About English Language. 18.06.2020

Дистанційне навчання англійської: руйнуємо міфи

Автор: Анна Огородник

Життя людини проходить за певним сценарієм, який визначений соціумом: дитячий садок, школа, університет, робота й пенсія. Здавалося б, усталений порядок не може бути порушений. Але в 2020 році всій світовій спільноті довелося переглянути свій стиль життя. В умовах самоізоляції школярі, студенти та працівники офісів вимушено перейшли на дистанційний формат навчання та роботи. Доводиться вивчати шкільні предмети, такі як математика, література й англійська в онлайн - режимі вдома. Для когось це було незвично, а для інших не стало потрясінням. Фрілансери та студенти, які перейшли на дистанційне навчання англійської, отримали низку переваг. Їм не потрібно було змінювати установку в голові й адаптуватися під новий формат. Адже у них є досвід дистанційної роботи та навчання. З'явилися вагомі аргументи на користь того, що дистанційні курси англійської мови ефективні. Давайте докладніше розглянемо, які стереотипи з приводу такого формату освіти були повністю викорінені. 

Зміст 

1. Міф «Дистанційне навчання англійської – це не навчання, а хобі, яке з освітою не має нічого спільного»
2. Міф «Дистанційні курси англійської мови – це заняття для некомпетентних викладачів і фрілансерів, а не для професіоналів»
3. Міф «Дистанційне навчання англійської та робота на фрілансі – це явище тимчасове й ненадійне»

Міф «Дистанційне навчання англійської – це не навчання, а хобі, яке з освітою не має нічого спільного»

Ще на початку 2000-х, коли мобільний зв'язок та інтернет поступово охоплювали повсякденне життя людини, було важко уявити, що купити продукти, замовити їжу, записатися на прийом до лікаря й оплатити рахунки можна в пару кліків. Але сьогодні в своїх кишенях ми носимо не просто засіб зв'язку, а гаманець, стопку документів і всю особисту інформацію. Через стрімкий розвиток технологій у народі навіть з'явилися жарти, що багато фраз, які тепер для нас стали звичними, змусили б минуле покоління розгубитися. «Заплачу з телефону» – ці слова в 2020 році нікого не бентежать, а раніше звучали взагалі неправдоподібно. Так чому дистанційне навчання англійської та дистанційна робота до недавнього часу викликали у деяких консерваторів скепсис? Все через установки в голові людей: ти не студент, якщо вранці не ходиш на пари до університету, й офіційно безробітний, якщо не займаєш посаду в компанії та не знаходишся в офісі по 10 годин на день. Навіть грошова винагорода за роботу, яку фрілансери отримують точно так само, як співробітники офісу, не була залізним аргументом. Мовляв, вдома ти зайнятий чим завгодно, але тільки не роботою і навчанням. А твої дистанційні курси англійської мови – це просто халтура. У цьому питанні люди розділилися на два табори:

  • учасники першого – прогресивні та сучасні люди, які користуються тими благами, що дають технології, і дистанційно навчаються англійської;
  • учасники другого – люди строгих і традиційних переконань з девізом «щоб усе як у людей».

Але тільки представники другого табору поняття не мають, на що схоже життя сучасної людини. Скептики, які вважають, що дистанційне навчання англійської не дає високий рівень знань, самі вже давно забули мінімальну базу, яку отримали в школі. А тим часом представники першого табору розвивають свої навички й отримують неоціненний досвід на дистанційних курсах англійської мови, який використовують на практиці. При цьому вони менш виснажені, прекрасно організовують своє дозвілля і радіють життю. 

Міф «Дистанційне навчання англійської – це не навчання, а хобі, яке з освітою не має нічого спільного»
Дистанційні курси англійської мови – це результат роботи команди професіоналів сфери освіти, IT і маркетингу

Міф «Дистанційні курси англійської мови – це заняття для некомпетентних викладачів і фрілансерів, а не для професіоналів»

Ви ніколи не замислювалися, чому в школах так мало молодих фахівців? Зовсім не тому, що сучасна молодь егоїстична та меркантильна, не виконуватиме роботу, за яку платять гроші. Викладати на курсах англійської мови дистанційно – вибір людей, які не можуть і не хочуть витрачати свій досвід, знання і навички там, де застаріла система й методи викладання. Часто будь-яка ініціатива наштовхується на шквал критики викладачів старого гарту. Тому багато хто розчаровується в професії ще на початку своєї кар'єри. Добре, що сфера освіти стрімко розвивається і генерує більше робочих місць для викладачів. Приватні школи та мовні центри зацікавлені в молодих фахівцях. Увагу звертають не на стаж у трудовій, а на такі якості:

  • знання трендів і інтерес до змін у сфері освіти;
  • досвід проживання за кордоном;
  • креативність;
  • навички роботи на комп'ютері;
  • високі організаторські здібності тощо.

Дистанційне навчання англійської – це не тільки доступний і ефективний спосіб покращити свої навички. Це також можливість для молодих фахівців набувати нового досвіду. Зрозуміло, не варто знецінювати досвід і професіоналізм інших викладачів. Однак на курсах англійської мови дистанційно можна отримувати навіть більше знань.

Міф «Дистанційне навчання англійської та робота на фрілансі – це явище тимчасове та ненадійне»

Інтернет – це не тільки доступність до інформації та сервісів, які роблять життя сучасної людини комфортним. Це цілий соціум, у якому відбуваються ті ж процеси, що й у реальному житті:

  • ведуться переговори з партнерами;
  • укладаються контракти з клієнтами;
  • призначаються зустрічі тощо.

Тільки організація стала набагато комфортнішою та швидшою. Менше стресу від відсутності необхідності зустрічатися з людьми. Проте наш світ не захопили соціопати, навіть навпаки – люди безперервно спілкуються в соцмережах і йдуть на контакт. Відчувши переваги оптимізації робочих процесів за допомогою комп'ютера та інтернету, все більше компаній відмовляються від офлайн-роботи. Якісь частково, а деякі повністю перенесли свій бізнес і комунікацію з клієнтами та партнерами в мережу. Дистанційні курси англійської мови користуються популярністю, тому що дають можливість займатися без зупинки та незалежно від обставин. Студенти не втрачають знання і постійно вдосконалюють навички, а охочі вивчити мову можуть продовжувати займатися, поєднуючи роботу та побутові клопоти. Дистанційна робота та навчання – це надійний спосіб не відриватися від процесу, що б не сталося. Охочі перейти на фріланс і вчитися вдома завжди будуть при справі:

  • викладачі дистанційних курсів англійської мови можуть організовувати процес роботи, додаючи більше занять до свого графіку;
  • студенти, які дистанційно навчаються англійської, з комфортом продовжують займатися, не виходячи з дому.

Можна з упевненістю сказати, що більшість бізнесів зовсім скоро повністю перейде в онлайн-режим. Сфера освіти йде в цьому напрямку дуже стрімко, тому що бажання людей розвиватися й отримувати нові знання тільки збільшується. Дистанційне навчання англійської – лідер на ринку інтернет-освіти. Тому з'являються нові підходи до організації занять. Викладачі використовують сервіси, які допомагають подавати матеріал цікаво й інтерактивно. Дистанційне навчання англійської – це не тільки відповідна альтернатива для тих, хто не хоче витрачати час на відвідування класів у школах. Це також чудова можливість підвищити свій рівень володіння мовою, адже основою таких занять є спілкування. 

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.