Fun, Vocabulary. 23.10.2014

10 ігор для вивчення нових англійських слів на ваш смартфон

Автор: Ольга Янкова

Як часто у вас складається враження, що можна стільки всього сказати, але просто не вистачає слів? В мене таке буває. І якщо з граматикою все зрозуміло - раз вивчив і все, то зі словами все важче. По-перше, їх набагато більше, ніж усіх граматичних конструкцій разом взятих і помножених на два. По-друге, вчаться вони не дуже легко, а от забуваються пречудово. 


Що робити? Грати в ігри. Так. На ваших смартфонах. В метро, у черзі в перукарню, поки діти малюють щось у художній школі, поки викладач запізнюється на пару в універі. Все одно цей час ви витрачаєте на ігри. Чому б не на корисні. Перейдемо до справи. Вашій увазі пропоную 10 цікавих ігор, які допоможуть розширити ваш словниковий запас. У довільному порядку.


New Words with Friends
Ця гра - по суті онлайн варіант Scrabble.  Тобто у вас є певна кількість літер, з яких можна скласти слова. За кожне слово ви отримуєте бали. Є безліч можливостей подвоювати та потроювати ці бали. Але найцікавіше те, що можна грати з випадковими людьми або здрузями з Фейсбуку. Гра автоматично знаходить усіх ваших друзів, у яких вже встановлений цей додаток. Також одночасно можна грати кілька партій. Ще з цікавенького - слово дня та можливість подивитися значення слів у словнику. Вимагає реєстрацію через Фейсбук, а ще грати вийде тільки коли пристрій онлайн. Подобається Шелдону Куперу. 

Порада: уважно почитати правила

Рівень: підійде для будь-якого рівня. Єдина порада, грайте з тими, чий рівень англійської приблизно співпадає з вашим. Так буде цікавіше. 
Можете скачати в Google Play 


 

Chicktionary
Гра, що пропонує з певного набору літер скласти слова. Здавалося б, нічого надзвичайно цікавого. Але насправді прихильність вашу дуже легко здобудуть основні герої гри: білі кури з літерами, що весело квокчуть під кантрі музику (для тих, чиї нерви витримують ігри з ввімкненим звуком). Отже, гра має три різні напрямки: quickplay - необхідно скласти якомога більше слів за 2 хвилини; journey - має безліч рівнів, у кожному з яких необхідно скласти певну кількість слів; та classic - необмежений час та величезна кількість слів, які необхідно скласти. Можна реєструватися через ФБ, але це не обов'язково. 

Порада: не забувайте про різні форми слів. Наприклад, kid та kids, move-moves-moved-moving. Все зараховується. Також не бійтеся перебирати літери просто навмання. Ви й не підозрюєте, які слова існують в англійській мові. 
Рівень: усі рівні. 
Можете скачати у AppStore та Google Play

 

Word Ant 
Особисто мені ця гра дуже імнопує. Правила прості: необхідно за 2 хвилини безліч слів на екрані розділити на антонімічні пари. Наприклад, above-below, noon-midnight, student-teacher тощо. Пари досить різноманітні за складністю, до того одне й те саме слово може мати різні антоніми у різних рівнях. Ця гра має безкоштовні та платні рівні. 
Ніяка реєстрація не потрібна. 

Рівень: гра може бути занадто складною для початкових рівнів. 
Можете скачати у AppStore

 

iAssociate 2 
Це друга версія гри iAssociate, що просить у гравців вибудувати асоціативні ряди, що утворюють складну і заплутану схему асоціацій. Кожен рівень дає вам декілька початкових слів, а також декілька слів з підказками. Щоразу, коли ви вгадуєте певну асоціацію, з'являються нові слова, що необхідно відгадати. Гра захоплююча, проте займає багато часу. Також не всі асоціації є логічними чи очевидними, доведеться поламати собі голову. 

Порада: якщо підказок немає, а слово ніяк не відгадується, пропоную невеличкий обман - перебирайте всі літери алфавіту по одній. Навіть якщо ввести одну літеру, але правильну, гра її зарахує. Тоді вже легше відгадати усе слово. Хоча це не зовсім чесно. 
Рівень: спробувати раджу всім, проте чим вище рівень англійської, тим легше в цю гру грати. 
Можете скачати у AppStore

 

4 pics 1 word
Гра набула величезної популярності приблизно рік тому, тож я впевнена, що більшість з вас принаймні чули про неї, або грали в її російськомовну версію. До того ж, на сторінках Грін Форесту в соцмережах подібні завдання можна знайти щоп'ятниці. Для тих, хто не знає, що то за гра, правила надзвичайно прості. Потрібно здогадатися, яке слово об'єднує 4 картинки. А щоб полегшити вам життя, гра також пропонує набір можливих літер для слова. Спочатку слова досить легкі, проте далі асоціації стають більш складними.

