Fun, Listening, Vocabulary, Video. 01.09.2021

Де дивитись серіали і кіно англійською: 5 стрімінгових сервісів

Автор: Таня Пекарчук

Перегляд сучасних кіно і серіалів - це один з найпростіших способів тримати свою англійську up-to-date. На щастя, телебачення сьогодення переїхало з телевізора в інтернет. Що, де і коли дивитися вирішує не телеканал і місце нашого проживання, а ми самі на своїх розумних пристроях. Тож і я, і мої друзі в Штатах можемо сьогодні спокійно обговорити серіал, прем'єра якого відбулась вчора і не чекати рік-два, поки його покажуть у нас з перекладом. Як можна було вже зрозуміти, мова піде про стрімінгові сервіси, які працюють за підпискою: купуєш доступ на місяць чи рік і дивишся досхочу.

Сьогодні я розповім про 6 крутих міжнародних і локальних сервісів доступних з України, де можна дивитись кіно та серіали англійською і не тільки. Зважаючи на те, що нас цікавить саме перегляд відео мовою оригіналу,  інші аспекти цих стрімінгових сервісів (доступ до книжок, вітчизняних телеканалів, показ футбольних матчів тощо) я лишаю поза увагою.

Netflix 
Нетфлікс вже став синонімом стріму. Коли ми говоримо про новий якісний серіал, в 90% випадках ми кажемо про Нетфлікс. Крім того, що прем’єри серіалів власного виробництва відбуваються ледь не щодня, ми отримуємо одразу весь сезон (ідеально для любителів to binge watch). Також регулярно додаються відомі кіно і серіали минулих років. Тут є все, що треба для вивчення англійської: цікавий і якісний контент на будь-який смак, англійська озвучка, англійські субтитри. І не так давно почали з’являтися українськи субтитри і озвучка.  На Нетфліксі також багато серіалів європейського виробництва з англійською озвучкою і субтитрами. Одним з найпопулярніших є Money Heist відомий українському прокаті як "Паперовий будинок".

  • Що дивитись: cеріали Peaky blinders, Queen's Gambit, House of Cards, Orange is the New Black,  Bridgerton, Ozark, Money Heist, Mr Robot, the Good Doctor і ще багато-багато всього! 
  • Ціна: від 7.99 EUR/міс до 11.99EUR/міс
  • Переваги: якісний контент, новнки ледь не щодня, постійне поповнення бібліотеки
  • Недоліки: ціна, не всі серіали і кіно доступні для перегляду з України, Нетфлікс може несподівано видалити з бібліотеки серіал, який ти вже дивишся.

Apple TV+  

Із чим в тебе асоціюються гаджети від Apple? В мене - з високими стандартами. Apple TV+, стрімінговий сервіс компанії, за підписку також радує якісними серіалами з іменитими акторами в головних ролях (The Morning Show, Defending Jacob, Ted Lasso), хоч і не так часто, як Netflix. А от кіно треба купувати за окрему плату, за винятком кіно власного виробництва. Наприклад, документалка про Billie Eilish: The World’s a Little Blurry. Обираєш серіал - розтягуй задоволення: новий вийде не скоро, але може це і на краще. 

  • Що дивитись: cеріали The Morning Show, Defending Jacob, Ted Lasso, The Oprah Conversation (інтерв’ю Опри Уінфрі із найвідомішими і найвпливовішими людьми сучасності)
  • Ціна: $4.99/місяць (при купівлі нового iPhone, iPad чи Mac, отримуєш безкоштовну підписку на 3 місяці)
  • Переваги: унікальний і якісний контент, українські субтитри, безкоштовний пробний період на 7 днів. 
  • Недоліки: можуть виникнути проблеми з програванням контенту на інших операційних системах чи дивайсах не компанії  Apple. 


