About English Language, Fun. 19.12.2011

Хочу вивчити, але не хочу вчитися?!

Автор: Іра Омельченко
Хочу вивчити, але не хочу вчитися… Якщо це про вас, то вам точно потрібна екстра-мотивація у вивченні  англійської мови.  У мене є для вас дві новини – одна гарна, а інша – не дуже. Гарна новина полягає в тому, що ви є студентом Грін Форесту та прийшли до нас за знаннями. Це означає, що ви точно хочете вивчити англійську мову. Погана ж новина полягає в тому, що вище вказана фраза частково стосується і вас, тому що вже кінець семестру, трохи спав ентузіазм до навчання, стало холодно… Та не витрачайте час на вагання та  сумніви, а просто знайдіть для себе екстра мотивацію)

Що потрібно знати про мотивацію для того, щоб впливати на власну активність? Під мотивацією ми розуміємо таку «внутрішню енергію» людини, яка дозволяє їй почати активно діяти в ситуації, де вона зазвичай зволікає, нічого не робить або відкладає до наступного "понеділка".

Мабуть, у кожного в житті був такий момент, коли ми чогось не хотіли робити, а врешті-решт були задоволені власною роботою та власними результатами. І вже наступного разу саме ці результати були «гирьками» на вагах «мотивація-антимотивація», які переповнювали чашу та породжували активність.

Мотивація, звичайно ж, залежить від знання того, як вчитися та зворотнього зв’язку  у ході навчання. Незрозумілість «маршруту руху» породжує невпевненість, а реакція на власні невдачі призводить до демотивації. І навпаки, чітке формулювання цілей, вміння підкріпити свій стан будь-якими, навіть маленькими успіхами, підсилює активність людини.

Мотивація також пов’язана з цілями людини, її цінностями та переконаннями. Якщо ми віримо, що зможемо досягти більшого за допомогою чого-небудь, то даний предмет стає для нас  дуже актуальним, або й просто життєво необхідним. Саме наші власні цілі та цінності найбільшим чином  відрізняють нас від інших людей. Завдяки їм ми отримуємо ту чи іншу самореалізацію.

Задумайтесь, чому ви хочете вивчати англійську мову? Які цінності сховані за цілями навчання? Це розвиток, гроші, творчість, спілкування, успіх, повага, професіоналізм чи щось іще?

Отож, переходимо власне до підсилення  вашої мотивації.



Мотивація підсилиться, якщо ви:

•    Об’єднаєте навчання з позитивними емоціями.
Зробіть список з 10 утіх (захоплень, хобі тощо), які вам приносять насолоду (улюблена музика, масаж, солодощі і т.д.). Після цього визначте конкретну сферу діяльності, яка найбільше всього потребує посилення мотивації, наприклад, вивчення неправильних дієслів в англійській мові. А тоді подумайте, як можна перенести ваші приємні емоції на цей вид діяльності. А вже реалізувати це можна декількома способами, наприклад, можна вчити неправильні дієслова під улюблену музику чи разом з улюбленими солодощами)

•    Поставите чіткі цілі в навчанні.
Дана система дієва, коли обмежуєш себе у часі при виконанні конкретного завдання, тобто лімітуйте себе, ставте собі дедлайн, що завгодно, але мотивуйте себе обмеженістю часу і в той же час необхідністю. Якщо щось вам заважає зробити задумане, то проаналізуйте що. Відповідь може бути різною, наприклад, «Я хочу, але не можу вивчити англійську мову, бо в мене не вистачає часу», або «Хочу, але мені лінь щось робити». Якщо вам дійсно ніколи або ж лінь, то знайдіть для себе таке завдання, на яке ви завжди з завзятістю накинетеся) Наприклад, якщо ви любите дивитися фільми, то можна почати переглядати їх англійською – приємно та корисно водночас.

•    Усвідомите, з якими цінностями пов’язане ваше навчання, та посилите його значимість.
Проаналізуйте свій традиційний тиждень. Визначте, на які види діяльності ви витрачаєте найбільше часу – на які конкретно справи по роботі, у спілкуванні та під час відпочинку. Також проаналізуйте, з чим пов'язаний вибір вашої професії, друзів, місця проживання.
По результатам аналізу на листі паперу напишіть ієрархію своїх цінностей (не менше семи, в порядку значущості від 1 до 7). А тепер подумайте, які з цих цінностей залежать від вивчення англійської мови? Якщо хоч одна знайдеться, то вам варто і далі продовжувати вивчати цю іноземну мову!



 

•   Визначите, як конкретно знання англійської мови впливає на вашу власну своєрідність.
Вам потрібно з’ясувати для себе, що для вас англійська мова, що нового вона принесе вам у життя. Я думаю, що цим питанням ви задавалися, коли тільки прийшли до Грін Форесту. Та потім, можливо, воно згасло… а не повинно було! Ви завжди маєте пам’ятати, чому ви до нас завітали, з якою метою та якого результату намагаєтеся досягти. Тоді у вас все вийде! І головне – працювати не тільки на результат, а ще й отримувати від цього задоволення)



 

•   Переведіть власну мотивацію в систему.
Секрет успіху полягає не тільки в тому, що ви думаєте чи мрієте здійснити щось, а й у тому, що ви для цього робите. Потрібно мати в голові чіткий план дій та дотримуватись його постійно. Що-що, а англійську потрібно вчити систематично, поступово та старанно! Одним словом, якщо хочете вивчити, вчіть!!!

І пам’ятайте головне – мотивація всередині вас!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.