About English Language. 13.04.2020

Як правильно обрати літній інтенсив англійської в Києві

Автор: Ніна Кісь

Літо – час подорожей і відпусток, відповідно, більшість студентів також бере перерву у вивченні іноземної мови на курсах. Проте якщо студент вирішив зробити паузу, потрібно чітко позначити часові межі, щоб не втратити бажання продовжувати вивчати мову. Часто студенти шукають альтернативні можливості мовної практики на літніх курсах англійської, наприклад, відвідування інтенсивних курсів.

Зміст

1. Специфіка літніх курсів англійської з інтенсивом
    1.1. Чому до вибору інтенсивних курсів слід підходити дуже виважено?
2. Труднощі вибору літнього інтенсиву англійської в Києві
3. Як не втомитися під час вивчення мови на інтенсивних літніх курсах англійської?
4. І все ж варто зробити перерву чи відвідати літні мовні курси?

 

Не слід відмовляти собі в розвитку на час канікул або відпустки. Чому б не знайти додаткові курси англійської влітку? Серед літніх курсів англійської мови найбільш популярні саме інтенсивні. Це найкраща можливість за короткий проміжок часу розвинути свої навички у вивченні мови. Це буде ідеальним варіантом мовної практики, якщо з певної причини студент робить перерву у вивченні англійської зі своїм основним викладачем.

Специфіка літніх курсів англійської з інтенсивом

Інтенсивний курс англійської – це можливість досягнути певного рівня знання мови за короткий проміжок часу. Крім економії часу, для інтенсивних курсів характерна висока продуктивність. Вона залежить не тільки від викладача курсів, здебільшого швидкий результат – це заслуга студента. Якщо приймається рішення вивчати англійську саме в напрямку інтенсиву, то студенту необхідно вивчити всі особливості та специфіку курсів, щоб досягти результату набагато швидше.

  • Коротка тривалість курсу. Англійський інтенсив у Києві влітку має невелику тривалість, найчастіше близько місяця. Не варто одразу вражатися короткими термінами, інтенсив – це не проходження повного рівня, а скоріше вивчення азів програми. Швидкість навчання може приваблювати студентів, проте перш за все потрібно зрозуміти, чи підійде вам такий варіант вивчення мови. Якщо у студента наближається дедлайн або важлива поїздка за кордон і стоїть мета розговоритися – інтенсив буде найкращим варіантом з усіх літніх курсів англійської. Якщо ж немає необхідності в прискореному курсі мови й студент хоче ретельно розібратися в програмі або окремій темі, то варто почати з курсу загальної англійської.

 

  • Частота і тривалість занять. Коротка тривалість курсу зумовлена високою частотою занять. Заняття інтенсиву англійської в Києві влітку цілком можуть проходити щодня. Для студентів, у яких канікули, літні мовні курси будуть цілком хорошим варіантом, однак для людини, яка працює, такий графік буде важким. Тож перш ніж записуватися на інтенсивний курс, необхідно заздалегідь уточнити розклад занять. Тривалість занять також відрізняється від курсу загальної англійської або розмовної. Заняття повного літнього курсу англійської мови тривають від 50 до 90 хвилин. У свою чергу інтенсивні заняття можуть доходити й до декількох годин із невеликими перервами. До того ж відвідування занять – це тільки частина роботи студента, вдома також буде потрібно виконувати завдання.
     
  • Велика продуктивність. Інтенсивні курси стали популярними саме завдяки швидкому досягненню результату. Однак важливо, щоб отримані знання щільно закріпилися. Не варто вважати, що, відвідавши літній інтенсив англійської в Києві, далі можна робити перерву до наступного рівня, адже студент пройшов практику на кращих курсах столиць. Інтенсив – не одна зі сходинок оволодіння мовою, а спосіб активно тренувати мовну практику. Зрозуміло, такий вид навчання допоможе за короткий термін освіжити знання або отримати нову інформацію. Але слід розуміти, що після завершення літнього курсу англійської з інтенсивом потрібно буде продовжувати вивчати мову, щоб не забути отриману інформацію. І в тому числі, під час самого інтенсиву активно тренувати мову не тільки на заняттях.
     
  • Заняття проходять у групах. Заняття на інтенсивних курсах найчастіше проходять саме в групах. Якщо студенту необхідне індивідуальне навчання, то слід звернутися до викладача або адміністрації курсів. Цілком ймовірно, що школа піде назустріч, і програму навіть курсу загальної англійської викладачі з методистами зможуть підлаштувати під інтенсивне вивчення. Якщо ж для студента групове навчання прийнятне, то інтенсив йому сподобається. Кількість людей у групах на інтенсивних курсах може доходити до 20 осіб. Зрозуміло, велика кількість студентів у групах – це не дуже зручно. Саме тому слід заздалегідь уточнити, скільки студентів буде з вами займатися.

