Green Forest Life. 02.02.2012

Я - особливий! Випуск №20

Автор: Анастасія Брандт
Анастасія Брандт


Вітаємо Вас у рубриці «Я – особливий!», де ми знайомимось ближче зі студентами Грін Форесту. Сподіваємось, що студентам так само цікаво дізнаватися про захоплення і таланти своїх одногрупників, як і викладачам про них.

У Грін Форесті загалом навчається більше 2 000 студентів (у КиєвіЛьвовіДніпрі і Харкові разом). Немає сумнівів, що абсолютно ВСІ вони особливі й талановиті. І ми з радістю розповімо про ВСІХ, але в цьому нам не обійтися без Вашої допомоги.

Аби про таланти Ваших одногрупників/студентів дізналися й інші – надішліть їхні прізвище та ім’я, офіс і групу, а також коротке пояснення, ЧИМ вони особливі, нам на імейл: [email protected] або [email protected] з позначкою "Я особливий".

Цього разу в нашій рубриці ви побачите лише одну учасницю, але вона настільки творча особистість, що розповідати про неї можна багато і довго. Вона не лише студентка Грін Форесту і просто дуже мила дівчина, вона ще й популярна художниця і починаючий ілюстратор. І звати її Марися Рудська.


Марися Рудська
м. Київ
художниця
 

Расскажи  кратко о себе: откуда ты? чем увлекаешься?
Марися: Я - Марися, живу в Києві, навчаюсь в Інституті Філології, працюю художником ілюстратором. Вивчаю англійську мову в Green Forest, люблю подорожувати і знаходити в світі щось нове.

Как  давно ты учишься и как попала в Грин Форест? Для чего учишь английский?
Марися: Якось, під час однієї закордонної мандрівки, я зрозуміла, що без англійської мови - не так весело, як могло б бути з нею. Тому разом з подругою ми взялися шукати хороші курси. Як завжди в таких справах, сарафанне радіо було найбільш переконливим і, скориставшись порадою знайомого, ми опинились в Грін Форесті в групі Олени Виноград. Ось так почалось моє знайомство з Грін Форестом. Я вже тут другий рік і цілком задоволена тим, що зі мною відбувається.
Англійська мова мені допомагає мандрувати, працювати, знайомитись з новими людьми і дивитись фільми з Девідом Атенберо на ББС.

Как давно ты начала рисовать?
Марися: Леонід Шварцман, художник-аніматор, що створив Чебурашку, якось сказав, що всі люди в дитинстві малюють, але більшість - з часом кидає це діло, а ті хто не кидає - стають різними художниками. От так і в мене, малюю з дитинства. Потім малювала однокласникам за шоколадки завдання на уроки образотворчого мистецтва. Потім почала викладати малюнки в інтернеті, а потім все це перетворилось на мою роботу.


Рисование это больше работа или хобби?
Марися: Кажуть, у щасливих людей немає хоббі. Для мене малювання, це, що починалося як хоббі, а тепер - робота. Але звісно ж є малюнки, котрі я створюю під замовлення для книг, ігор, листівок, а є те, що просто для себе. Формально мій відпочинок від моєї роботи мало чим відрізняється.

Какими красками рисуешь? Используешь ли дополнительные материалы?
Марися: Найчастіше працюю з аквареллю (Нева, Белые ночи) і пігментними ручками (Uni pin, Pilot, Faber castel). Але також використовую кольорові олівці, пастель, інколи олійні та акрилові фарби.
Я не обмежую себе в матеріалах і якщо мені хочеться купити олівець сепію, туш чи лінолеум для ліногравюр - я йду і купую. Експериментувати це цікаво! Але, коли працюю над замовленнями використовую ті матеріали, з якими мені вдається працювати найліпше, на разі це акварель та пігментні ручки.
    


Почему выбрала рисовать именно иллюстрации к книгам?
Марися: Це цікаво! Найцікавіші речі з'являються на перехрестях, і от на перехресті малюнку й тексту з'являється ілюстрації. Знаєте, як буває, коли читаєш книгу, уявляєш всіх персонажів, а потім за книгою знімають фільм, а там всі не такі! Ілюструючи книги я перший візуалізатор образів і багато в чому від мене залежить як діти уявлятимуть того чи іншого персонажа, це водночас приємно і відповідально.
А ще я дуже люблю книги з хорошими ілюстраціями, тому намагаюсь зробити свій внесок в світ красивих книжок.

Твои работы можно найти только в детских книгах?
Марися: Поки маю дві проілюстровані мною дитячі книги: "Будиночок з Води" Катерини Єгорушкіної і Штефана Недериці та “Кишеньковий дракон” Леоніда Сороки.
  

Что вдохновляет тебя на рисунки?
Марися: Все, що завгодно! Якщо бути відкритим до світу (а також виспаним і ситим :)), то образи, ідеї з’являються просто з повітря. Навколо нас відбувається багато дивного і це варто помічати: в переході біля станції Льва Толстого дивна бабця продає дивні корінці; викладачка іспанської, коли взимку намотує на себе светри, шарфи і хустки - схожа на велику гусінь; якщо голубу домалювати капелюх, голуб набуває зовсім іншого сенсу. Читаючи книги, дивлячись фільми, образи приходять у будь-який момент, напевно ноосфера про яку писав Вернадський таки існує :)


Чем ты еще увлекаешься помимо рисования?
Марися: Я дуже люблю мандрувати, це, знаєте, робить світ ширшим! Також мене цікавлять птахи, кити, Григорій Сковорода, postcrossing, плетіння шарфів і рукавичок, кактуси, акваріумні рибки і африканські равлики.

Какие проекты в будущем хотелось бы воплотить в жизнь?
Марися: це секрет :)

Вам також може сподобатися:
News
My Notes стає Smarte+ – ще більше можливостей для вивчення англійської
Smarte /ˈsmɑːr.ti/ – це інтерактивна освітня платформа, яка створена саме школою англійської мови Green Forest безпосередньо для комфортного вивчення та викладання англійської. Smarte – це онлайн-платформа, що дає можливість обрати з більше ніж 30 видів інтерактивних завдань, дозволяє легко…
Green Forest Life
English, please: Lviv Edition
Запрошуємо всіх львівʼян на чергову зустріч розмовного клубу "English, please"! Ця зустріч буде особливою, тому що в гостях у нас буде британський волонтер, з яким можна буде поспілкуватися та прокачати свою британську англійську. Британець Марк – волонтер, який нині провадить гуманітарну…
Green Forest Life
Come and Learn Online – відкриті граматичні уроки англійської, за які платять вам
Ми знаємо, як всі скучили за нормальним життям. Тому ми вирішили повернути його частинку - наші Come and Learn - відкриті онлайн уроки англійської. І якщо ви зараз в безпечному місці, маєте Інтернет і трішки вільного часу - приєднуйтесь! 25.04, 19:00 для рівнів elementary / pre-intermediate Тема: Gerund…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.