Vocabulary. 10.09.2010

Whatever – значення та приклади вживання слова

Автор: Яна Дмитрівна

На запитання, що тобі подобається найбільше в англійській мові, я без сумнівів та вагань сказала - cленг. Справді, саме він робить мову живою різноманітною та цікавою, надає їй невимушеності і простоти. Словом, я фанат сленгу, спробую заразити і вас цією хворобою.

Пару слів про те, як пояснює це поняття Urban Dictionary :)

  1. Slang - the only reason Urbandictionary.com exists
  2. Slang - is the continual and ever-changing use and definition of words in informal conversation

Ну що ж, розібрались що воно таке, та з чим його їдять, тепер пора смакувати.  Отже, розпочнемо з одного із найбільш вживаних слів у повсякденному мовленні, того без якого життя усіх англомовних людей перетвориться на цілковиту кризу.

If someone says to you WHATEVER, what is he saying? It means that he or she doesn't care.

HISTORY

The phrase was first used by Alicia Silverstone in the 1995 movie "Clueless".

Abbreviations 

Існує декілька скорочень цього слова, вони такі ж часто вживані, як і повна форма. Найбільш розповсюдженими є Whatevs, Whatev. Деякі науковці взагалі називають такі стова "slang of the slang."

Whatever – значення та приклади вживання слова

Найкоротша форма Evs, була занесена в американську поп-індустрію австралійським рокером Тобі Рендом, котрий з’явився в телевізійному реаліті шоу  Rock Star: Supernova.

Спілкуючись у чатах, використовують абревіатуру w/e.

Fun Facts

У 2009 році, за результатами соціологічного опитування, слово whatever перемогло у категорії "most annoying in conversation".

In some cultures, the semantic content of "whatever" can also be communicated using a hand gesture that of extending the forefingers and thumbs of both hands, and letting the thumb-tips touch, forming three acute angles that suggest the shape of the letter "W"; (This gesture may be made against the gesturer's own forehead, similarly to the "L" of the 'Loser' gesture.)   

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.