Green Forest Life. 05.09.2013

Викладачі Грін Фореста від А до Я

Автор: Анастасія Брандт

 

Всім відомо, що викладачі в школі англійської мови, це одна із складових успіху цієї школи,  адже саме вони навчають студентів, і від їх роботи залежить враження та результат тієї чи іншої людини. Всі школи будуть розповідати  вам, які у них найкращі, найпрофейсійніші та просто супер-пупер викладачі.  Для відвертання вашої уваги вони будуть викладати на свої сайти копії їх сертифікати із закордонних програм та університетів, та всіма відомим і невідомими способами доводити, що тільки у них викладають справжні носії мови! Але часто кількість отриманих закордонних сертифікатів не має нічого спільного із поведінкою викладача на уроці, його знаннями  та  методами викладання.


В Грін Форесті з викладачами також все складно (не подумайте нічого поганого,  я про те, що їх важко знайти і вивчити), але як добре , що у нас є методичний відділ, який дуже прискіпливо ставиться до новеньких викладачів і не дає розслабитися стареньким.

Якби ви тільки знали, наскільки непростий шлях вони проходять, скільки всього їм потрібно зробити, щоб стати достойними звання «викладач у ГФ». Для того,  щоб прийти на перший урок до студентів, нашим викладачам потрібно засвоїти величезну кількість інформації, приблизно стільки, як з’їсти гігантський  Big N' Tasty: 

Як тільки кандидат у викладачі стає цим самим викладачем в ГФ, його «проблеми» тільки розпочинаються. Оскільки всі новенькі викладачі в ГФ – молодші викладачі, до кожного з них прикріпляється старший викладач, який є його наставником та помічником протягом декількох семестрів,  а можливо і років.  Він допомагає планувати заняття, вказує на помилки та взагалі стає підтримкою новачка в такі складні перші місяці роботи!

Ну а ось так виглядає середньостатистичний викладач ГФ:

Якщо ви думаєте, що на підготовчих тренінгах все закінчується, ви помиляєтесь. Під час семестру наші методисти готують для всіх викладачів декілька тренінгів та воркшопів. Воркшоп – це такий великий семінар для викладачів, де вони вчаться на практиці застосовувати знання, отримані на тренінгу. Зазвичай за семестр проходить десь по 4 таких заняття.

Одним із ключових факторів успішної роботи викладача  є отримання задоволення від своєї діяльності. Я впевнена, що більшість наших викладачів таке задоволення отримують. Тому я запитала викладачів ГФ: «Що вам найбільше подобається у викладанні?»:  

  • Спілкування із студентами. (Юля Кравченко)
  • Дуже веселі студенти. (Ксюша Різун)
  • Викладання – гарна мотивація для саморозвитку. (Аня Шовкалюк)
  • Питання від студентів наприкінці семестру типу: « Ксюша, а ти будеш викладати у нас на наступному рівні?» - дуже мотивують і тоді викладання приносить ще більше задоволення. (Ксюша Муравська)
  • Результат та знання студентів. (Надя Д’ячук)
  • Можливість проводити заняття, відповідні темпераменту сучасного покоління, інтегруючи у процес навчання музику, ігри, онлайн-ресурси і відео. Це допомагає створити на заняттях комфортну атмосферу і емоційно налаштовує на вивчення англійської мови. (Аня Шершньова)

Ось прочитали ви все це, і думаєте собі, у чому підступ?  Так, наші викладачі не ідеальні, вони, як і всі люди, бувають суворими, вимогливими, роздратованими і з поганим настроєм. Пройшовшись по сайтах, на яких багато відгуків про Грін Форест, я обрала ті, що стосуються викладачів. Також я попросила нашого директора по методичній роботі, Надю Д’ячук, прокоментувати їх. Ось що вийшло.

Вероника (коментар звідси)

«Преподавателей меняют, как перчатки. Текучка страшная (как выяснилось потом). Преподавателей меняли 3 раза.»

Надя: У Грін Форесті працюють більше 140 викладачів. Близько 80% з них ті, хто пропрацював в нашій школі більше 3-4 років, є багато викладачів, які працюють в нашій школі з самого відкриття, тобто 10-12 років. Щорічно школа відкриває новий офіс, відповідно набирає нових викладачів. Кількість нових викладачів ніколи не перевищує 8-10 чоловік. Тому про "текучку" говорити рано :)

Ситуація, яка сталася у вашій групі можна назвати форс-мажорною та виключенням зі звичайного життя нашої школи. Таке буває дуже рідко і залежить тільки від особистих причин окремо взятих (у цьому випадку двох) викладачів. "Текучка" в нашій школі насправді на дуже низькому рівні. Якщо викладачі вирішують поміняти навантаження, вони повідомляють про це до початку занять.


Анна (коментар звідси)
«Вот одна преподавательница училась в частном ДУЭПе Холода, а написала о себе, что она государственный закончила.»


Надя: Цю "містичну" загадку можна пояснити дуже просто - багато хто з наших викладачів мають дві або три вищі освіти. Багато хто навчається або вчилися не тільки в Україні, тому не знаходжу нічого незвичайного в тому, що викладач закінчивши державний ВНЗ вступив в приватний або навпаки. Відповідно, вказав на сайті ту інформацію, яка була актуальна в момент подачі її на сайт.


Ольга (коментар звідси)

«преподаватель отвлекается на объяснения и ответы на вопросы - с большим кол-вом людей и разным уровнем это довольно напряжно. ввиду этого занятие теряет динамичность и как-то все крайне медленно.»

Надя: Якщо ви розумієте, що вам легко, у вас немає питань, вам нудно, ви швидко все робите - значить, вам потрібно подумати над тим, щоб перейти в групу з вищим рівнем. Ну а одне з багатьох завдань викладача, це відповідати на запитання студентів, особливо під час пояснення нового матеріалу.


Нюша (коментар звідси)
«Главное - это найти своего преподавателя. В ГФ их достаточно, чтобы отыскать своего».

Надя: З усім згодна - Many men, many minds, і кожному своє. Немає нічого універсального - ні порошку, ні страви, ні книги, ні друга, ні чоловіка або дружини, які підходили б усім без винятку. З викладачами так само. Я навіть скажу більше - ви повинні обов'язково прислухатися до свого внутрішнього "Я" і зрозуміти, чи підходить вам темперамент викладача, його стиль або манера поведінки, манера говорити, а не тільки його знання і методичні навички. Приходьте і обирайте, а ми подбаємо про професійний ріст наших викладачів.


Сподіваюсь, що ця стаття допоможе вам хоча б трохи зрозуміти, які вони викладачі в Грін Форесті. Та якщо у вас виникнуть ще якісь запитання, задавайте їх у коментарях і  я, або хтось із нашого методичного відділу, дасть на них відповідь!

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Come and Learn Online – відкриті граматичні уроки англійської, за які платять вам
Ми знаємо, як всі скучили за нормальним життям. Тому ми вирішили повернути його частинку - наші Come and Learn - відкриті онлайн уроки англійської. І якщо ви зараз в безпечному місці, маєте Інтернет і трішки вільного часу - приєднуйтесь! 25.04, 19:00 для рівнів elementary / pre-intermediate Тема: Gerund…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.