщо ви розумієте себе, прослуховуючи аудіозапис, то вас зрозуміють і співрозмовники.

Як вчити англійську онлайн - 4Іншим варіантом для практики можуть послужити розмовні клуби. Чимало курсів англійської онлайн проводить розмовні клуби хоча б раз на тиждень. Там збираються учні всіх рівнів підготовки. Ідіть і тренуйтеся!

Але якщо ви впевнено говорите англійською та розмовні клуби вам вже не цікаві, завжди є можливість знайти викладача з англійської мови онлайн. Вартість таких уроків рiзна, але завжди можна знайти того, хто буде вам по кишені. Головним плюсом такої практики є те, що вас завжди зможе виправити професіонал, а це дуже важливо у вивченні англійської онлайн.

Пройдіть хоча б один онлайн-курс

Уроки англійської онлайн – це прекрасна можливість підвищити свій рівень, не виходячи з дому. Вам більше не потрібно витрачати час на дорогу, а вся необхідна інформація вже у вас в комп'ютері. Онлайн-курси англійської є прекрасною альтернативою для людей з ненормованим графіком роботи або ж фахівців, яким доводиться багато часу проводити у відрядженнях. У більшості курсів під час вивчення англійської онлайн уроки англійської побудовані так, що ви зможете практикувати всі 4 навички: говоріння, слухання, читання і письмо. Вам не потрібно шукати додаткові матеріали, оскільки розробники вже зібрали все необхідне в онлайн-курсі англійської.

Велика частина курсів англійської онлайн платна, але я приведу кілька прикладів безкоштовних ресурсів, де вам необхідно лише зареєструватися.

  1. USA Learns. Безкоштовний і найпопулярніший онлайн-курс англійської для дорослих. Цей курс англійської онлайн був створений за фінансування уряду США, тому він абсолютно безкоштовний для всіх. Доступні рівні від Beginner до Intermediate.
     
  2. Speak in a week. Онлайн-курс англійської для тих, хто хоче якомога швидше заговорити, при цьому не особливо заглиблюючись у граматику. Засновники заявляють, що вже через 7 днів ви заговорите англійською мовою. Більше підходить для учнів з рівнем Intermediate і вище. Безкоштовна реєстрація і доступ до великої кількості онлайн-уроків англійської, є можливість купити підписку для доступу до всіх матеріалів сайту.
     
  3. Italki. Ще один не менш популярний ресурс для онлайн-уроків англійської. Платформа – це товариство, яке об'єднує викладачів та людей, які вивчають іноземні мови, для уроків англійської онлайн у форматі сам на сам. В середньому, ціна заняття з носієм мови становить від $10 до $20 за урок. Але є можливість взяти пробний онлайн-урок англійської, ціна за такі уроки майже вдвічі нижча – від $5 до $10.

Не зупиняйтесь на досягнутому

Після одного року вивчення англійської мови онлайн ви нарешті досягли бажаного рівня. А що ж далі, запитаєте ви? Можливо, ви захочете підвищити свій рівень і продовжити навчання в тому ж темпі, а можливо, вирішити, що досягли айсберга і саме час зупинитися.

Щоб не зупинятися на досягнутому, застосовуйте англійську мову в повсякденному життi. Слухайте радіо англійською, дивіться всі серіали та фільми англійською, нарешті, змініть мову на вашому телефоні на англійську. Вивчення чогось нового – це завжди вихід із зони комфорту. Так ось, якщо ви будете дивитися фільми без дубляжу, то англійська мова більше не буде здаватися чимось дискомфортним.

І навіть якщо сьогодні ви відчуваєте, що сил вивчати англійську вже не залишилося, взяти невелику перерву – це нормально. Всі ми люди і, як кажуть англійці: «Life happens». Тому, можливо, коли мотивація на нулі, варто просто відпочити, щоб через тиждень приступити з новими силами.

Ваш успіх у ваших руках!

Пiдсумок

Сподіваюся, у вас не залишилося сумнівів з приводу того, чи можна вивчити англійську онлайн. У наше століття технологій і безмежних можливостей вивчити англійську онлайн легко. Важлива ваша мотивація і відсутність ліні.

Чи важко опанувати англійську за один рік з нуля? Ні! Що для цього потрібно? Опанувати лексику, граматику та всього лише слухати і розуміти співрозмовника. Сьогодні ми розглянули способи, як почати вивчати англійську онлайн. Складіть свій власний план навчання і дотримуйтесь його. Немає нічого неможливого і все залежить від вас.

Багато хто стверджує, що вивчати англійську мову онлайн не так ефективно, як якщо б ви вчили англійську на курсах або з приватним викладачем. Але це не так, просто деякі учні не знайшли в собі достатньої мотивації для досягнення результату. А ще, дайте собі відповідь на запитання, чи дійсно викладач на курсах допоможе вам досягти результату, якщо у вас є тисяча причин, чому сьогодні ввечері ви не зробите домашнє завдання?! Тому все в ваших руках, не втрачайте мотивацію і пам'ятайте про постійну практику.

Як вчити англійську онлайн?
Скажіть «ТАК» вивченню англійської онлайн!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.