About English Language. 24.05.2023

Як почати навчання англійської мови на прикладі школи Green Forest

Питання про навчання англійської мови переслідує нас із самого дитинства, адже іноземна сьогодні оточує всіх і всюди. Але часто новачки не розуміють, із чого почати. Інформації навколо дуже багато, в різних форматах і обсягах, а яка буде корисною – визначити важко. Як не розгубитись і вибрати оптимальні курси для впевненого розвитку своїх мовних навичок – читайте далі в цій статті.

Зміст

1. З чого почати навчання англійської мови?
2. Як обрати курс і програму навчання англійської мови?
3. Чому варто звернути увагу на Green Forest?
     3.1. Інтерактивний підручник-платформа
     3.2. Система двох викладачів
     3.3. Методика та підходи
     3.4. Додаткові матеріали й івенти
     3.5. Набір у групи
     3.6. Наші курси
4. Як покращити свій результат під час навчання англійської мови?

Як почати навчання англійської мови на прикладі школи Green Forest - 1

Добре підібрана школа іноземної та програма дозволить швидко прогресувати

З чого почати навчання англійської мови?  

Зробити перший крок у вивченні англійської завжди непросто, людей лякають можливі складнощі. Для студентів, які починають навчатися англійської мови, це може бути в певному сенсі випробуванням. Але опанувати іноземну без труднощів можливо, для цього розроблені спеціальні методики, які постійно коригуються й удосконалюються. Сучасні системи викладання допоможуть успішно почати навчання навіть з нуля. Вам потрібно лише провести підготовчу роботу й старанно вчитися.

  1. Визначте свою мету навчання англійської мови. Для чого вам потрібна іноземна та скільки часу ви готові виділяти на її вивчення? Розуміння цілей і часових меж, у яких вони мають бути досягнені, допоможе визначитися з програмою і форматом курсів. Крім того, це буде мотивувати та дозволить помітити прогрес. Ставте перед собою досяжні цілі, наприклад, «за чотири місяці покращити свої навички аудіювання, щоб слухати подкасти рівня Intermediate без субтитрів», «пройти двомісячний курс підготовки до IELTS, щоб скласти іспит з англійської для вступу на магістратуру» тощо.

  2. Вивчіть пропозиції шкіл англійської. Сучасні школи іноземної пропонують різноманітні програми та формати навчання англійської мови для новачків. Обирайте курс з урахуванням своїх потреб і можливостей. Вивчіть різні школи та оберіть ті, що мають хорошу репутацію. Почитайте відгуки не лише на сайті курсів, а й у Google чи в соцмережах, запитайте рекомендації у друзів і колег.

  3. Складіть графік занять. Важливо займатися регулярно, тому перед початком навчання англійської мови оцініть свою завантаженість. Так вам простіше буде підібрати курс і знайти ефективні формати для позаурочної практики. Пам'ятайте, що послідовність і регулярність є одними з ключових факторів під час опанування нової мови. Загалом намагайтеся практикуватися щодня, а не двічі-тричі на тиждень під час основних занять, навіть якщо це буде лише кілька хвилин. 

  4. Пройдіть тестування та пробний урок. Будь-яка хороша школа перед початком занять запропонує вам пройти тестування на визначення поточного рівня володіння іноземною. Це допоможе підібрати для вас оптимальний варіант занять. Не соромтеся також відвідувати пробні уроки, як правило, вони безкоштовні. На них ви зможете познайомитися з викладачем, дізнатися про методику курсів і зрозуміти, чи підходить вам школа.

Під час навчання англійської мови в діалозі з викладачем або адміністратором завжди можна скоригувати процес, зробити акцент на певній термінології чи тематиці, посилити інтерактивну складову занять. Головне – вірити в себе й не сумніватися в результаті. І не забувайте, що з першого кроку починається довгий шлях.

Як обрати курс і програму навчання англійської мови?

Для того, щоб іноземна легко засвоювалась, заняття мають проходити в атмосфері повного взаєморозуміння між студентом і викладачем. Добре себе показують ігрові практики, застосування інтерактивних технологій навіть для дорослих. Заняття мають зацікавлювати й захоплювати студента незважаючи на його вік і рід діяльності. При цьому не можна забувати і про моніторинг, перевірку отриманого багажу знань. Говорячи простою мовою, в навчанні має бути баланс між «весело» та «серйозно». Це важливо розуміти під час вибору курсів.

Окрім цього, необхідно відштовхуватися від своєї завантаженості та кількості часу, яку ви готові присвячувати навчанню англійської мови. 

  • Якщо новий рівень англійської вам потрібен був на вчора, але ви можете відвідувати заняття щодня чи кілька разів на тиждень – вам підійдуть інтенсивні курси. На таких заняттях дають ефективну вижимку основного матеріалу, потрібного вам для підтвердження рівня знання мови. 

  • Якщо ж протягом робочого тижня ви перевантажені й на роботі, і вдома, то зверніть увагу на інтенсив вихідного дня, де вас будуть навчати англійської мови в стислий термін і з мінімальними збитками для вашого особистого часу. 