Amazon Prime 

На Amazon Prime безліч кіно і серіалів, що з’явилися задовго до появи стрімів. І тим він крутий! Тут тобі і House M.D, і The Office, Fight Club, Shreck і Sponge Bob, і ще море всього. Тут немає ні українських субтитрів, ні озвучки, але у більшості випадків є російські. 
Одним із найголовніших недоліків є те, що далеко не все доступно для перегляду з України. 
  • Що дивитись: UndoingThe Boys, The Marvelous Mrs. Maisel, Fleabag, Jack Ryan тощо
  • Ціна: $5.99 (безкоштовний пробний період 7 днів)
  • Переваги: світові бестселери минулих років в гарній якості, нові якісні серіали власного виробництва
  • Недоліки: деякі серіали чи кіно можуть не програватися в Україні, відсутні українські субтитри

Існують і інші зарубіжні стрімінгові сервіси (як-то Hulu, HBO, Disney+ тощо), але переглядати їх офіційно без VPN в Україні неможливо. Що ж робити? На допомогу приходять українські стрімінгові сервіси, на яких можна знайти серіали з “заборонених” стрімів. 
Одним загальним недоліком для мене є те, що назви серіалів і кіно на цих сервісах перекладені і часто на російський манер, тому, наприклад, щоб знайти Californication  і подивитися його англійською, я маю знати, що він зветься “Хтива Каліфорнія”. Не дуже зручно. 
Також в мережі часто скаржаться на якісь технічні негаразди (проблеми зі швидкістю, чи приміром звукова доріжка англійською може бути доступною лише на телевізорі, але не на телефоні).

Megogo

Український стрімінговий сервіс, який дозволяє переглядати багато серіалів і кіно. Не всі мають оригінальну англійську озвучку, багато має навіть не українську, а російську. Це моє найбільше розчарування. Дуже незручно шукати серіали, які мають оригінальну звукову доріжку англійською: треба просто клікнути і подивитись. Один сезон може таку мати, а інший - вже ні. 

Заплутані тарифні плани, якщо ви просто хочете дивитись кіно і серіали мовою оригіналу. Пробний період платний і плата залежить від пакету. 

  • Ціна: 99 грн./міс; 199 грн/міс; 299 грн/міс (пробний період - перші 7 або 14 днів за 1 грн або за 69 грн )
  • Недоліки: незручно шукати кіно з оригінальною англійською звуковою доріжкою, платний пробний період. 

Sweet.tv 

Ще один український стрімінговий сервіс, в якому багато кіно і серіалів як минулих років, так і сучасних новинок мовою оригіналу, але без жодних субтитрів, то ж якщо є звичка “читати” кіно, це не твій сервіс. 
Фільтр працює дивно: хоч на сайті і є серіали останніх років в англійській озвучці, пошук за ними не дає жодних результатів. Тож доведеться просто клікати і дивитись, чи є озвучка. 
  • Що дивитись: Серіали виробництва BBC (Luther, Sherlock, Elementary), House M.D, Dexter та інші
  • Ціна: тариф із серіалами від 149 грн/міс (зараз акційна вартість 99 грн/міс). Пробний період: 7 днів.
  • Недоліки: відсутність субтитрів, пошук працює некоректно

Ця таблиця допоможе підсумувати мій огляд стрімінгових сервісів, де можна переглянути кіно і серіали з англійською озвучкою.

сервіс вартість  за місяць субтитри пробний період
Netflix €7.99 / €9.99/ €11.99 так, англ, укр, рос  1 місяць безкоштовно
Apple TV+ $4.99 так, англ, укр, рос 7 днів безкоштовно
Amazon Prime $5.99 так, англ, рос 7 днів безкоштовно
Megogo ₴99 / ₴199 / ₴299 так, рос 7 або 14 днів, платно
Sweet.tv ₴149 / ₴197 так, англ

7 днів, безкоштовно

Як бачиш дивитися кіно і серіали мовою оригіналу можливо. Вибір великий, то ж тестуй, знаходь свій зручний сервіс, і хай твоя англійська злітає до небес!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.