Fun, Vocabulary, Reading, Listening, Grammar. 28.09.2015

10 Інстаграм акаунтів для вивчення англійської

Автор: Таня Пекарчук

Сьогодні найпопулярніша відмовка для вивчення англійської – «бракує часу», а найпопулярніша соціальна мережа – це Instagram, для якої часу не бракує. Адже вона б не розвивалася так швидко, якби у нас не було не неї часу =)

Не соромтесь вічного зависання в Інстаграмі! Сьогодні я розповім вам, як винести з цієї звички користь для вивчення англійської. Секрет аж занадто простий: підписуйтесь на найкорисніші інстаграм-акаунти =) 

Почнемо з акаунтів, які містять відео. Я підібрала таких аж три. Всього 15 секунд – а стільки користі! 

Betterenglish 
instagram.com/betterenglish/

Назва цієї сторінки в інста говорить сама за себе: «краща англійська». 

Харизматичний британець Ден – це гарний приклад того, що Інстаграм – забава не лише для 20-тирічних хіпстерів. Дену 46 років, він вже 20 років викладає англійську і його сторінка це просто «4-в-одному»: фраза + пояснення + приклад використання + чудова британська озвучка! 

Ось чудовий приклад його посту. Не гортайте далі, доки не вивчите ‘to be snowed under’! 

 

 

 

A video posted by Better English (@betterenglish) on

 

І не нехтуйте коментарями – в них ще кілька прикладів використання фрази, а ще там ви можете залишити свої приклади, питання тощо.

Idiom.land

instagram.com/Idiom.land/
Щодня нова ідіома – що може бути краще?! І не просто ідіома, а ідіома з відомого фільму чи серіалу. Щодня три поста з однією і тією ж ідіомою: в першому пості пояснюється ідіома і дається приклад її використання; в другому – малюночок, що її ілюструє; в третьому – уривок з фільму з використанням цієї ж ідіоми. 

 

 

 

A photo posted by Idiom Land (@idiom.land) on

 

ENpodcast
instagram.com/enpodcast/
Щодня щось новеньке. Тут нема тільки ідіом, чи тільки фраз, тут є все: граматика; корисні фрази в міні-діалогах; фрази і ідіоми в контексті, приклади їх використання, озвучені різними голосами з різними акцентами, чудові ілюстрації! 
В коментарях шукайте повний текст та пояснення незнайомих слів. 

 

 

 

A video posted by ENpodcast (@enpodcast) on

 

English_through_tv
https://instagram.com/english_through_tv/
Марта – English enthusiast, саме так вона сама себе називає. 
Пости містять кард з якогось популярного серіалу і якусь фразу чи ідіому з нього. 
В коментарях читаємо значення фрази чи ідіоми і переклад її російською мовою.

 

 

 

A photo posted by Marta (@english_through_tv) on

 

English_vocabulary
instagram.com/English_vocabulary
Підписуйтеся на english_vocabulary – і отримуйте в своїй стрічці щодня сленгове слово або фразу. Пояснення англійською допоможе краще зрозуміти суть фрази, яку часто важко передати в перекладі. Переклад українською – це таки унікальне явище в Інстаграмі. А ще цікаві і сучасні приклади використання фраз і слів допоможуть вам зрозуміти, як використовувати нові слова в розмові. Пост від english_vocabulary, певне, найповноцінніший: все, що треба для вивчення слова, вже є на самому зображенні! Вам не треба гортати коментарі для пояснень чи уточнень, коментарі – це ваш простір для запитань і ваших прикладів.

 

 

 

A photo posted by @english_vocabulary on

 

Business_english_yappi
instagram.com/Business_english_yappi
Цікавитесь темою бізнесу? Корисний акаунт від партнерів Грін Фореста, Yappi. Щодня отримуєте малюночок із бізнес-словом, його значенням і перекладом російською. Красиво і корисно. Що ще треба від інстаграму? 

 

 

 

A photo posted by @business_english_yappi on

 

English4life
instagram.com/English4life
В цьому акаунті багато всього. Часом – ідіома з транскрипцією і перекладом, часом просто набір фраз з якоїсь теми. В коментарях читаємо приклад, транскрипцію і переклад російською. 
Мені подобаються пости з ідіомами, а от пости зі списками слів в коментарях хоч і можуть бути корисними, але навряд ви вчитимете ці списки щодня. 
Тут, більшість інформації саме для навчання треба шукати в коментарях, що, як на мене, не дуже зручно. 

English_in
instagram.com/English_in
Кумедні пости з цікавими фразами з перекладом російською, а в коментах читаємо приклад використання тієї чи іншої фрази. Час від часу тут з’являються списки слів на різні теми з перекладом російською мовою.

 

 

 

A photo posted by Английский язык (@english_in) on

 

Look_fashion_learn_english
instagram.com/look_fashion_learn_english/
Фешн-фотографія, біографії дизайнерів, фотографів, моделей. Або ж якесь цікаве слово з перекладом російською на фоні модного фото. 
В коментарях часом є приклади, а часом – нема. Але якщо ви полюбляєте моду? Тоді цей акаунт для вас :)

Humansofny

instagram.com/Humansofny
Я не могла не включити Інстаграм-сторінку humansofny в цю підбірку. 
Якщо Інстаграм-аккаунти типу «фраза-переклад» вас ніяк не цікавлять, хочете вчити мову в контексті, полюбляєте гарне фото і цікаві життєві короткі історії, то ось для вас просто чудова сторінка в Інстаграмі. 
Це ж славнозвісні Humans of New York! Так, за ними можна стежити не тільки в мережі Фейсбук, а і в інстаграмі. Щодня невеличка життєва історія когось з Нью-Йорку. Так, без перекладу, так, без значення, але ж ви завжди можете зазирнути в словничок, аби подивитися незнайоме слово  
І ще от спало на думку, що humansofny – це гарне підтвердження того, що навіть американці використовують Present Perfect. Ви тільки почитайте ці коротенькі історії! 

А якщо ви усіма правдами і неправдами уникаєте використання смартфонів і усіляких додатків – заходьте на instagram.com. 
Звісно, за 15 секунд на день ви не вивчите всю англійську, але  спробуйте підписатися на ці сторінки, аби переконатися, що цього часу достатньо для покращення англійської.  

Не вірите? – просто спробуйте і перевірте.  

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.