Listening, Vocabulary, Grammar. 27.10.2015

10 сайтів для вивчення англійської за допомогою відео

Автор: Юля Коваленко

Всі ми полюбляємо дивитися відео про котиків, серіали он-лайн та випуски новин. Як правило, освітні відео не дуже цікаві та й шукати їх треба на просторах Інтернету довго. Тому пропоную вам 10 сайтів, які, як на мене, можуть допомогти вам покращити рівень знань з англійської мови.


www.hugosite.com - розрахований переважно на новачків, які раніше не вивчали англійську або ж трохи її підзабули. Тут заняття розбиті на окремі блоки за темами і являють собою, невеликі відео уроки, спрямовані на періодичне повторення фраз. Частина відео присвячена граматичним темам, а частина functional language, тобто фразам, які ми використовуємо в тій чи іншій ситуації (в кафе, вдома і т.п.). Самі відео я б назвала «любительськими» без якихось мега-крутих спецефектів, але це хороший початок для знайомлення з мовою.

 

Різноманіття відео уроків від рівня Beginner до Advanced  можна знайти на сайті www.englishcentral.com. Тут вони розбиті не лише по  темах, а й по тим навичкам, які ви можете покращити. Зокрема, є розділи  Communication, Grammar, Pronunciation, Test Preparation та Vocabulary. Уроки доволі короткі та спрямовані на вашу безпосередню участь, тобто під час перегляду доведеться робити невеликі завдання (заповнювати пропуски, вписувати слова і т.п.)

 

На сайті British Council у вкладці Listen & Watch, на яку ви можете пройти за цим посиланням learnenglish.britishcouncil.org, є цікаві відео, які супроводжуються завданнями на перевірку розуміння змісту та контексту самого відео. Це, безумовно, є великим плюсом, оскільки допоможе вам «працювати на результат», який відразу ж з’явиться на екрані після проходження завдань. Варто додати, що відео тут розбиті за рівнями.


Підрозділ LingoHack на сайті  BBC www.bbc.co.uk містить захопливі та up-to-date відео, уривки з випусків новин, тощо. Вони призначені для студентів вищих рівнів, починаючи з Intermediate. Під кожним відео є його скрипт та перелік нових слів із поясненнями. Це доволі зручно та дає змогу краще запам’ятати нові слова. Також, після відео знаходиться одна-дві вправи на щойно прослухані та вивчені слова. Щоб не було сумнівів чи правильно ви зробити завдання, тут же містяться відповіді, тож все є, треба лише бажання та час! На цьому сайті за допомогою відео можна вивчати переважно Vocabulary. Відео оновлюються кожен тиждень.


У вивченні phrasal verbs та idioms вам допоможуть відео на сайті learningenglish.voanews.com. Особливо мені подобаються однохвилинні відео, де пояснюються фрази в контексті, що сприяє легшому їх розумінню та запам’ятовуванню.


Цікаві відео по темі Vocabulary містяться на www.merriam-webster.com. Тут велика увага приділяється tricky words, тобто тим словам та фразам, які легко можна сплутати між собою.


Покращувати свої Listening skills вам допоможе сайт Voice of America (www.voanews.com), де розміщена велика кількість відео в оригіналі з коротким описанням кожного з них.


Якщо ж ви хочете розуміти не лише native speakers, а ще й тих, хто теж вчить англійську, використовуйте відео з elllo.org. Тут база відео розбита по рівнях, кожне відео супроводжується скриптом та говорять люди з усього світу! Тож безліч акцентів може бути почути вами!


www.engvid.com - містить грандіозну кількість відео уроків на різну тематику. Такі уроки, як правило, не мають після себе завдань, але можуть бути в нагоді, коли ви підзабули використання тієї чи іншої граматичної конструкції чи хочете більш поглибленого її вивчення.


YouTube videos завжди будуть у нагоді, коли хочеться вивчити нові слова чи граматичну тему. Тут є велика кількість відео із викладачами на ваш смак і розсуд. Мені подобаються:

Звісно, що перегляд відео та виконання вправ це безперервний процес, який повинен супроводжуватись використанням нових слів та граматичних конструкцій в спілкуванні. Тож не соромтеся, беріть участь в обговореннях на блогах після відео, запитуйте, уточнюйте та розвивайте свою англійську мову!
 

 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Video
5 TED Talks англійською мовою від українських спікерів для різних рівнів
Зараз, коли Україна знаходиться у стані війни, надважливо говорити про нашу країну у всьому світі. TedTalks – це платформа, яка надає можливість запрошеним людям ділитися своїми думками та досвідом. І українці не є винятком. У цій статті зібрала для вас підбірку з 5 виступів українців англійською…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.