About English Language. 17.08.2020

Як ефективно вчити неправильні дієслова онлайн?

Автор: Тетяна Огородник

Ніхто не стане сперечатися з тим, що вивчення англійської онлайн – трудомісткий і тривалий процес. Однак сучасні методики спрямовані на те, щоб зробити його не тільки простішим і ефективнішим, а й цікавішим. Навчання для багатьох людей вже сприймається швидше як хобі, ніж навчання, аби був час і бажання. 

Проте в англійській мові є чимало аспектів, опанувати які можна тільки через «зубріння». Саме до нього вдаються студенти, коли приходить час вчити неправильні дієслова онлайн. Але прогрес торкнувся і цієї області, перетворивши нудне та довге заучування на цікаву гру. Вивчення неправильних дієслів онлайн буде набагато ефективнішим, якщо зрозуміти, що це взагалі таке та з чим його їдять.


Сучасна англійська мова включає безліч дієслів, які змінюють написання та вимову залежно від того, в якому часі використовуються. Тільки серед найбільш поширених налічується понад 370, але зовсім необов'язково вчити всі неправильні дієслова онлайн. Принаймні на початковому етапі. Але якщо ви все-таки поставили перед собою мету зазубрити якомога більше, то краще робити це систематично. Наприклад, намагайтеся з понеділка по п'ятницю щодня вчити по 10 нових слів. 

Найбанальніший спосіб вивчення неправильних дієслів онлайн, до якого часто вдаються новачки, – за допомогою таблиць, в яких слова подані в алфавітному порядку. Це досить нудно, але ефективно, оскільки структурована інформація дуже добре запам'ятовується. Такий спосіб вчити неправильні дієслова онлайн дозволяє лише запам'ятати їх. Швидше за все, потім ви будете просто вгадувати, де і яку форму використовувати. «Сліпе» вивчення неправильних дієслів онлайн не поліпшить ваші мовні навички, не навчить вас говорити правильно та грамотно. 

Як ефективно вчити неправильні дієслова онлайн?
Конспектування і складання речень із різними формами дуже допомагає у вивченні неправильних дієслів онлайн

Частою помилкою є прагнення до всіх слів підставити закінчення -ed. До найбільш «нещасливих» відносяться дієслова build, choose, cost, cut, hold, teach, steal. Як правило, ці неправильні дієслова починають вчити онлайн в першу чергу. І саме в них найчастіше студенти роблять помилки, на зразок teached, builded, cutted, хоча насправді має бути taught, built, cut. Як бачите, деякі слова, незалежно від форми, не змінюються в написанні. Тому беручись за вивчення онлайн, розбийте неправильні дієслова на категорії.

Ми підібралися до ще однієї пастки. Зверніть увагу, що навіть якщо написання слів не змінюється, це не означає, що всі форми вимовляються ідентично з інфінітивом. Хороший приклад такого хитрого дієслова – read. Усі три форми пишуться однаково, але тільки інфінітив читається як «рід», а вимова двох інших змінюється на «ред». Це дійсно може збивати з пантелику, тому дуже важливо не тільки візуально запам'ятовувати слова, а й якомога частіше вимовляти їх. Краще в реченнях і коротких текстах, де б дієслова були подані в різних часових формах і вжиті в різному контексті.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.