Vocabulary. 01.05.2013
American VS. British English

Різниця між Garden VS. Yard

Автор: Ірина Омельченко
American VS. British English 

Всім, хто вивчає англійську мову, добре відомо, що є British English & American English. Що це означає? Різні мови? Різні правила? Різна граматика? Ні, все дещо простіше і, навіть, цікавіше. Внаслідок того, що Америка і Британія знаходяться дуже далеко і,  що в Америці проживають представники практично всіх національностей світу, American English зазнала досить великих змін. Більш за все змінилися: лексика, фонетика і розмовна мова.

Для того, щоб без проблем спілкуватись і не потрапляти у незручні ситуації як у Великобританії, так і в Америці, необхідно знати про відмінності між цими двома мовами. І саме ця щотижнева рубрика допоможе вам розібратись з основними парами слів, які плутають найчастіше!

 

Garden VS. Yard


 
Почнемо зі слова Garden. В Британії так називають двір з відкритою верандою на шматку власності. Двір деколи може включати в себе сад, газон, патіо, гойдалки і т.д.  А от в США це слово означає сад або садок, де зазвичай ростуть фруктові дерева, квіти тощо.

А от слово Yard в Британії – дуже рідкісне явище, чого не можна сказати про Америку. В США це слово вживається в значенні двору – переднього чи заднього. Крім того слово Yard є набагато ширшим в значенні та у вживанні.  Як в США, так і в Британії ми  кажемо School Yard and Prison Yard, і маємо на увазі шкільний двір, двір в'язниці, і т.д.

Тобто в цьому випадку наші українські погляди близькі до поглядів американців, і аж ніяк не до поглядів англійців.

Та все ж, як і в Україні, люди в Британії та в Америці – дуже гостинні та привітні. Тому майже у кожному дворі  є такий напис)))
 
 
Ви самі бачите, любі студенти, знання основних відмінностей лексики цих двох різновидів англійської мови зайвим не буде ніколи!
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Character Features. A2-B1
А ви знаєте, які риси характеру притаманні вашому знаку зодіаку? Пропонуємо вам це дізнатися та вивчити лексику на тему “Character Features” у новому безкоштовному інтерактивному уроці Notes для рівнів A2-B1 – bit.ly/3UAo9Qp. На вас очікують 4 інтерактивних вправи та “Memory…
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.