Vocabulary. 12.10.2010

6 Інтернет-словників для використання

Автор: Альона Горбатко

Думаю, що про користь словників у вивченні англійської мови розповідати не варто. Поговоримо про користь онлайн-словників  якими і варто користуватися.

Переваги онлайн-словників над друкованими очевидні: це швидкість роботи і відсутність необхідності оплати. До того ж завдяки Інтернету, онлайн-словники доступні в будь-якому місці і в будь-який час на відміну від непідйомних друкованих виданнях. І якість їх перекладу або визначення аж ніяк не гірше, ніж в друкованих словниках видання Оксфорда або Кембриджа. Ось тільки потрібно знати, якими з інтернет-словників користуватися, тому що всесвітня павутина має їх нескінченну  безліч, але лише деякі мають у своєму розпорядженні якісну інформацією.

Пропоную Вам 6 онлайн словників, які рекомендують до використання (і якими користуються самі) викладачі Грін Фореста.

Але щоб не залежати повністю від технологій, завжди добре мати під рукою друкований словник. Радимо видавництва Longman, Cambridge, Oxford, а також Muller Dictionary, оновлені видання. Вони зазвичай йдуть з дисками, на яких Ви зможете почути вимову слів, а також попрактикуватися на запропонованих тестах і вправах.

The Longman Dictionary of Contemporary English Online представляє собою інтернет-версію оновленого видання друкованого словника Longman Dictionary of Contemporary English (LDOCE), вперше опублікованого в 1978 році. Онлайн-словник пропонує пошук з перевіркою правопису, визначення, можливі словосполучення з словом, а також багато прикладів і картинок. Особливістю словника є те, що визначення в ньому дані простою мовою, що допомагає не носіям мови легко розуміти сенс слів, оскільки перекладу в словнику немає.

Тезаурус (від грец. - скарб) - особливий різновид словників загальної або спеціальної лексики, в яких вказані синоніми, антоніми, пароніми, гіпоніми, гіпероніми і т. п. На відміну від тлумачного словника, Тезаурус дозволяє виявити сенс не тільки за допомогою визначення, але і за допомогою співвідношення слова з іншими поняттями і їх групами.

       

Urban Dictionary - онлайн словник сленгу. На червень 2010 року словник містив понад 5 мільйонів визначень сленгових виразів, які не доступні в звичайних словниках. Матеріали в словнику коригуються редакторами-добровольцями і оцінюються відвідувачами сайту.

Wordnik.com - це онлайн словник і мовной ресурс, зміст якого засновано на друкованих словниках, таких як Century Dictionary, the American Heritage Dictionary, WordNet, and GCIDE, які він використовує для прикладів пропозицій, що дозволяє представити інформацію про набагато більшу кількість слів , ніж звичайні словники.

TheFreeDictionary.com є онлайн-словником і енциклопедією, яка збирає інформацію з різних джерел, таких як Wikipedia, Columbia Encyclopedia, Hutchinson Encyclopedia, The American Heritage Dictionary of the English Language, Computer Desktop Encyclopedia, the Acronym Finder database, а також інформацію з фінансових, юридичних та інших профільних словників. На сайті також є функція, яка дозволяє користувачеві попередньо переглянути статтю при наведенні курсору на посилання. Подвійним клацанням миші можна також подивитися значення слова в словнику.

                                                          

Cambidge Online - інтернет-версія знаменитого Кембриджського словника. Зручна своїм  меню,що з'являється і яке дозволяє вибирати категорію - переклад / визначення, американську англійську, ідіоми, фразові дієслова. Також словник надає англійський та американський варіанти вимови слів.

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.