Fun, About English Language. 06.03.2018

10 міфів про вивчення англійської

Автор: Вероніка Казюк

У сучасному світі важко переоцінити значення англійської. Вся планета вже спілкується нею і рано чи пізно тобі теж доведеться. Чому ж ми так любимо відкладати важливі справи в довгий ящик? Страх, нестача мотивації, слабка сила волі чи просто лінь? В цій статті я розвінчаю популярні міфи про англійську та позбавлю тебе більшості відмовок.


Міф №1. «В мене нема таланту до мов», «Вчити мови – це не моє»
Ти вже знаєш як мінімум одну мову – свою. То чому б не спробувати вивчити ще одну? Людський мозок вчиться все життя, він не знає меж. Межі – у твоїй свідомості. Пам’ятай, що думки матеріальні і мають величезний вплив на наше життя. Правильне налаштування – вже половина успіху. Якщо переконувати себе у відсутності таланту, то звісно важко буде опанувати мову. Натомість варто концентруватись на власних успіхах і надихатись ними і надалі. Вивчив три форми неправильних дієслів – чудово! Зрозумів пасивний стан – молодець! 
 
Міф №2. «Я вже занадто старий для цього»

 

Англійська – це не політ у космос. Вивчати її можна у будь-якому віці. До того ж, вивчення мови в дорослому віці має безліч переваг – у вас є мотивація, ви швидко запам’ятовуєте матеріал і вас не лякають труднощі. Пропустив час у школі – можеш надолужити в університеті. Не зумів у студентські роки – не біда! Вивчення англійської може стати твоїм хобі  і у більш зрілому віці. А якщо в круговерті роботи, сім’ї та безлічі справ не вдалось знайти час – що ж, я вже знаю, чим ви можете зайняти себе на пенсії!


Міф №3. «У мене нема на це часу»
Відкрию секрет – у вивченні мови набагато важливіше вправлятись регулярно. Не потрібно вчитись 2 години в суботу – краще виділити на це 15 хвилин щодня. В сучасному світі є безліч ресурсів, які перетворюють навчання в суцільне задоволення і при цьому вимагають дуже мало часу – канали на youtube, мобільні додатки, флеш-картки, наш сайт та блог в соц мережах. Все це створене для тебе і чекає, коли ж в тебе з’явиться зайвих 5 хвилин.
 
Міф №4. «Я мушу пожити в англомовному середовищі»
Цей пункт дуже логічний та обґрунтований. Погоджуюсь, навчання в мовному середовищі добре впливає на результат. Але ви можете створити псевдо-мовне середовище і у рідному місті. Оточіть себе англійською – увімкніть англійський канал, подивіться фільми, послухайте музику та аудіокниги  англійською,  сходіть на зустріч розмовного клубу. А ще – озирніться. Ви будете здивовані, якщо почнете вдивлятись у вивіски та рекламні гасла, левова частка – англійською.

 

Міф №5. «Це занадто дорого»
Інтернет дає багато можливостей вивчати мову безкоштовно. Цей пункт міг бути актуальним 20 років назад, коли чи не єдиним способом було  купити підручник і знайти репетитора. Зараз – ні.
 
Міф №6. «Вивчати англійську – це нудно»
Категорично не погоджуюсь з такою думкою. Тобі просто потрібно перенести англійську на те, що ти любиш. Пояснюю. Фанатієш від Ріани – дивись інтерв’ю з нею в оригіналі, самотужки переклади улюблені пісні на українську, любиш футбол – дивись матчі чемпіонату світу на закордонних ресурсах, де коментарі англійською, захоплюєшся техніками мейк-апу – американські блогери мають чим тебе вразити. 
 
Міф №7. «Англійська взагалі не схожа на мою мову»
Як філолог скажу, що українська та англійська належать до однієї групи мов – індоєвропейської. Отже, в них спільне походження. Окрім того, глобалізація посприяла тому, що в нашій мові з’явилось багато запозичених слів з англійської. Чим більше вивчаєш мову – тим більше спільного відкриваєш. Задоволення від таких відкриттів може зрівнятись хіба що з задоволенням від морозива МакФлурі в літню спеку. Хоча ні, не може! 

Міф №8. «Мене не розумітимуть через акцент»
Англійська – це мова міжнародного спілкування. У світі існує безліч діалектів англійської. Навіть в межах однієї англомовної країни  жителям різних регіонів  притаманні певні фонетичні особливості. Звісно, ми рівняємося на стандарт – королівську британську англійську. Але в сучасному світі це питання майже втратило актуальність.
 

 

Міф №9. «Мені взагалі не потрібна англійська»
Потрібна. По-перше, подорожі. Набагато краще самому обирати екскурсії, аніж брати те, що доступне в перекладі. По-друге, наука. Не секрет, що західний світ є лідером в науці. Саме там здійснюються відкриття. Отже, щоб бути в курсі технічних новинок, англійська необхідна. По-третє, культура - музика, кінематограф тощо. Більше не доведеться чекати перекладів довгоочікуваних стрічок! Ну і взагалі – перегляд презентації нового iPhone, Євробачення, Олімпійські ігри – все стане доступним «з перших уст». 

 

Міф № 10. «Я ніколи не зможу вивчити англійську»
Головне визначити, для чого саме тобі потрібна англійська. Для спілкування з іноземцями, самостійних подорожей чи перегляду більшості фільмів достатньо буде рівня В1-В2 – тобто, середнього та вище  середнього. Отож, правильно поставлена мета – вже половина справи. Звісно, немає меж досконалості, але не забувай помічати свій прогрес та винагороджувати себе за успіхи. Ніколи не здавайся, навіть якщо ти француз. 
 

 

У всіх бувають невдачі  і ми справді можемо почуватись не в своїй тарілці. Головне – не дозволяти сумнівам надовго залишатись у нашій свідомості. Тепер, коли більшість міфів розвінчано, у тебе більше немає шансів залишатись осторонь вивчення англійської!

Вам також може сподобатися:
Fun
One TV show for your English - серіал KAOS
Чи готові ви до суміші античних міфів та сучасних проблем? Сучасне переосмислення грецької міфології з нотками чорного гумору – ось короткий опис нового британського комедійного серіалу Netflix, який я вам раджу подивитися від щирого серця. Якщо коротко щодо сюжету: у Зевса є зморшка. Так-так,…
Fun
Англійська в піснях – Розбір і переклад хітів Джастіна Тімберлейка
"А що, якщо взяти кілька англомовних пісень і розібрати їх в одному відео?" — подумали ми і зробили! Тож зустрічайте наш новий формат відеорубрики "Англійська в піснях" з розбором хітів Джастіна Тімберлейка — https://www.youtube.com/watch?v=eUgv-pQ2sP8  У відео викладачка…
Fun
5 TED Talks англійською мовою про те, як правильно виражати емоції
Коли ви останній раз зупинялися, щоб запитати себе: “Що я насправді відчуваю?” У повсякденному житті ми часто заглушаємо свої емоції, але ж вони є невід'ємною частиною того, хто ми є. Емоції впливають на наші рішення, формують стосунки і навіть визначають наше здоров'я. У цій статті…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.