Fun, Vocabulary, Grammar. 13.10.2014

Англійська восени: 10 способів провести дозвілля

Автор: Анна Синенченко

Осінь - найромантичніший, загадковий і (не дивуйтеся) дуже плідний season для тих, хто вивчає англійську. Саме в цю пору, як ніколи, всіх цікавить головне питання: так яке ж слово вживати - autumn або fall.


До 1500 р осінь називали harvest (урожай, період жнив) від древнескандинавского haust (збирати). У ті часи більшість людей займалося сільським господарством, і фермерством gathered their crops (зернові культури). На початку 1600-х рр. англійці все частіше стали перебиратися в міста і перестали вживати слово harvest, замінивши його фразою fall of the leaf, а незабаром і зовсім скоротивши його до слова fall. В даний час fall вживається в American English, зокрема в North America. У 16 ст. в Британії замість слова fall стали широко використовувати слово autumn, яке з дневнєетрусскої мови запозичили римляни, і в даний час воно вживається в British English.

Озброївшись знаннями в області етимології, повернемося до способів вивчення англійської саме в цю пору року, коли за літо ми накопичили досить сил. Хочу поділитися з вами кількома простими, але ефективними варіантами того, як провести дозвілля і підтягти англійську.

1) По дорозі на навчання або роботу в думках активно описуємо погоду, тренуючи граматику Present Simple, Continuous або Past Simple і використовуючи ключові слова, наприклад, rain.

Yesterday the rain poured down (лив дощ). And today it's also a rainy day (дощовий день), and, unfortunately, rain is forecast (за прогнозами буде дощ) for the weekend. I like going out in the light rain (невеликий дощ) with my umbrella and watching heavy clouds (темні хмари) cover the sky bringing the rain. Far from my house I can hear thunder rolls (гримить грім)...

2) Складаємо список або схему прикметників або дієслів для кожного явища погоди, наприклад:

CLOUDS can be: thin / thick / low / high / rainy / heavy (темні) / dense (густі темні) / wispy (легкі, схожі на марево) / fleecy (перисті) ...

3) Сучасна або класична поезія про осінь не тільки налаштує на романтичний лад, але і поповнить наш словниковий запас: www.thoughtco.com або www.familyfriendpoems.com. Поезія - це найцінніше джерело яскравих епітетів і нової тематичної лексики.

Autumn
by Mary Hamrick

Autumn is like an old book:
Marred spines (пожухлі голки) turn mean yellow (жовтий),
staples rust red-orange (фрукти дозрівають, набуваючи іржаво-червоний відтінок).

Every stained (пожовкла) page is stressed
by a splat (сплеск, бризки) of color. Rough-red (~ червоний, неоштукатурений),
like an old tavern,

we become hungry birds
and prepare for fall.
Shape and shadow are candied citron (цукати з цитрусових)

as lanterns turn bitter yellow (їдкий жовтий). Autumn
is a red fox, a goblet filled with dark wine,
a hot chilli pepper with smoky eyes.

Pressed leaves take in the colors (набувають того чи іншого коляру)
of seafood paella and saffron; these leaves
are like death, climaxing with a smile.

Autumn: Her dress is a net of mussels;
dark shelled, it covers up
summer's weatherbeaten (пошкоджений негодою) body.

So pull out your boots
and stand on an aged, wood floor
like an evergreen (вічнозелений).

4) Відпочити і підвищити рівень своєї англійської можна також завдяки відмінній збірці осінніх пісень, короткометражок і мультиків. Для кращого запам'ятовування бажано виписувати нові фрази, фразові дієслова або ідіоми в глосарій.

5) Чудовий джерело по інфографіку не тільки для вивчення англійської, а й для отримання екстралінгвістичних знань на різну тематику:

 

6) In autumn, do not go to jewelers to see gold - go to the parks! " Для справжніх цінителів прекрасного раджу ознайомитися з чудовою quotes of famous people about autumn: www.goodreads.com.

 

7) Для Elementary і Intermediate Levels пізнавальними стануть твори на тему осені, в яких (як не банально б це звучало, згадуючи шкільні роки) наводиться досить багато тематичних фраз: dictionaryblog.cambridge.org.

8) Завдяки прекрасному пізнавальному сайту www.visualdictionaryonline.com ви дізнаєтеся дуже багато назв різних видів одягу та аксесуарів (від верхнього одягу до взуття, головних уборів і рукавичок), а заодно перевірите свої знання за допомогою невеликих тестів.

 

9) Восени американці і англійці відзначають цікаві (офіційні і неофіційні) свята, яким присвячено безліч статей з багатою лексикою:

і багато інших.


10) Прогноз погоди - відмінне джерело розмовної лексики з даної тематики:

Спробувавши навіть декілька вище наведених методів, ваша розповідь про погоду вже не буде нагадувати банальне "Autumn is a beatiful season. It often rains ... ". So, enjoy fall and autumn English!

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.