Рівень: підійде для будь-якого рівня. 
Можете скачати у AppStore та Google Play 

 

Word Jewels
Це ще одна гра, що знаходиться на моєму телефоні вже більше 2 років. Гра пропонує вам поле 5х5 заповнене літерами. Кожен рівень має певну кількість ходів (тобто слів, які ви можете знайти) та певну кількість червоних літер, які необхідно використати, щоб пройти рівень. Кожен наступний рівень кидає ще більший виклик вашому словниковому запасу. 

Порада: Обережно з ходами. Якщо програєте, доведеться починати гру з самого початку. 

Рівень: підійде для будь-якого рівня. 
Також гра має продовження - Word Jewel 2, можете спробувати і його. 
Можете скачати у AppStore

 

Adult Mad Libs

Ця гра створена видавництвом Penguin, що має у своєму арсеналі ще й дитячу версію Med Libs. Гра пропонує певну кількість коротеньких історій з пропусками в тексті. Перед тим, як читати історію, вам потрібно вписати слова у пропуски. З підказок вам дадуть лише частину мови чи форму, наприклад числівника чи дієслово в минулому часі. Лише після цього ви зможете прочитати всю історію зі своїми авторськими вкрапленнями. Виходить досить цікаво та дотепно. Хоча програма пропонує лише 5 безкоштовних історій, я б радила завантажити її. 

Порада: спробуйте грати вдвох. Так цікавіше. 

Рівеньпідійде для будь-якого рівня, проте для початкових рівнів читання історії може забрати трохи більше часу. 

Можете скачати у AppStore

 

Hangman Classic та Hangman RSS
Традиційна гра, де нам потрібно відгадати певне слово. Я довго вагалася, яку саме з двох показати і вирішили показати обидві. Суть однакова - намагатися вгадати слово по літерам. Якщо помилилися - з'являється один елемент малюнку, який в результаті повісить чоловічка. Щоб його врятувати - маємо відгадати слово. Отже, Hangman Classic дає можливість обирати категорію, але не дає жодної підказки слова. Hangman RSS примушує виграти певну кількість легких рівнів, щоб відкрити складніші. Проте слово, яке необхідно відгадати, береться з заголовків новин, тому решту слів можуть принаймні натякнути на те, що це може бути. Також варто зауважити, що для Hangman RSS потрібен Інтернет, щоб завантажити останні новостійні заголовки. Потім можна грати оффлайн.

Порада: спочатку спробуйте визначити голосні, що є в слові 

Рівень: гра складна, тому раджу її більш для рівнів Intermediate та вище.
Hangman Classic можете скачати у AppStore

 

Word Search 
Ще одна досить звична гра, що перебралася на наші екрани - це word search. По суті ми бачимо величезний квадрат хаотично розташованих літер і маємо у цьому хаосі знайти певні слова. Слова можуть бути написані по горизонталі, вертикалі, діагоналі як зверху вниз, так і знизу вверх, справа наліво чи зліва направо. Word search пропонує кілька колекцій з іграми, поділеними по темам. Проте не сподівайтеся побачити там звичні теми, типу weather чи animals. Натомість назви досить дотепні та незвичні, наприклад розділ Pasta la vista попросить вас знайти назви різноманітних макаронних виробів. 

Порада: шукайте комбінації літер, а не окремі літери, так слово знайти набагато швидше. 

Рівень: підходить для усіх рівнів, адже кожна гра дає список слів, які необхідно знайти. 
Можете скачати у AppStore та Google Play

Definitionado
Ця гра здається шалено складною спочатку, але! Але варто трошки ввійти в ритм і все стає на свої місця. Отже вам дають підказку у вигляді перефразованої приказки чи ідіоми, а вам потрібно відгадати слово, якого не вистачає. Якщо провести аналогію з українською мовою, це буде щось типу: яка тварина свистить на горі у виняткових випадках. Маю на увазі рака з приказки: поки на горі рак не свисне. Все легко. Але англійською. Якщо ж не знаєте якусь приказку чи фразу - не засмучуйтеся. Завжди можна погуглити і вивчити ще одну ідіомку. 

Рівень: Раджу всім, але легше буде, звичайно ж, вищим рівням. 

На жаль, грою можуть насолодитися лише власники іТехніки.
Можете скачати у AppStore 

 

Ось і все на сьогодні. Насправді, такого плану ігор дуже багато. І це лише мізерна частина того безкоштовного, що допоможе нам гратися з словами. Якщо у вас є улюблені ігри - не забувайте ділитися в коментарях. Якщо я назбираю наступну десятку - також обіцяю поділитися. 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.