Grammar, Listening, Reading, Speaking, Vocabulary, Writing. 12.09.2017

7 безкоштовних осінніх онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)

Автор: Анастасія Брандт

Восени в бік вивчення чогось нового дивляться навіть ті, хто вже давно все закінчив і живе собі прекрасно без всіх цих вчителів, шкіл та університетів.  Але сьогодні навчання – це не тільки обов’язкове завдання кожного учня та студента, це ще й шлях до саморозвитку . Ну а вивчення англійської – it’s always a good idea. Тому давайте подякуємо всемогутньому Інтернету, що подарував можливість вчитись на курсах від всесвітньовідомих університетів будь-кому у будь-якій частині світу безкоштовно.  Для цього потрібно бажання та доступ до мережі. Подякуємо і таки почнемо вивчати щось цікаве для себе, а не те що потрібно. Наступні 7 курсів, які я знайшла для вас онлайн, досить універсальні, тому ви точно знайдете щось цікаве для себе.


Назва курсу: Understanding IELTS: Techniques for English Language Tests від British Council 
Сайт: www.futurelearn.com/courses/understanding-ielts 
Що можна покращити: підготуватись до складання IELTS
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: 2 жовтня 2017
Тривалість: 6 тижнів

IELTS test (International English Language Testing System) – один з найпопулярніших міжнародних тестів з англійської мови, результати якого приймаються у більш ніж 9000 різних організацій у всьому світі. Не важливо, збираєтесь ви складати цей міжнародний іспит для вступу в університет чи будь-яку іншу навчальну програму, або просто хочете перевірити ваш наявний рівень англійської, цей курс буде вам однаково корисним. Він буде навіть цікавий тим, хто взагалі не знає, що таке IELTS. Під час курсу ви ознайомитесь з усіма частинами іспиту: reading, writing, speaking and listening, отримаєте поради щодо кожної з них, а також зрозумієте як проходить оцінювання іспиту.

 

Назва курсу: Business English 

Сайт: courses.prometheus.org.ua/courses/Prometheus/ENG103
Що можна покращити:  Speaking, Writing, Grammar, Business Vocabulary
Необхідний рівень англійської: Pre-intermediate або вище
Початок курсу: доступний постійно
Тривалість: 5 тижнів

Якщо ви нещодавно почали вивчати англійську і хочете поповнити свій словниковий запас лексикою для спілкування у бізнес-середовищі, тоді сміливо долучайтесь до навчання. Цей курс допоможе  вам вивчити ключову бізнес-лексику та деякі елементи граматики, а також навчить використовувати ці знання на практиці у робочих ситуаціях. Великою перевагою курсу є те, що всі матеріали доступні одразу після вступу, тому ви можете обирати розділи, які потрібні саме вам.

 

Назва курсу: TOEFL® Test Preparation: The Insider’s Guide by ETSx
Сайт: www.edx.org/course/toeflr-test-preparation
Що можна покращити: Speaking, Writing, Grammar, Business Vocabulary
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: доступний постійно
Тривалість: 13 тижнів

Не можу не поділитися з вами курсом підготовки до ще одного популярного міжнародного іспиту TOEFL. Даний курс допоможе вам зрозуміти, що саме ви можете зробити для найкращого результату у тесті. Ви дізнаєтесь про структуру іспиту і кожної його секції: Reading, Listening, Speaking and Writing, отримаєте корисні поради щодо складання і правильного розподілення свого часу на іспиті. 

Назва курсу: English: skills for learning by The Open University
Сайт: www.open.edu/openlearn/education-development/english-skills-learning/content-section-overview 
Що можна покращити: Reading, Writing
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: доступний постійно
Тривалість: 8 тижнів

Цікавий курс для тих, хто планує навчатися англійською мовою. Reading та Writing  - основа цього курсу, тобто після його завершення ви зможете легко читати тексти, книги та словники англійською і що головне – швидко знаходити там необхідну для вас інформацію. Також ви попрацюєте над написанням текстів, формальним стилем, а також пунктуацією. Одне діло різко змінити україномовне середовище на англомовне і почати там навчання, а зовсім інше – бути до цього готовим. 

Назва курсу: Write Professional Emails in English by Georgia Tech Language Institute
Сайт: www.coursera.org/learn/professional-emails-english 
Що можна покращити: Writing
Необхідний рівень англійської: Intermediate або вище
Початок курсу: 4 вересня 2017
Тривалість: 5 тижнів

Писати листи вже давно не модно, а от з e-mails або електронними листами ми зустрічаємось кожного дня. І навіть ті, хто не часто зіштовхується з англійською на роботі, іноді отримує е-мейли in English. Пройшовши цей курс, ви подолаєте будь-які незручності з написання робочих листів англійською, покращите свої навички письма у цілому, навчитесь писати ефективні бізнес послання, які досягнуть поставлених цілей. 


Назва курсу: Tricky American English Pronunciation by University of California, Irvine
Сайт: www.coursera.org/learn/tricky-american-english-pronunciation
Що можна покращити: Speaking
Необхідний рівень англійської: Beginner
Початок курсу: 25 вересня 2017
Тривалість: 4 тижні

Найчастіше у тих, хто вивчає англійську мову, проблеми виникають з британською вимовою, адже вона більш незрозуміла. Та не можна сказати, що американський варіант англійської такий вже простий. Цей курс допоможе вам розібратись саме з American English Pronunciation, а точніше навчитись (нарешті!) правильно вимовляти всі ті незрозумілі звуки та сполучення, ставити наголос у потрібних місцях, для того щоб оточуючі вас точно зрозуміли. 

 

Назва курсу: Learning English with BBC
Сайт: www.bbc.co.uk/learningenglish/english/course/lower-intermediate
Що можна покращити: Speaking, Reading, Writing
Необхідний рівень англійської: Pre-Intermediate
Початок курсу: доступний постійно
Тривалість: 5 тижнів

Перевагою цього онлайн-курсу також є те, що ви самостійно можете обирати темп і теми для навчання. У першій сесії ви навчитесь вітатися англійською і потренуєте запитальні форми. Далі – більше лексики, більше граматики, читання та письмо. До речі, на цьому сайті є курси для різних рівнів від Pre-Intermediate до Advanced, тому раджу посерфити на цьому ресурсі студентам всіх рівнів.

 

Ну що, тепер ви не зможете сказати, що у вас немає можливості  вчити англійську! Ось аж цілих 7. Тому ви маєте обрати хоча б один курс і почати навчання вже сьогодні, не відкладаючи на завтра. Киньте собі виклик цієї осені – пройдіть хоча б один курс онлайн до кінця. Я впевнена, що ви не пожалкуєте.

Всі вказані вище курси безкоштовні, але щоб отримати сертифікат або виконувати оцінювані завдання, за деякі з них потрібно платити. І не думайте, що ці курси несерйозні чи ви нічого не вивчите, це неправда. Кожен курс був підготований одним або цілою групою викладачів, має свою структуру, безліч завдань та певну кількість цікавих відео та аудіо. Ще один плюс – ви можете навчатись вдома, лежачи в улюбленому ліжечку з улюбленим горнятком чогось гаряченького у руках. Хіба це не ідеальна осінь?

Вам також може сподобатися:
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Grammar
Passive voice and active voice (пасивний та активний стан) – таблиця відмінностей та правила вживання
Passive voice (пасивний стан) часто насторожує студентів при вивченні англійської мови. Але слід відмітити, що з використанням passive voice мовлення виглядає більш потужно та виразно, тому, гадаємо, його варто знати та використовувати. В цій статті ми розглянемо головні аспекти вживання passive voice,…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.