 

Специфіка літніх курсів англійської з інтенсивом
Інтенсив англійської в Києві влітку на групових заняттях буде кращим варіантом, як поєднати дозвілля та мовну практику

Чому до вибору інтенсивних курсів слід підходити дуже виважено?

Найчастіше студенти, які приймають рішення вивчати англійську саме на курсах інтенсивної англійської в Києві влітку, мають чіткі дедлайни, а тому розуміють важливість вивчення мови. Найчастіше дедлайни виставляються роботодавцем, і студент усвідомлює, що від результату по закінченню курсів залежить його кар'єра. Саме тому до вибору літніх курсів англійської з інтенсивом слід підходити найбільш усвідомлено. Найменші помилки у виборі курсів або процесі навчання можуть критично вплинути на розвиток кар'єри.

Для того щоб не помилитися у виборі й отримати якісні знання високого рівня, можна скористатися рекомендаціями фахівців, як знайти літні курси англійської з інтенсивом.

  • Перший крок – визначте цілі й терміни. Якщо у студента є конкретні терміни, потрібно поставити цілі, які він досягатиме. Це необхідно для продуктивного старту та системності вивчення мови. Літніх курсів англійської в столиці дійсно багато, а конкретно сформульована мета допоможе студенту обрати кращу пропозицію інтенсиву англійської в Києві влітку. Не варто знецінювати цей етап, адже правильно поставлена мета допоможе в грамотній побудові процесу навчання, а відповідно – і в досягненні швидкого успіху. Мета має звучати чітко та конкретно, інакше навіть викладачеві буде складно підлаштувати під ваші вимоги та побажання програму. Зрозуміло, мета «хочу говорити англійською» не буде зрозуміла викладачеві та методистам, а фраза «говорити англійською» не має конкретики.
     
  • Другий крок – складіть правильний розклад. У сучасному світі дуже важко встигнути зробити все: робота, навчання, сім'я. Однак знання азів тайм-менеджменту допоможе вам уникнути багатьох труднощів. Більшість студентів веде щоденники, де кожен день розписаний по хвилинах. Здається, що це безглузда праця, але це не так. Розпишіть, скільки часу ви готові присвятити літнім курсам англійської, а скільки необхідно приділити роботі та особистому житті. Хоч літо й вільніший період від навчання або робочих питань, більшість курсів інтенсиву англійської в Києві влітку також має розклад, яке може перетинатися з роботою.
     
  • Третій крок – відзначайте свої успіхи. Коли студент інтенсивно щодня вивчає мову, йому дуже важко побачити результат. Він просто знаходиться в рутині, виконуючи щодня необхідні завдання. Здається, що ми вивчаємо одне й те саме, стоїмо на місці або ж іде великий потік інформації і немає системності. Для того, щоб не втратити мотивацію або зовсім не закинути літні курси англійської та виїхати у відпустку – відзначайте найменші успіхи.

Інтенсив – це прекрасна можливість повністю зануриться в мовне середовище. І вкрай важливо, щоб літні курси англійської, що пропонують інтенсив, були високого рівня. Якщо занурення в мовне середовище буде проходити без тиску, а розмірено, незважаючи на частоту занять, прогрес не змусить себе довго чекати. Також важливо, щоб викладачі курсів були досвідченими фахівцями, які викладають саме в напрямку «інтенсив» не перший рік. Також зверніть увагу на ті літні курси англійської з інтенсивом, які пропонують розмовні клуби з носієм мови. Може, носій не стане основним викладачем, але місію «розговорити студента» цілком може взяти на себе. Якщо труднощі в мовному бар'єрі, потрібно шукати той інтенсив англійської в Києві влітку, де буде носій мови.

Труднощі вибору літнього інтенсиву англійської в Києві

Якщо студент проживає в маленькому місті, то знайти курси з літнім інтенсивом англійської буде просто. Найчастіше тільки найбільші школи та курси пропонують такий варіант навчання. І коли вибір невеликий – студент не сумнівається і працює з тими курсами, які найбільш підходять його вимогам. Набагато складніше знайти літній інтенсив англійської в Києві, коли майже всі школи пропонують різні варіанти навчання.

Обираючи літні курси англійської, а особливо інтенсив, звертайте увагу на такі важливі моменти.

