Fun, Reading. 05.04.2011

10 веб-сайтів з новинами для підписки

Автор: Альона Горбатко

Стежити за новинами, безперечно, корисно. Новини допомагають розібратися в тій чи іншій сфері життя, а також розвивають думку людини про світ загалом. Ми приймаємо більшість своїх рішень, спираючись на новини, які читаємо в газетах, слухаємо по радіо, дивимося на ТБ або знаходимо у всіх трьох форматах в інтернеті.

То чому б не поєднати корисне з… корисним та не стежити за новинами англійською мовою?! Так ви і в курсі подій будете, і знання англійської вдосконалите. Адже мова ЗМІ – це жива мова з усіма властивими їй зворотами, ідіомами та сленгом. У матеріалах новин, як правило, повторюються певні лексичні та граматичні структури. Тому регулярне прочитання новин англійською сприяє розширенню словникового запасу та формуванню навичок побудови речень. У прочитанні новин є ще одна важлива перевага – це можливість тренувати зорову пам'ять, що також допомагає запам'ятовувати нову лексику та правила її грамотного вживання.

Пропонуємо вам 10 новинних інтернет-видань англійською мовою, які допоможуть урізноманітнити вашу мову та світогляд.

Serious

www.nytimes.com - електронна версія однієї із найпопулярніших американських газет The New York Times. На сайті представлені статті на актуальні теми за такими основними напрямами, як політика, економіка, суспільство, культура, спорт. Тут також можна прочитати про останні події, що відбуваються у США та світі.

10 веб-сайтів з новинами для підписки

www.guardian.co.uk - онлайн-версія найпопулярнішої газети The Guardian. Принцип той самий, що й у The New York Times, лише з орієнтацією на Велику Британію.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 2

Educational

www.bbc.co.uk - сайт Британської мовної корпорації. На сайті є розділ Learning English, де представлені озвучені матеріали, які можна завантажити у mp3 та pdf форматах, а також лексичні та граматичні вправи.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 3

www.voanews.com  - сайт радіостанції Голос Америки (Voice of America). Основу ефіру «Голосу Америки» складають новинні, інформаційні та культурні програми. У розділі Learning English всі програми супроводжує аудіозапис, озвучений носіями мови.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 4


Original

www.wired.com - інтернет-версія журналу Wired, який видається у Сан-Франциско. Пише про вплив сучасних технологій на культуру, економіку та політику.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 5

www.howstuffworks.com - ресурс, який просто і доступно розповість вам, як працює в буквальному значенні все на світі.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 6

Amazing

www.boston.com/bigpicture - блог "The Big Picture" від видання The Boston Globe є одним із найкращих фотоблогів, який описує останні новини більш наочно, ніж будь-які інші видання. Нові пости у блозі з'являються три дні на тиждень, у понеділок, середу та п'ятницю. Незважаючи на те, що основний контент – це фото, до кожної статті є невелика передмова, також до кожної фотографії є коментар у два-три речення, а оскільки один матеріал, як правило, складається з 20-40 фотографій, то теж буде почитати що.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 7

Ukrainian

www.kyivpost.com - газета, орієнтована на англомовне середовище Києва. Видання висвітлює найважливіші події, які відбуваються в Україні у сферах політики, економіки та культури. Більшість редакції складають носії англійської мови, які проживають і працюють в Україні. Друковану версію газети можна знайти у багатьох центральних кафе та барах Києва.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 8

For Beginners

www.simpleenglishnews.com - новинний сайт з короткими статтями для рівнів Beginner та Elementary. Всі статті озвучені автором сайту – журналістом Семом Марголісом, яким у минулому викладав англійську як іноземну мову в маленькому містечку в Угорщині, тому чудово уявляє, якими мають бути статті щодо структури та лексики для тих, хто починає вивчати англійську.

10 веб-сайтів з новинами для підписки - 9

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.