  • Для щасливчиків, які мають у своєму розпорядженні час і готові займатися до чи після роботи, існує стандартний курс.

Так само відповідно до своїх потреб можна обирати спрямованість (загальний курс, ділова англійська, підготовка до IELTS, граматичний спецкурс тощо) і формат (англійська онлайн, офлайн, гібридна).

Як почати навчання англійської мови на прикладі школи Green Forest - 2

Обираючи курс, складіть список тих аспектів, які ви вважаєте важливими для продуктивного навчання англійської мови

Чому варто звернути увагу на Green Forest?

Ходить багато легенд про навчання англійської мови, але всі вони про одне: скрізь потрібно прикладати зусилля, щоб чогось досягти. Але гарна школа допоможе вам пройти всі виклики іноземної з мінімальним дискомфортом.

Щоб опанувати іноземну, зовсім не обов'язково зазубрювати слова, виконувати нескінченні письмові вправи та страждати від ефекту страуса, коли ви занурюєтесь у граматичні правила з головою та вже не можете вибратись. Green Forest – це авторська інтерактивна платформа, яка пропонує нестандартний підхід і ефективний результат. Це сміливі та спритні викладачі, які відступили від шаблонних занять і працюють на ваш прогрес. Це перевірена методика, що дозволяє студентові розговоритися та опанувати іноземну природним шляхом. Поговоримо про все це докладніше.

Інтерактивний підручник-платформа

Чи є підручники в нашій школі? Звичайно є, але точно не ті, з якими ви працювали в навчальних закладах. Головною метою викладачів Green Forest є навчити англійської мови своїх студентів якісно. Не завжди класичні британські підручники пропонують саме той матеріал, який необхідний студентам. Адже інтереси та запити студентів носять індивідуальний або навіть локальний характер. 

Наша школа знайшла вихід і створила власний підручник Notes by Green Forest, який постійно оновлюється та актуалізується. Крім цього, у нас працює своя студія для запису аудіо- і відеоматеріалів. Тож увесь наш контент авторський, близький українським студентам за темами та відповідає саме їхнім потребам у навчанні англійської мови. 

Ще один плюс інтерактивного підручника – те, що він автоматизований. Тобто займатися можна будь-коли, вивчати теорію допоможуть короткі відеоуроки та зручні таблиці, а для того, щоб виконувати практичні завдання, не потрібен викладач, адже система миттєво перевіряє ваші відповіді та демонструє правильні. Після кожної теми є невеликі тести для перевірки розуміння матеріалу. 

А в застосунку My Green Forest користувачі мають доступ до особистого кабінету, де є, власне, підручник, розклад, домашка, прогрес у навчанні й відвідуваності та реєстрація на додаткові коригуючі спецкурси та клуби.

Як почати навчання англійської мови на прикладі школи Green Forest - 3

Навчання англійської мови в Green Forest цікаве й результативне завдяки авторським матеріалам і дієвим методикам

Система двох викладачів 

Навчання англійської мови пропонує багато шкіл, а ось системою двох викладачів у групі похвалитися можуть не всі. Green Forest же запровадив такий підхід у навчальний процес, коли комунікаційні заняття веде один викладач, а граматичні – інший. Це свого роду відступ від стереотипного шкільного мислення. 

Насправді реальність така, що виходячи з індивідуальних особливостей кожної людини, не існує єдиного правильного стандарту англійської для спілкування. Буде абсурдно, якщо кожен у соціумі буде підбирати собі співрозмовника, як пару черевиків. Real life is to think outside the box і про жодну зону комфорту в спілкуванні не може йтись. Саме тому система двох викладачів у навчанні англійської мови дуже важлива. Це така собі репетиція перед участю в реальній комунікації та розуміння того, що правильна англійська може звучати по-різному.

Плюс варто пам'ятати, що гарний викладач – це досвідчений фахівець, який не закривається в стінах школи, читаючи конспекти десятирічної давності. Гарний викладач іноземної крокує в ногу з часом і розвивається разом із мовою, бо будь-яка мова – це динамічне поняття. Саме такі тічери працюють у Green Forest, а також проходять підготовку в нашому Teaching Centre та самі постійно навчаються. 

Методика та підходи

Навчання англійської мови в школі Грін Форест здійснюється за допомогою комунікативної методики. Це означає, що 80% кожного заняття студенти розмовляють – відповідають на запитання викладача, спілкуються в парах, дискутують усі разом, вправляються в монологах. Так проходять і розмовні, і граматичні заняття. 

При цьому студенти встигають попрацювати з аудіоматеріалами, присвятити час письму та читанню. Обираючи тільки один аспект у навчанні, студенти помилково вважають, що можуть опанувати іноземну за одним лише скілом. Часто охочі вивчити мову для спілкування думають, що на заняттях потрібно тільки говорити – і це дозволить навчитися англійської мови автоматично, при цьому недооцінюють користь читання, письма та аудіювання. Існуючі аспекти вивчення іноземної мови здаються нудними та по-шкільному обридлими, якщо на це дивитися прямолінійно. Green Forest вдалося приручити цих чотирьох драконів і креативно підійти до навчання.