  1. Локація. Інтенсив – це часті заняття день у день, коли пропуск навіть одного заняття може стати проблемою. Крім того, це не просто лекції, коли викладач вичитує матеріал, це активна мовна практика. Навіть якщо ви зможете вдома вивчити пропущені теми, питання практики буде відкритим. Саме тому рекомендується знаходити курси літнього інтенсиву англійської в Києві, які знаходяться в безпосередній близькості до вашого дому або місця роботи. Так студент буде впевнений, що він з малою вірогідністю пропустить заняття через затори. Навіть запізнення може вплинути на прогрес. Ідеальним варіантом будуть літні мовні курси мережі шкіл, такі курси є майже в кожному районі столиці. Також курси мережі шкіл мають чіткі стандарти, які стануть гарантією якості знань.
     
  2. Викладачі. У процесі вивчення мови в швидкому темпі дуже важливо, щоб викладач мав досвід такого навчання. Інтенсив передбачає постійну активну роботу й практику, а для цього викладачеві важливо підтримувати студента в бажанні вивчати мову, інакше той може просто втомитися від ритму. Викладач інтенсивних курсів більше, ніж просто вчитель, він виступає в ролі психолога. Також важливою є кваліфікація викладача, адже він повинен вміти дати всю необхідну програму за короткі терміни. Особливості темпераменту також можуть грати роль: краще на інтенсивних курсах екстраверт. Якщо викладач інтроверт, йому буде складніше розговорити студентів. Вік теж важливий, найчастіше на курсах річного інтенсиву англійської в Києві працюють молоді викладачі. Це не означає, що вік є основним критерієм, просто студентам легше налаштуватися на спілкування, коли вікова категорія збігається.
     
  3. Сертифікація. Для всіх студентів важливі саме знання, проте не менш важливо отримати підтвердження отриманого рівня володіння мовою. Не всі літні курси англійської пропонують по закінченню курсу сертифікат або свідоцтво про проходження рівня. Якщо курси потрібні студенту для роботи, то важливо одразу обумовити, чи можливо підтвердження рівня знань, нехай і не міжнародним сертифікатом. Якщо ж потрібен конкретний сертифікат, слід також заздалегідь домовитися про те, який саме необхідний роботодавцю – і тоді значно легше буде обрати курси англійського інтенсиву в Києві влітку. Крім цього, диплом або свідоцтво – це хороша мотивація для того, щоб іти на новий рівень. Будь-якій людині буде приємно отримати матеріальну мотивацію: сертифікат, свідоцтво, навіть якщо спочатку це не було принципово.
     
  4. Рекомендації. Курсів, що пропонують літній інтенсив англійської в Києві, дійсно багато, і дуже важко обрати оптимальний варіант літніх мовних курсів. Найчастіше пошук здійснюється в інтернеті, де студент опрацьовує величезну кількість відгуків про курси англійської. Якщо вибір курсів просто загнав у глухий кут, студенти звертаються за допомогою до знайомих і колег. Дійсно, більшість з нас вже мали досвід вивчення літніх мовних курсах, і кожен сформулював свою думку про те, якими мають бути ідеальні курси. Однак важливо розуміти, що будь-яка думка може бути суб'єктивною, ґрунтуватися на особистому досвіді та враженнях. Саме тому і не слід сліпо довіряти порадам знайомих. Визначивши для себе кілька варіантів літніх мовних курсів, прийдіть безпосередньо до офісу школи й уточніть всі умови навчання на місці.

Як не втомитися під час вивчення мови на інтенсивних літніх курсах англійської?

Вивчення мови на інтенсивних курсах – важка праця, проте завдяки їй можна досягти високих результатів. Щоденні заняття можуть виснажувати, адже крім курсів, є інші обов'язки. Зрозуміло, влітку ми не так навантажені, як в інші пори року, і інтенсив буде хорошою можливістю закріпити отримані знання. Але влітку все одно багато студентів також працюють. Щоб не шкодувати про те, що літо було проведене тільки в навчанні та роботі, можна озброїтися деякими порадами, як зробити літні курси англійської найкращим спогадом.

  1. Гармонія. Інтенсив – це неперервна робота, щоденні заняття, які тривають більше 2 годин. Саме тому важливо знайти золоту середину в заняттях на інтенсивних курсах. Одразу покласти всі зусилля на вивчення англійської та закинути робочі або сімейні обов'язки не буде продуктивним. Студент просто втомиться від того, що у нього постійно є невирішені справи в різних сферах його діяльності, в тому числі професійній. Висока енергія на старті – це, зрозуміло, добре, але більш важливо зберегти її протягом усього процесу навчання.
     
