Vocabulary, Fun. 04.02.2013

Топ словників для смартфонів

Автор: Анастасія Брандт
Переклад та запам’ятовування нових слів є невід’ємною частиною вивчення англійської мови, як  і будь-якої іншої мови взагалі. Раніше всі, хто вивчав іноземну мову, були змушені вести власні словнички у зошитах. Сьогодні, в еру новітніх технологій, ми можемо обійтися і без них, знайшовши в Інтернеті хороший словник, або скачавши собі якийсь application на смартфон або планшет.


Авжеж, ніхто не відміняв друкованих словників типу Longman, Cambridge, Oxford dictionaries, які завойовували свою репутацію роками, або ж онлайн словники, яких розвелося просто тисячі останнім часом і які є у вільному доступі. Ви можете скористатись ними будь-яку мить. До речі, про найкращі онлайн словники, які рекомендують наші викладачі, можете прочитати тут.

Але не завжди у вас є доступ до свого лептопу, і далеко не всі онлайн dictionaries підлаштовані під мобільні телефони. Тому цього разу ми поговоримо про словник, який кожен може взяти з собою, а точніше про словники для смартфонів. Такі словники стануть у нагоді, коли вам терміново захотілось  дізнатись переклад невідомого слова з реклами, або під час читання книжок англійською, або якщо ви  збираєтесь у відпустку за кордон і ще не оволоділи англійською на високому рівні, або … різні ситуації бувають =). Тим більше, що додатково з собою не потрібно тягати важкі друковані видання, а просто завантажити словник на телефон і він завжди буде у вас під рукою).

Пропоную вам оцінити переваги і недоліки Топ 10 словників для смартфонів на базі Android та iOS (за рейтингами у play.google.com  та appstore)

English – English (Словники, які пропонують значення слів англійською мовою, більше підійдуть рівням вище середнього)

Назва + рейтинг (play.google.com / appstore) Переваги і недоліки словника

Dictionary.com

4,6 / 5
Безкоштовний
 

Переваги: переклад по пошуку, перекладає окремі фрази, словник синонімів, ідіом.

Недоліки: необхідне підключення до Інтернету, реклама, відсутність транскрипції.
Dictionary - Merriam-Webster
4,6 / 4,5
Безкоштовний
Переваги: голосовий пошук, озвучка слів, транскрипція, антоніми, синоніми  - все тільки онлайн.

Недоліки: працює тільки онлайн, статична реклама.
English Dictionary -  Offline
 -   /4,6
Безкоштовний
 
Переваги: 172000 слів,  працює офлайн, пояснення слів базуються на Wiktionary,
короткі і точні визначення, озвучка слів.

Недоліки: чорний колір інтерфейсу, відсутність транскрипції, не перекладає фрази.
Advanced English Dictionary and Thesaurus 
Безкоштовний
 
Переваги: працює офлайн, переклад по пошуку, перекладає окремі фрази, більше 1,4 мільйонів слів, пошук по алфавіту, словник синонімів (тезаурус), історія пошуку.
Недоліки: складні пояснення англійською мовою (особливо для початківців), відсутність транскрипції.
WordWEb Dictionary 
4,7 / 4,5
Безкоштовний
 
Переваги:  offline, пошук по алфавіту, словник синонімів, пошук по частинах мови, наявність транскрипції,  переклад фраз, виправлення помилок, автоматично знаходить схожі слова.

Недоліки: для озвучки слів необхідно підвантажити окремий  аудіо файл.
Dictionary+

Безкоштовний

Переваги:  працює за пошуком окремих слів та фраз, а також є голосовий пошук, наявність транскрипції та словника синонімів.

Недоліки: тільки онлайн.
Cambridge Dictionary +Plus

Безкоштовний
Переваги:  працює за пошуком слів, наявність транскрипції, автоматично знаходить схожі слова та фрази, є функція створення власного списку слів з вправами для запам'ятовування.

Недоліки: тільки онлайн.

 

English – Russian/Ukrainian

Назва + рейтинг (play.google.com / appstore) Переваги і недоліки словника

The Free Dictionary
  4,5 / 4,5
Безкоштовний
Переваги: працює офлайн (для цього необхідно додатково завантажити словники), переклад по пошуку.

Недоліки: додаткові функції тільки онлайн (слово дня, ігри і т.п).
 

DeepL

Безкоштовний
Переваги: переклад за пошуком слів, перекладає окремі фрази.

Недоліки: працює тільки онлайн.

Reverso Contex

Безкоштовний
Переваги:  переклад за пошуком слів з прикладами, окремі розділи із синонімами та відмінюванням.

Недоліки: працює тільки онлайн.

У цьому топі зібрано лише 10 словників з сотень існуючих, але і тут є з чого обирати. Тому вам потрібно з перелічених критеріїв обрати саме ті, які задовольнять саме ваші потреби. Оскільки майже всі ці словники мають версії як для apple, так і для android, то обирати слід за такими критеріями:

  1. Переклад російською/українською або визначення (пояснення) англійською. Тут визначальним фактором є ваш рівень знання англійської мови.
  2. Необхідність доступу до Інтернету або робота офлайн (автономна).
  3. Переклад тільки слів або слова + фрази
  4. Наявність додаткових словників (синоніми, антоніми) і додаткових функцій (ігри, слово дня, і т.д.)

І все ж таки перед остаточним вибором, пропоную вам ознайомитися з коментарями, які залишають користувачі словників на сайтах. Там ви точно прочитаєте про ВСІ недоліки, які має той чи інший dictionary!

Сподіваюсь, що ця стаття надихнула вас на завантаження такого мобільного помічника у вивченні англійської мови, якщо його у вас ще не було до цього. Такий словник, хоча б онлайн, займе на вашому телефоні мінімум місця і, до того ж,  допоможе вам ще не в одній життєвій ситуації, це я вам гарантую!

P.S. Поділіться своїм досвідом користування словниками для мобільних телефонів, щоб ми і наші студенти знали всю правду!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.