About English Language, Speaking. 20.03.2015

SPEAKING SKILLS: Де знайти співрозмовника?

Автор: Юля Коваленко

To speak and to speak well are two things. 
A fool may talk, but a wise man speaks. 

Ben Johnson

Вивчення мови – штука доволі складна. Для цього треба знати купу граматичних конструкцій, те, як вимовляється слово і що саме в даному контексті означає, а також не забувати про низку неправильних дієслів, які час від часу створюють повний хаос у нас в головах! Але всі ці труднощі здаються безглуздими, коли виникає необхідність щось сказати. Адже тоді ”я як песик: все розумію, а сказати нічого не можу”. Це, звісно, може бути пов'язане із безліччю причин, зокрема, страх бути неправильно зрозумілим, розповісти щось своє потаємне чи просто-напросто сором’язливість. Однак, інколи, це лише відсутність практичних занять. А так, як practise makes perfect, то ми розглянемо додаткові ресурси, які ви самостійно зможете використовувати для поліпшення власних speaking skills. Мова піде переважно про онлайн ресурси.

Зараз в світі безліч людей, які вчать ту чи іншу мову і для нас це лише плюс, оскільки на різноманітних сайтах ви можете знайти англомовних людей, які з радістю вам допоможуть удосконалитися, спілкуючись  про себе та все, що вас турбує. А як подяка, ви зможете навчити когось своєї рідної мови: української чи російської! Так, зокрема працює www.mylanguageexchange.com. Для спілкування тут вам необхідно заповнити реєстраційну форму такого типу: 

Слід також обрати між двома видами членства в групі: regular member чи gold member. Оскільки останнє коштує як мінімум 6 доларів, то перше, безкоштовне, думаю, якраз підійде! Перевагою сайту  є доволі проста навігація та пояснення стосовно його використання. Плюсом є ще й  те, що для спілкування не треба встановлювати якихось додаткових програм. Все, що вам потрібно – інтернет, власний акаунт та бажання (навіть, якщо не знаєте, на яку тему поспілкуватися, на сайті є перелік!).

www.speaking24.com - допоможе вам покращити власні навички за допомогою skype. Для того, щоб по максимуму задовольнити ваші потреби, на сайті перед початком спілкування вам запропонують заповнити невеличку форму, де необхідно вказати мету, рівень та інші деталі. Окрім цього ви можете вказати теми, на які б хотіли спілкуватися, обравши їх зі списку. Табличка виглядає так:

Протягом заповнення таблиці, система автоматично генерує список підходящих для вас співрозмовників. Вам залишається тільки натиснути мишкою на позначку Skype навпроти того, з ким ви бажаєте спілкуватися:

На сайті також пропонується text chatting та отримувати ”world of the day” на вашу електронну адресу, що дозволить розширювати власний лексикон.

Якщо реєстрація на сайті та заповнення будь-яких анкет виводить вас з рівноваги, використовуйте www.omegle.com, оскільки для початку спілкування тут необхідно лиш зайти на сайт та обрати тип комунікації:

Всі ваші  співрозмовники обираються в рендомному порядку і ви можете спілкуватися як з відео, так і без нього - обмінюючись повідомленнями. Ще одна корисна функція полягає в тому, що перед спілкуванням ви можете додати перелік власних інтересів, на що звертатиметься увага при підборі партнера для спілкування (принаймні, я в це вірю). Даний сайт був створений доволі недавно 18-річним американцем на ім’я Leif K-Brooks для можливості спілкування face-to-face. Оскільки реєстрація не потрібна, то все відбувається доволі анонімно, допоки ви самі не захочете відкрити завісу своєї особистості. Так, доки я писала статтю, мій чоловік вже познайомився там із Алексом із Риму, представившись ім’ям Vladykavkazius. 

Існує також chatroulette.com, де відбувається спілкування переважно у відеоформаті. Однак, тут теж захочуть вас авторизувати та ще й  попросять встановити Flash Player. На даному сайті плюсом є збереження історії вашого спілкування, що дасть вам змогу потім знову зв'язатися із особою, яка вам сподобалась. А мінусом – наявність великої кількості людей, які роблять це для забави. Тому якщо потрапите на іноземця, готового з вами спілкуватися в стилі ”ню”, рухайтесь далі, адже конструктивної розмови не вийде.

На нашому ж сайті ви також можете покращувати свої знання за допомогою Podcasts (enpodcast.com) та розмовних клубів (Green Forest Events). 

Це одні із багатьох, але далеко не всі можливості інтернету, які ви можете використати для вдосконалення власних розмовних навичок. Якщо ж ви доволі сором'язлива людина, то хорошим початком буде використовувати англійську мову вдома, з друзями чи колегами, а після подолання мовного бар’єру, шукати собі співрозмовників деінде!

Good luck!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.