Reviews. 09.02.2010

10 реальних способів побувати за кордоном

Автор: Альона Горбатко

Добре там де нас немає. Але що б в цьому переконатися чи засумніватися, потрібно туди з'їздити і все побачити на власні очі. Тим паче, що будь-яка поїздка за кордон - це чудовий спосіб подивитися світ, познайомитися з цікавими людьми і, що важливо для нас з вами, вдосконалити англійську мову (якщо мова йде про англомовні країни). Тому пропонуємо вам 10 реальних способів поїхати за кордон

Навчальні програми

Хоч навчання і не звучить як самий привабливий спосіб провести час за кордоном, але насправді - це найкращий спосіб, тому що ніхто так не задовольняється повнотою життя як студенти (причому незалежно від віку!). Одним з найпопулярніших видів навчання за кордоном є вивчення іноземних мов, тобто мовні курси. Знаходження в природному мовному середовищі, спілкування з носіями мови сприяють більш ефективному і швидкому вивченню іноземної мови. Також існують професійні курси для удосконалення навичок. Або ж річні чи довгострокові шкільні та університетські програми.

Варіантів поїхати два: за свій рахунок і за чужий =) Якщо за свій рахунок, то все залежить від того, де Ви будете вчитися. Якщо за чужий, то для цього існують різні стипендії та грантові програми. Плюс в тому, що в такому випадку Вам покривають майже всі витрати - від перельоту до проживання, харчування та ще виплачують щомісячну стипендію. Однак грантові програми, як правило, не залишають людині вибору: місце, час навчання і самого учня вибирають організатори-спонсори. Найчастіше грантові програми розраховані на довгострокове навчання - короткострокові програми, як правило, платні.

Де шукати:
www.embassyces.com
 

Робота

Сьогодні можливостей попрацювати за кордоном більш ніж достатньо. Про Work & Travel, Camp America і Au-Pair, вважаю, чули всі. Ці, в основному, короткострокові програми розраховані на молодь - нехитра робота, мінімальний соцпакет, можливість познайомитися з людьми, помандрувати і грошей заробити. Кваліфікації така робота Вам не підвищить, а ось мову підтягти, та й міжкультурний досвід спілкування отримати допоможе обов'язково. Тим паче, що роботодавці в даному випадку невибагливі до рівня знання мови і досвіду роботи.
З роботою постійною і серйозною складніше - своїх претендентів, як то кажуть, вистачає. Однак можна цілком спробувати щастя в країнах, які відчувають нестачу кваліфікованих робочих кадрів, такі як США, Канада, Нідерланди, Німеччина, Італія, Іспанія та ін.

Де шукати:
www.campamerica.co.uk
www.aupair.com

Стажування

Стажування підходить тим, кому потрібна професійна практика за кордоном. Найчастіше, це молоді люди 23 -32 років з університетською освітою і невеликим стажем. Стажування допомагає підвищити кваліфікацію, познайомитися зі стилем роботи, з людьми, поліпшити знання іноземної мови. Незважаючи на те, що за роботу Вам нічого не платять, програми стажувань все одно досить вигідні. Ціни скрізь різні (залежить від країни, навчального центру, тривалості курсу), але в цілому стажування виявляється дешевше мовного курсу, який триває стільки ж. Трапляється, що фірми і компанії виплачують невеликі "преміальні" особливо вподобаним, старанним і працьовитим стажистам, а також допомагають їм в оформленні візи на час стажування і можуть надавати житло. Рідше, але все ж трапляються, оплачувані стажування. Щоб опинитися серед щасливчиків, потрібно мати середній, а для деяких програм і просунутий рівень іноземної мови, а також стаж роботи.

Де шукати:
www.goabroad.com
www.kaplaninternational.com

Волонтерство

Міжнародне волонтерство - це один із самих класних способів пізнати навколишній світ, дізнатися багато цікавого про життя за кордоном, познайомиться з місцевими звичаями, зануритися в міжкультурне середовище, підтягнути мову і найголовніше - знайти друзів з різних країн світу. Участь у волонтерському проекті - це справжня пригода і можливість перевірити себе. Проекти можуть бути найрізноманітніші і часом непередбачувані. Ви можете брати участь у реставрації стародавнього замку у Франції, допоможете підготувати арт-фестиваль у Словаччині, навчитися готувати справжні німецькі сосиски на музичному фестивалі в Мюнхені! .. Праця волонтерів має на увазі і різні види громадської діяльності: прибирання територій, організація благодійних заходів, індивідуальна допомога інвалідам , дітям-сиротам, ветеранам війни та іншим. У більшості випадків надається в основному житло і харчування плюс якісь кошти на кишенькові витрати. Інші речі, такі як квитки, страховку, візу, Ви оплачуєте самостійно. Якщо Ви поїдете в якості волонтера для того, щоб вивчити будь-яку мову, то будьте готові, що будете жити в інтернаціональному середовищі, для якого ця мова не основна, але від цього Ваша поїздка буде тільки веселішою!

