About English Language, Grammar, Listening, Reading, Vocabulary. 09.10.2013

Безкоштовна англійська та ніяких мишоловок

Автор: Віра Соколова

Коли я запитую своїх друзів про те, коли ж вони почнуть або продовжать вчити англійську мову, мені завжди відповідають, що скоро підуть на курси. Через якийсь час від ідеї відвідувати курси відмовляються через ненормований робочий графік. На мою пропозицію знайти їм репетитора відповідають, що виходить фінансово накладно. Тоді я пропоную купити одну з навчальних програм, благо на ринку їх зараз предостатньо, але мені тут же кажуть, що це гроші на вітер, коштують чимало, а не факт що знадобляться.

 

Тут я зазвичай опускаю руки, але оскільки цю статтю вже точно читають мотивовані люди, пропоную альтернативу усім вище перерахованим методам, а саме – вивчити англійську безкоштовно за допомогою інтернет-ресурсів.


Ніде правди діти, тут потрібно чимало самодисципліни, але переваги очевидні. А саме:

  • графік занять складаєте ви;
  • темп можна вибрати виходячи зі своїх можливостей;
  • різноманітність онлайн-ресурсів дозволяє робити кожне заняття захопливим;
  • миттєва автоматична перевірка мотивує зробити більше вправ;
  • і, мабуть, найвагоміше – за все це не потрібно платити.

 

Зараз в інтернеті можна знайти безліч різних типів завдань, починаючи від простих вправ і закінчуючи відеоресурсами. Проте, щоб не загубитися в потоці інформації, варто спочатку прописати програму самостійного навчання, розбитого на теми. Зробити це просто – знайдіть в інтернеті стандартний набір тем для вашого рівня та вибирайте завдання відповідно до нього. Найпростіше це зробити, скачавши будь-який підручник потрібного вам рівня і взяти теми з нього.

 

Тепер, коли ви склали план вивчення, давайте поглянемо на можливі ресурси.

 

Вправи
Таких сайтів, звичайно ж, найбільше. Вони зручні, оскільки вправи зазвичай згруповані за граматичними або вокабулярними темами. Часто, перед тим як зробити вправу, вам пропонують ще раз переглянути відповідні правила або список слів з даної теми. Автоматична перевірка дає можливість швидко оцінити свої знання і зрозуміти, над чим варто попрацювати трохи більше.

 

Відеоресурси
Для практики аудіювання (сприйняття мови на слух) можна скористатися наборами відео, запропонованих на Youtube, або на нашому сайті. Таких наборів там величезна кількість, хоча більшість розрахована на початківців. Наявність субтитрів до багатьох з них відчутно полегшує сприйняття мови.

 

Слово дня
Як варіант, для розвитку словникового запасу можна підписатися на Word of the day. Щодня на вашу поштову скриньку буде відправлено нове слово з поясненням значення і прикладом використання в реченні. В цілому, досить ефективно, але враховуйте, що підходить такий варіант людям із середнім рівнем і вище.

 

Аудіокниги
Немає нічого цікавішого, ніж прослухати улюблену книгу мовою оригіналу, нехай навіть і в спрощеному варіанті. Пропонований нижче сайт дає вам можливість завантажити як саму аудіокнигу, так і її друкований варіант. Там також представлені аудіокниги в оригіналі, підручники, журнали і багато іншого.

  • englishtips.org

 

Ігри
Власне, тут все зрозуміло, грати люблять всі, а коли це ще й з користю для мови, навіть думати не потрібно, а обов'язково використовувати. За допомогою ігор тренувати можна все, від граматики і до правильного правопису, і швидше за все, набридне вам такий метод нескоро.

Podcasts
Подкасти – це короткі історії, розраховані на різні рівні мови. Їх можна прочитати, прослухати або завантажити собі на мобільний. Найзручніше в них те, що в кожній історії виділено набір ключових слів і фраз, наводячи курсор на які, ви одразу бачите їх пояснення і переклад.

 

Щиро сподіваюся, що запропоновані вище ресурси допоможуть вам у вивченні мови. Адже все насправді дуже просто, потрібно лише поставити собі конкретну мету, скласти план і почати діяти. Ну а якщо зазначених ресурсів вам буде мало, заходите на наш сайт, там ще багато чого цікавого.

 

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.