Додаткові матеріали й івенти

Не потрібно думати, що заняття з вивчення іноземної обмежуються самими лише уроками. Сьогодні у світі стільки ресурсів для вивчення мов, що просто неправильно відстороняти учнів від цього достатку й орієнтувати тільки на відвідування занять. 

Багато студентів іноді не знають, з чого почати навчання англійської мови, і не починають зовсім. Або існує інша крайність, коли студенти дивляться відео в оригіналі по шість годин на добу, намагаючись вивчити діалоги, чи прагнуть самостійно розібратися в граматичних правилах за принципом «як не з'їм, то понадкушую», а результату немає.

Школа Green Forest досліджувала цю проблему і підготувала для студентів усе найбільш цікаве, корисне і ефективне, щоб допомогти навчитися англійської мови за межами стандартних занять. У кожному семестрі Green Forest пропонує дистанційні розмовні клуби, мовні тренінги, корисні вебінари, навчально-розважальні івенти – все те, що допоможе вчитися результативно й при цьому максимально фаново.

Набір у групи

Набір у групи можливий від рівня новачків Elementary до просунутих Advanced. Незалежно від ваших цілей рекомендовано визначити ваш поточний рівень володіння іноземною мовою, щоб було зрозуміло, від чого відштовхуватися. Із цим, звісно, вам допоможе школа Green Forest: на сайті можна пройти письмовий онлайн-тест, а далі з вами зв'яжеться представник школи, який проведе усну співбесіду й визначить оптимальну для вас групу за рівнем. 

Що стосується кількості студентів у групі, то це зазвичай не більше 10-12 – кожному приділяється увага, водночас у вас є змога протягом одного заняття поспілкуватися з різними людьми в парах і міні-групах, що розвиває ваші навички аудіювання та говоріння.

Наші курси

Залежно від мети й завантаженості студентів ми пропонуємо такі дистанційні курси:

  • стандарт – чотири місяці навчання англійської мови на одному рівні, три заняття на тиждень;
  • інтенсив – один рівень іноземної за дев’ять тижнів, чотири заняття на тиждень у будні або два подовжені заняття у вихідні;
  • підготовка до IELTS – спеціалізована підготовка до іспиту за вісім тижнів, по чотири заняття щотижня.

Вартість усіх програм однакова, плюс усі студенти отримують безкоштовні бонуси для ефективного навчання англійської мови.

Як почати навчання англійської мови на прикладі школи Green Forest - 4

Як покращити свій результат під час навчання англійської мови?

І наостанок – трохи порад, як покращити свої показники в англійській під час навчання на курсах та закріпити успіхи надовго. 

  1. Користуйтеся наданими ресурсами. Як ви бачили вище, наша школа пропонує чимало ресурсів для практики – це не лише самі заняття та підручник, це також відео- та аудіоматеріали, блог із корисними граматичними та лексичними статтями, вебінари, розмовні клуби, тематичні тренінги та інші онлайн-івенти, пов'язані з іноземною мовою. Не обов'язково використовувати все, але не обмежуйтесь лише тими матеріалами, які викладач дає вам на уроці.

  2. Змінюйте види діяльності. На курсах методисти й викладачі подбали про те, щоб кожне заняття було насичене різноманітними активностями, ви не нудились і не втомлювались, а ваша пам’ять працювала краще завдяки зміні видів діяльності. Намагайтеся й під час самостійної практики розвивати різні навички (сьогодні це прокачка слухання через перегляд британського серіалу в оригіналі, завтра – читання англомовного блогу, післязавтра – ведення щоденника іноземною й т.д.). Також корисно займатися в різних місцях – не лише за своїм робочим столом, а і в транспорті, в парку, в кафе. Так англійська не буде асоціюватись у вас із певною локацією й ви зможете більш вільно її використовувати будь-де та будь-коли.

  3. Зануртеся в англійську мову. Найкращий спосіб швидкого навчання англійської мови – це занурення у відповідне лінгвістичне середовище. Із цим дуже допоможуть інтенсивні курси, адже у вас просто не буде часу переключитися та відвикнути від іноземної. Якщо ж ви відвідуєте стандартний курс, то в проміжках між заняттями намагайтеся споживати побільше контенту англійською, брати участь у розмовних клубах.

  4. Просіть про зворотний зв'язок. Зазвичай після кожного заняття викладач залишає кілька хвилин на роботу над помилками. Та на початку чи в кінці будь-якого уроку ви можете поставити своє запитання щодо англійської, яке вас цікавить. Окрім цього, зв'язок із викладачем є в особистому кабінеті, де ви можете приватно попросити оцінити певне виконане вами завдання чи ваші успіхи загалом. Такий фідбек викладача допоможе вам визначити свої сильні та слабкі сторони та спільно розробити план вдосконалення вашої іноземної. 

Тож визначайтеся з напрямом і форматом уроків, будьте готові добре попрацювати – і ласкаво просимо на пробне заняття та навчання англійської мови у Green Forest!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.