Reviews, Video, Vocabulary, Listening. 01.03.2019
#GreenForestRecommends

6 смачних кулінарних комедій від Тані Пекарчук

Автор: Таня Пекарчук

Готувати — це для мене медитація, розвага, спосіб самовираження, обмін енергії. Це завжди експеримент. І це завжди смачно. Кіно про шефів і кухню — це завжди про натхнення, щирі емоції і ...красиву та смачну їжу. 

Висока кухня як метафора життя. Завжди знайдуться ті, хто критикуватиме твої справи-творіння, завжди знайдуться food critics. Але що робити з тією критикою, як на неї реагувати — прогинатися під неї чи follow your dream — це твій вибір, який робить тебе тобою.

За календарем вже весна, і хтось скаже, що саме час купувати купальники і починати худнути до літа. 

Я ж скажу, що відкладати життя і насолоду напотім - моветон. Про це вам скажуть автобіографії усіх великих людей: найбільше згадуються сімейні вечори за смачною вечерею чи гарною комедією. Тому пропоную вам два в одному: щонайменше 6 вечорів за смачними кулінарними комедіями.

No reservations (2007)

  • Жанр: Comedy, Drama, Romance
  • Рівень: від Elementary

Пристрасть і запал шефа у виконанні Кетрін-Зета Джонс, відсутність життя поза кухнею, — ось з чого починається ця романтична комедія. Про те, що в житті завжди знайдеться місце імпровізаціям. Вони змушують сміятися, плакати, пізнавати самого себе краще. Про те, що часом варто послабити контроль і дати життю просто бути. 

  • English: досить помірний темп англійської, багато розмовної повсякденної лексики. Можна дивитися початківцям із субтитрами, чи вже без субтитрів від рівня Pre-Intermediate.  

Дивтись на YouTube з/без субтитрів за 30 грн

Ratatouille (2007) 

  • Жанр: Animation, Adventure, Comedy
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Історія одного закоханого в їжу щура Ремі, який не хотів їсти сміття, на кухні. Чудовий сімейний мультфільм, який нагадує про те, що їжею, як і її приготуванням, можна і треба насолоджуватись. А ще про те, що варто мріяти і працювати над досягненням мрії, не покладаючи рук. Хай що там думають інші.

  • English: складність англійської з французьким акцентом можна подолати субтитрами, так само і складність швидкої вимови. Але раджу спробувати перегляд без субтитрів: кіно дуже красиве і динамічне, — доведеться багато читати. Ви взнаєте назви сирів, трав і ще всілякої всячини англійською. Або ж пропустите повз вуха, насолоджуючись чудовою історією.

Julie & Julia (2009) 

  • Жанр: Biography, Comedy, Drama, Romance
  • Рівень: від Elementary

Створювати собі кумирів не варто, але можна надихатися справами інших людей. Так колись давно подумала Джулія Чайлд (у виконанні Меріл Стріп) і вступила до кулінарної школи в Парижі. Так само Джулі (Еймі Адамс) одного дня вирішує, що вона не гірша за відомих кухарів. В неї є пристрасть до готування, в неї є кулінарна книга, кухня, і ... комп'ютер. Чому б не створити кулінарний блог? Кіно базується на двох реальних історіях. Гарна порція натхнення та нагадування про те, що важливо не скільки і як ти помилявся, а як ти впорався із помилками, адже вони роблять тебе тобою. А ще кіно з Меріл Стріп - it's a must!

  • English: Навіть початківці можуть переглянути з субтитрами. Ви зустрінете кілька складних граматичних конструкцій, кілька складних слів, але в переважній більшості — це дуже проста повсякденна англійська з помірним ритмом та елементи французького акценту.

Дивтись на YouTube з/без субтитрів за 18 грн

Chef (2014)

  • Жанр: Adventure, Comedy, Drama
  • Рівень: від Elementary

Американська комедія з латино-американськими ритмами про кухню, батьківство, та і просто про життя. 

Що відрізняє справжнього шефа від просто людини, яка вміє готувати? Пристрасть! Це кіно про те, що бути шефом в еру діджитал-технологій: мобільних телефонів, Twitter, Vine і блогів — це таки челлендж. А також про те, що кожен фейл може стати новим початком. А ще чудовий акторський склад: Скарлет Йохансон, Дастін Хофман, Роберт Дауні Джуніор, Софія Вергара та інші.

  • English: мова проста, складність хіба в швидкості мови. Трішки "поганих слів", трішки іспанського акценту, і зовсім трішки специфічної кулінарної лексики.

The Hundred-Foot Journey (2014)

  • Жанр: Comedy, Drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Медитативне і красиве кіно, де зустрічаються Індія і Франція. Кіно вчить мріяти і насолоджуватися красою, смаком і кожною миттю життя. По-індійськи драматиче, по-французьки смішне, по-американськи надихаюче. Це кіно про те, що розділяє різні культури і про те, що їх врешті-решт об'єднує. Про пристрасть, про кухню, про мрії, про красу, про любов. Не пошкодуєте!

  • English: багато англійської з акцентом. Спочатку це індійський акцент, потім французький, а потім — все разом. Хоча сама англійська не дуже складна, тому можна спробувати і початківцям, але комфортніше точно з рівня Pre-Intermediate. 

Burnt (2015)

  • Жанр: Comedy, Drama
  • Рівень: від Pre-Intermediate

Амбіції можуть тебе підняти до небес, а можуть — зруйнувати. Це історія про те, що справжня віра в себе важливіша за думку критиків. Справжня пристрасть до своєї справи відрізняє великих від посередніх. Це драматична комедія про успіх та невдачу одного шефа у виконанні Бредлі Купера. Кухня — це не про їжу, це про самовираження. Їжа в ресторані — це не про їжу, а про експірієнс. Красиво, смачно, з гумором та драмою,  — така собі пекельна кухня.

  • English: швидка розмовна американська та британська англійська. Чудове кіно, адже все можна зрозуміти і без слів, але щоб вловити слова, варто мати рівень англійської вище Pre-Intermediate. Або ж субтитри і вміння швидко читати. 

Дописую підбірку і самій здається, що кіно про кухню — це кіно про супер-героїв. Так і є, адже кожен з нас може бути супер-героєм в своєму власному житті. Хай ці комедії надихнуть вас бути завжди кращою версією себе. 

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.