Fun, Grammar, Listening, Vocabulary. 10.11.2014

Вивчення англійської за допомогою мультиків

Автор: Анна Синенченко

Вивчаючи англійську мову, ми, як правило, використовуємо різні методи: слухаємо подкасти та радіо, дивимося серіали і передачі, читаємо книги і періодику на мові оригіналу, підкреслюємо і виписуємо слова в глосарій тощо. 

Сьогодні я розповім вам ще про один, здавалося б, забутий, але в той же час дуже ефективний і захоплюючий метод вивчення мови, а саме - перегляд мультфільмів. У дитинстві ми з радістю сиділи біля телевізора і з завмиранням серця дивилися чергову серію «Том і Джеррі». І тепер, вивчаючи англійську мову, ми можемо знову перенестися в дитинство, відпочити і поліпшити свої знання. 

Вивчення англійської за допомогою мультиківОтже, 10 причин вивчити англійську за допомогою мультфільмів: 

1) Cartoons - відмінний спосіб не тільки відпочити, згадавши дитинство, а й підтягнути англійську. 

Величезну добірку мультфільмів за участю Bugs Bunny, Daffy Duck, Mickey Mouse, Pluto, Goofy, Donald Duck, Chip and Dale etc. можна знайти на youtube

На приклад про Woody Woodpecker: 

 
Вивчення англійської за допомогою мультиків - 22) Перегляд мультиків корисний як для дітей, так і для дорослих, і, відповідно, підходить як для початкового рівня, так і для просунутого. 
 
  • Elementary English (Peter Pan, Jack and the Beanstalk, Rapunzel, Tarzan etc.)
  • Advanced English (Rio, Mulan, 101 Dalmatians etc.)
 
3) Коли ми дивимося і слухаємо cartoons, ми покращуємо наші навички comprehension, а також поповнюємо active vocabulary. ​ 
 

4) Вивчаючи англійську за допомогою мультфільмів, ми більш уважно, ніж в дитинстві, слухаємо відео, вловлюючи і звикаючи до різних діалектів і досить специфічній вимові героїв, тим самим розвиваючи listening comprehension. 

 

 

5) Ми легко можемо вивчити велику кількість нових слів і фраз, які стануть в нагоді нам у everyday English, оскільки в cartoons використовується very common language. 
Велика добірка мінісерій мультиків

 

6) У cartoons часто застосовується метод repetition, що ще більше спрощує розуміння і запам'ятовування нової лексики. 

Наприклад:

Peppa Pig:
«This is Daddy Pig's office. Hello, everyone… Let's begin the tour. Mr. Rabbit, can we start at your desk? We certainly can. My job is all about numbers. I take a very important piece of paper. I take a rubberstamp (печатка), and I stamp (ставити печатку) the paper. Wow. What a great job MR. Rabbit has. Can I do some stamping? Of course. I just find you some paperHere are some paper. Maybe we should use some blank paper. Here you are. Peppa likes stamping with rubber stamps. I like doing MR. Rabbit's job…»

www.multimedia-english.com

7) Тепер, вивчаючи англійську, ви будете звертати увагу на всі написи і таблички в cartoons, поповнюючи словниковий запас і згадуючи граматичні правила. 

8) Мультфільми можна дивитися із subtitles, а також прочитати до перегляду передісторію створення cartoons. 

Например: Woody Woodpecker ― Pantry Panic (1941 г.)
«Woody stays behind to swim while the other birds in the forest migrate south for the winter. Just after the other birds leave, the cold of winter sets in instantly, to the point that Woody's swimming hole freezes over. Woody does not worry, because he has stored up plenty of food. However, a snow storm enters his house and makes off with all of his possessions, food included».


Cartoons with subtitles (Madagascar, Toy Story, Return to Neverland, The Lorax etc.)

Elementary English

9) Для тих, хто цікавиться історією виникнення улюбленого мультика, відмінним помічником стане Wikipedia.org, де з легкістю можна знайти будь-який мультик і ознайомитися з історією створення, детальним (і, повірте, забавним) описом характеру, звичок, манери поведінки, улюблених фраз головного персонажа, тим самим розвиваючи навички reading і vocabulary.  

Для початкового рівня англійської корисно буде заглянути у т.ч. і на російську або українську сторінку, де ви можете знайти короткий (!) переклад основної інформації з англійської сторінки. А для просунутого рівня англійська версія стане дуже цінним джерелом складної цікавої лексики з різної тематики: appearance, traits, house, economy, education etc. 


Наприклад: 
Кар'єра Scrooge McDuck: 
«Scrooge had worked his way up the financial ladder from humble (незнатного роду) immigrant roots. Firstly, he took up a job (почав працювати) polishing and shining boots, and was enraged when a ditchdigger paid him with an 1875 US dime (монета у 10 центів), which was useless as currency in 19th century Glasgow. However, the coin inspired him to take a position as cabin boy on a Clyde cattle ship to the United States to make his fortune (разбагатіти) at the age of 13… In the years to follow, Uncle Scrooge traveled all around the world in order to increase his fortune. During these and earlier travels he learned many different languages from all parts of the world...».


Зовнішність і характер Goofy: 
«Goofy is a funny animal cartoon character created in 1932 at Walt Disney Productions. Goofy is a tall, anthropomorphic (людиноподібний) dog, and typically wears a turtle neck (водолазка) and vest (жилетка), with pants (штани)shoes, white gloves, and a tall hat originally designed as a rumpled fedora (пом'ятий м'який фетровий капелюх). Goofy is a close friend of Mickey Mouse and Donald Duck and is one of Disney's most popular characters. He is normally characterized as…; occasionally Goofy is shown as intuitive (що володіє інтуіцією) and clever, albeit in his own unique, eccentric way.» 


Ефективно читати статтю за певним cartoon не тільки онлайн, але і завантажувати в PDF-форматі, завдяки чому ви можете роздрукувати текст і працювати з новими словами і робити якісь нотатки. 

Вивчення англійської за допомогою мультиків - 3

10) Ви можете вибрати cartoon тривалістю 1,5 год, а можете розтягнути задоволення і переглядати невеликими порціями відео по 5 або 15 хв. 

Отже, ми згадали ще один ефективний метод вивчення англійської, завдяки якому процес навчання сприймається не як робота, а як розвага і відпочинок. 

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.