  2. Повне занурення в мовне середовище. На інтенсиві радять повністю зануритися в мовне середовище і не сприймати заняття тільки як роботу. Перейдіть повністю на англійську музику та фільми, переведіть свій гаджет у режим англійської. Якщо ви перебуваєте в заторі – не витрачайте час даремно, повторіть слова в додатку з вивчення англійської. Також хорошим варіантом додаткової практики буде привести друга на курси, разом після занять ви зможете додатково практикувати англійську. Уточніть про можливість відвідування розмовних клубів або Movie Clubs. Багато курсів літнього інтенсиву англійської в Києві пропонують такі опції. Чим більше англійська заповнить ваше життя, тим швидше ви побачите результати.
     
  3. Робіть маленькі перерви. Інтенсив не означає вивчення мови 24/7, ви завжди можете зробити невелику перерву та поїхати на вихідні. Маленькі перерви необхідні для студента, щоб він зберігав інтерес до вивчення англійської протягом усього курсу. Якщо заняття проходять щодня, достатньо виділити годину на час особисто для себе: жодних домашніх або робочих обов'язків у цей час. Кращим варіантом відпочинку буде прогулянка або заняття спортом, коли можна відкласти підручники та провести час на відкритому повітрі. Якщо виникає відчуття, що вже зовсім немає сил, краще зробити невелику перерву, ніж починати замислюватися про припинення навчання.
     
  4. Мотивація та заохочення. Важливо помічати навіть найменші кроки до успіху. У прискореному ритмі студенту буде дуже важко зрозуміти, на якому він зараз етапі. Для цього можна свою основну мету розділити на підпункти й відзначати досягнення кожного. Так, наприклад, якщо основна мета «навчитися говорити на побутові теми за місяць», то міні-цілями можуть бути: «вивчити всі слова за темою про міста», «вивчити всі види транспорту». Багато курсів інтенсиву англійської в Києві влітку самі підтримують студентів приємними бонусами.

Як не втомитися під час вивчення мови на інтенсивних літніх курсах англійської?
Курси англійської влітку – це також непогана підготовка перед подорожами

І все ж варто зробити перерву чи відвідати літні мовні курси?

Ситуації бувають дійсно різними, цілком ймовірно, що у студента вже є викладач, з яким у нього повне взаєморозуміння, тому зовсім не хочеться починати роботу з новим. Проте дуже шкода робити перерву в навчанні, коли прогрес досить високий і темп напрацьований. Перерва в навчанні на літніх курсах англійської має бути рішенням зваженим, важливо зрозуміти, що насправді буде більш корисним для студента.

Перерва має, звичайно, більше негативних наслідків, ніж позитивних, проте важливо приділити увагу всім аспектам питання.

  1. Втрата прогресу. Якщо студент почав вивчення певного рівня англійської та прийшов до висновку, що йому необхідна коротка перерва – це не буде проблемою. Однак якщо перерва на літніх курсах англійської не має часових меж, можна втратити вже напрацьовані успіхи. Найпоширеніші причини перерви – це втома і відчуття, що прогресу немає. Найчастіше прогрес все-таки є, просто в ритмі роботи важко його визначити самому студенту. Важливо зрозуміти, чи дійсно прогрес відсутній або це суб'єктивна думка студента. Для цього спробуйте пройти не залежні від ваших курсів тестування, які дадуть зрозуміти, який результат навчання.
     
  2. Втрата інтересу. Щойно студент бере паузу на літніх курсах англійської, завжди виникають нові справи, мовна практика зменшується. Саме тому важливо постійно підігрівати інтерес до мови. Курси англійської влітку саме не дадуть студенту втратити його. Якщо все-таки потрібно зробити перерву, важливо не прибирати повністю англійську з вашого життя. Можна подивитися фільм англійською, почитати книгу. Потрібно розуміти, що повернутися до вивчення мови буде набагато важче, ніж почати. Якщо інтерес втрачений, спробуйте повернутися до вивчення мови через додатки, ігри, відвідування івентів. Курси літнього інтенсиву англійської в Києві часто організовують відвідування виставок і тематичні зустрічі, що не підв'язані до вивчення граматики.
     
  3. Втрата тонусу. Коли студент день у день працює над удосконаленням своїх навичок на літніх курсах англійської, а потім припиняє, нехай навіть на час, то робочий тонус буде поступово зникати. Навіть якщо ви відчуваєте втому, не слід робити перерву, цілком достатньо буде знизити навантаження. Якщо раніше ви виконували по десять вправ на день, зменшіть кількість до двох або навіть однієї.

Але є і плюс перерви, насправді, єдиний. Перерва дозволить студенту скучити за улюбленою англійською мовою. А якщо немає необхідності робити перерву та втрачати напрацьований темп, озброївшись порадами, ви без проблем знайдете кращі літні мовні курси.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.