А взагалі, волонтерство - це той вид діяльності, який сам по собі є винагородою. Нам з Вами не завадило б повчитися.

Де шукати:
www.alliance-network.eu
sci.ngo

Конференції, форуми, семінари, тренінги, круглі столи

Це ще один спосіб міжнародного співробітництва, покликаний забезпечити найбільш повний обмін інформацією, навичками і досвідом між провідними фахівцями з різних країн. Це також можливість познайомитися і особисто поспілкуватися з впливовими і корисними людьми в неформальній і привабливій до спілкування атмосфері. Взаємодії і контакти, що формуються в результаті участі в подібних заходах, сприятливо впливають на Ваш розвиток в цілому.
Такі заходи зазвичай короткострокові - від 2-3 днів до тижня в середньому. Можна брати участь в якості спікера або ж слухача. Щоб бути спікером, потрібно мати певний досвід і кваліфікацію. Для слухача цілком достатньо простого інтересу або бажання. У першому випадку, Вам, як правило, покривають всі витрати на дорогу, проживання і харчування на час заходу, тоді як у другому випадку Ви повинні будете подбати про все самі, хоча  часто трапляється, що організатори відбирають учасників на конкурсній основі і щасливчики їдуть на захід за рахунок організаторів.

 

Гостьові соціальні мережі (Hospitality networks)

Для тих, хто любить нестандартно подорожувати, гостьові соціальні мережі - чудовий спосіб поїздити по світу. Це такі ж соціалки, як і, напевно, знайомі Вам vkontakte.ru і facebook.com, з тією відмінністю, що користувачі гостьових соціальних мереж безкоштовно надають один одному допомогу та нічліг під час подорожей і / або організовують спільні подорожі. Тобто це такі собі спільноти, відкриті для взаємодопомоги. Ви створюєте свій профайл, де розповідаєте про свій досвід подорожей, володіння мовами, ділитеся планами на найближчі поїздки, фотографіями з тих що відбулися. Також у вашому профайлі ви вказуєте, чи готові ви прийняти гостей і на яких підставах: кількість і стать, умови проживання, культурні особливості вашого регіону і чи можете Ви виступити для них у ролі гіда. Гроші за проживання не беруться, але, за домовленістю з господарем, гостю потрібно буде купувати собі їжу, мити за собою посуд і т. п. Система відгуків і справжності імен забезпечує безпеку мандрівників - членів спільноти.

Де шукати:
www.hospitalityclub.org
www.couchsurfing.com

Лотерея Грін-кард

Один з найпопулярніших способів потрапити в США - участь в щорічній лотереї Грін Кард. Ця програма затверджена Конгресом США, а тому є абсолютно легальною. Щороку комп'ютер шляхом випадкового вибору визначає 50 тисяч осіб з числа тих, що подали заявки в різних країнах. При самому розіграші лотереї не важливі такі умови, як знання мови, професія, вік - шанс на виграш у всіх однаковий. Але тут існує певна проблема з квотою. Якщо за останні 5 років в США з якоїсь країни в'їхало понад 50 тисяч іммігрантів, то ця держава пропускає розіграш.

Платити за участь в лотереї не потрібно. Сьогодні подати заявку можна за допомогою інтернету на сайт під управлінням Держдепартаменту США. Правда, деякі приватні структури беруть плату за допомогу в оформленні документів. Подача заявки на даний момент можлива виключно через веб-сайт. Весь процес заповнення заявки займе хвилин десять, а ось процедура отримання самої Грін-карти може розтягнутися на 1-1,5 року.

Де шукати:

www.usafis.org

Статус біженця

Згідно Женевської конвенції про захист прав людини, біженцем вважається та людина, яку переслідують на батьківщині за ознакою громадянства, раси, приналежності до певної соціальної групи, віросповідання або політичних переконань. Складність полягає в тому, що подавати заяву на надання статусу біженця потрібно на території країни, в якій Ви шукайте притулок. Тобто, для початку туди необхідно дістатися. Звичайно, на слово Вам ніхто не повірить, тому будуть потрібні деякі докази порушення Ваших людських прав.

Віза нареченої / нареченого

Віза нареченої (віза нареченого) - це тип візи, призначений для в'їзду в країну з метою укладення шлюбу. Основною проблемою в отриманні такої візи є те, що заявники - незаміжні / неодружені молоді дівчата / хлопці, тобто одна з найбільш "відмовних" категорій. Крім того, розвинені західні країни негласно не заохочують шлюби своїх громадян з громадянами країн, що не входять в основні союзи, такі як ЄС або Британська співдружність. Перш за все, тому, що причиною подібних шлюбів нерідко є прагнення до набуття заповітного дозволу на проживання і громадянства, скажімо, Франції, Італії або Сполучених Штатів. Причому найчастіше це є для дівчини / хлопця єдиною можливістю легальної імміграції. До того ж, кожен подібний майбутній шлюб за замовчуванням сприймається консульством як фіктивний і вже справа нареченого/ нареченої довести зворотнє. Чого Вам і бажаємо, якщо таке трапиться!

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.