Green Forest Life. 05.09.2013

Викладачі Грін Фореста від А до Я

Автор: Анастасія Брандт

 

Всім відомо, що викладачі в школі англійської мови, це одна із складових успіху цієї школи,  адже саме вони навчають студентів, і від їх роботи залежить враження та результат тієї чи іншої людини. Всі школи будуть розповідати  вам, які у них найкращі, найпрофейсійніші та просто супер-пупер викладачі.  Для відвертання вашої уваги вони будуть викладати на свої сайти копії їх сертифікати із закордонних програм та університетів, та всіма відомим і невідомими способами доводити, що тільки у них викладають справжні носії мови! Але часто кількість отриманих закордонних сертифікатів не має нічого спільного із поведінкою викладача на уроці, його знаннями  та  методами викладання.


В Грін Форесті з викладачами також все складно (не подумайте нічого поганого,  я про те, що їх важко знайти і вивчити), але як добре , що у нас є методичний відділ, який дуже прискіпливо ставиться до новеньких викладачів і не дає розслабитися стареньким.

Якби ви тільки знали, наскільки непростий шлях вони проходять, скільки всього їм потрібно зробити, щоб стати достойними звання «викладач у ГФ». Для того,  щоб прийти на перший урок до студентів, нашим викладачам потрібно засвоїти величезну кількість інформації, приблизно стільки, як з’їсти гігантський  Big N' Tasty: 

Як тільки кандидат у викладачі стає цим самим викладачем в ГФ, його «проблеми» тільки розпочинаються. Оскільки всі новенькі викладачі в ГФ – молодші викладачі, до кожного з них прикріпляється старший викладач, який є його наставником та помічником протягом декількох семестрів,  а можливо і років.  Він допомагає планувати заняття, вказує на помилки та взагалі стає підтримкою новачка в такі складні перші місяці роботи!

Ну а ось так виглядає середньостатистичний викладач ГФ:

Якщо ви думаєте, що на підготовчих тренінгах все закінчується, ви помиляєтесь. Під час семестру наші методисти готують для всіх викладачів декілька тренінгів та воркшопів. Воркшоп – це такий великий семінар для викладачів, де вони вчаться на практиці застосовувати знання, отримані на тренінгу. Зазвичай за семестр проходить десь по 4 таких заняття.

Одним із ключових факторів успішної роботи викладача  є отримання задоволення від своєї діяльності. Я впевнена, що більшість наших викладачів таке задоволення отримують. Тому я запитала викладачів ГФ: «Що вам найбільше подобається у викладанні?»:  

  • Спілкування із студентами. (Юля Кравченко)
  • Дуже веселі студенти. (Ксюша Різун)
  • Викладання – гарна мотивація для саморозвитку. (Аня Шовкалюк)
  • Питання від студентів наприкінці семестру типу: « Ксюша, а ти будеш викладати у нас на наступному рівні?» - дуже мотивують і тоді викладання приносить ще більше задоволення. (Ксюша Муравська)
  • Результат та знання студентів. (Надя Д’ячук)
  • Можливість проводити заняття, відповідні темпераменту сучасного покоління, інтегруючи у процес навчання музику, ігри, онлайн-ресурси і відео. Це допомагає створити на заняттях комфортну атмосферу і емоційно налаштовує на вивчення англійської мови. (Аня Шершньова)

Ось прочитали ви все це, і думаєте собі, у чому підступ?  Так, наші викладачі не ідеальні, вони, як і всі люди, бувають суворими, вимогливими, роздратованими і з поганим настроєм. Пройшовшись по сайтах, на яких багато відгуків про Грін Форест, я обрала ті, що стосуються викладачів. Також я попросила нашого директора по методичній роботі, Надю Д’ячук, прокоментувати їх. Ось що вийшло.

Вероника (коментар звідси)

«Преподавателей меняют, как перчатки. Текучка страшная (как выяснилось потом). Преподавателей меняли 3 раза.»

Надя: У Грін Форесті працюють більше 140 викладачів. Близько 80% з них ті, хто пропрацював в нашій школі більше 3-4 років, є багато викладачів, які працюють в нашій школі з самого відкриття, тобто 10-12 років. Щорічно школа відкриває новий офіс, відповідно набирає нових викладачів. Кількість нових викладачів ніколи не перевищує 8-10 чоловік. Тому про "текучку" говорити рано :)

Ситуація, яка сталася у вашій групі можна назвати форс-мажорною та виключенням зі звичайного життя нашої школи. Таке буває дуже рідко і залежить тільки від особистих причин окремо взятих (у цьому випадку двох) викладачів. "Текучка" в нашій школі насправді на дуже низькому рівні. Якщо викладачі вирішують поміняти навантаження, вони повідомляють про це до початку занять.


Анна (коментар звідси)
«Вот одна преподавательница училась в частном ДУЭПе Холода, а написала о себе, что она государственный закончила.»


Надя: Цю "містичну" загадку можна пояснити дуже просто - багато хто з наших викладачів мають дві або три вищі освіти. Багато хто навчається або вчилися не тільки в Україні, тому не знаходжу нічого незвичайного в тому, що викладач закінчивши державний ВНЗ вступив в приватний або навпаки. Відповідно, вказав на сайті ту інформацію, яка була актуальна в момент подачі її на сайт.


Ольга (коментар звідси)

«преподаватель отвлекается на объяснения и ответы на вопросы - с большим кол-вом людей и разным уровнем это довольно напряжно. ввиду этого занятие теряет динамичность и как-то все крайне медленно.»

Надя: Якщо ви розумієте, що вам легко, у вас немає питань, вам нудно, ви швидко все робите - значить, вам потрібно подумати над тим, щоб перейти в групу з вищим рівнем. Ну а одне з багатьох завдань викладача, це відповідати на запитання студентів, особливо під час пояснення нового матеріалу.


Нюша (коментар звідси)
«Главное - это найти своего преподавателя. В ГФ их достаточно, чтобы отыскать своего».

Надя: З усім згодна - Many men, many minds, і кожному своє. Немає нічого універсального - ні порошку, ні страви, ні книги, ні друга, ні чоловіка або дружини, які підходили б усім без винятку. З викладачами так само. Я навіть скажу більше - ви повинні обов'язково прислухатися до свого внутрішнього "Я" і зрозуміти, чи підходить вам темперамент викладача, його стиль або манера поведінки, манера говорити, а не тільки його знання і методичні навички. Приходьте і обирайте, а ми подбаємо про професійний ріст наших викладачів.


Сподіваюсь, що ця стаття допоможе вам хоча б трохи зрозуміти, які вони викладачі в Грін Форесті. Та якщо у вас виникнуть ще якісь запитання, задавайте їх у коментарях і  я, або хтось із нашого методичного відділу, дасть на них відповідь!

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.