Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн

Одним із невід'ємних завдань під час вивчення іноземних мов є поступове збільшення словникового запасу. Ваш словниковий запас нарівні з граматикою та вимовою відіграє значну роль в опануванні іноземної мови. Усі три є показниками культури мови. У будь-якій мові словниковий запас є показником рівня освіченості людини.

Як відомо, словниковий запас людини буває двох видів - активний (той, що використовується в мовленні та письмі) і пасивний (слова, які людина впізнає при читанні і на слух, але не використовує).

Існує безліч різних методів та способів збільшення активного та пасивного словникового запасу. Ми пропонуємо вам простий та ефективний спосіб – за допомогою інтерактивних ігор! Вчитися граючи! Have fun!

1. Put on your clothes before it starts raining!

Чудова інтерактивна іграшка від englishflashgames.blogspot.com. У вас є 30 секунд, щоб одягнутися, перш ніж почнеться дощ. Фішка в тому, що речі рухаються і знімати їх можна лише у певній послідовності. Для цього ви можете рухатися вперед-назад за допомогою стрілок та підстрибувати. Незважаючи на те, що словниковий запас у цій грі досить простий і маленький, але грати в неї нескінченно весело.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн

2. Find the item!

Ще одна корисна інтерактивна гра від englishflashgames.blogspot.com. Цього разу менш динамічна, але не менш цікава. Завдання просте: перетягнути назву продукту зі списку до відповідного зображення. Складність у тому, що продуктів на зображенні набагато більше за тих, що в списку, тому часом вам доведеться придивлятися. І не забудьте ввімкнути звук на комп'ютері: кумедний жіночий голос супроводжуватиме кожну вашу дію словами "oops" або "yeah".

Інші флеш-ігри можна знайти там же у меню зверху.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 2

3. Fling the teacher!

У буквальному значенні - "жбурни свого викладача". Гра для тих, хто таємно мріє поквитатися із викладачем. Для початку ви можете неабияк познущатися із зовнішності свого тічера, зробивши його лисим або кучерявим, з бакенбардами або бородою, в окулярах, з сережкою, з нафарбованими губами і зубами, що стирчать - на ваш вибір! Потім вам доведеться відповісти на 15 запитань. В основі лексики – прикметники для опису зовнішності. І якщо ви відповісте правильно, то ваш викладач летітиме далеко і довго, запущений требушетом (середньовічної метальною машиною, яку ви бачите в правому нижньому кутку).

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 3

4. Free Rice

"Безкоштовний рис" - не просто гра, це цілий сайт, який адмініструється Відділом продовольчої допомоги в ООН. На сайті ви можете одночасно відпрацювати вокабуляр та допомогти боротьбі з голодом у країнах Третього світу. Всі питання побудовані за одним принципом: потрібно вибрати правильне значення зазначеного слова. За кожну правильну відповідь віртуальна миска праворуч наповнюється 10 зернятками рису, які потім надходять як гуманітарна допомога до країн, що розвиваються, разом з рештою продовольства. Це той випадок, коли одна правильна відповідь може змінити світ! Не полінуйтеся провести на цьому сайті більше часу, ніж на інших. Реєстрація не потрібна - заходьте та грайте.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 4

5. Memory Game

У цій грі ви одночасно тренуєте слова, визначення та пам'ять. У верхньому ряду – озвучені диктором дефініції, до яких вам необхідно підібрати відповідну картинку з нижнього ряду. Складність у тому, що якщо ви відкрили неправильне зображення, то і аудіо, і зображення зникають. Плюс, що відкриваючи та прослуховуючи знову і знову аудіо з дефініціями, ви краще їх запам'ятовуєте.

Схожі ігри з іншим вокабуляром тут.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 5

6. Wordsearch

Ця проста і знайома на вигляд гра змусить вас піднапрягтися і, можливо, навіть покопатися в інтернеті, шукаючи відповіді на деякі завдання. Але знайти відповідь в інтернеті - лише половина справи, потім ще потрібно знайти її в таблиці. І все це на якийсь час. Вдалий варіант, щоб грати з друзями – хто швидше. І азартніше, і веселіше.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 6

7. Synonym or Antonym?

Проста, але ефективна гра, де вам пропонується вибрати, чи є два слова синонімами або антонімами (про всяк випадок: синоніми – це близькі за значенням слова, антоніми – протилежні за значенням слова). Гарний спосіб розширити свій словниковий запас.

Інші ігри з цієї серії можна знайти тут.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 7

8. Prepositions Football

Любите футбол? Мрієте розібратися з прийменниками в англійській мові? Тоді ця гра саме для вас. Для початку вам також, як і з викладачем, потрібно вибрати воротаря – ви будете здивовані варіантами граків. Відповівши правильно на запитання, ви можете забити у ворота... та хоч самому Менделєєву!

Інші схожі ігри можна знайти тут.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 8

9. Boggler

Boggler (буквально – хитрун) – це популярна настільна американська гра, яка чимось нагадує наші "слова" (коли з довгого слова за певний час вам необхідно скласти якнайбільше коротких слів). Тут принцип той самий, тільки замість довгого слова - таблиця з літерами. Слова можна складати вертикально та горизонтально. "Хитрун" гра називається тому, що часто гравці вигадують слова, яких насправді не існує. Тому в цю гру в її настільному варіанті зазвичай грають з тлумачним словником. У цьому випадку вашим словником буде комп'ютер.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 9

10. BBC WordMaster

На десерт – іграшка від BBC. Вам необхідно вгадати пропущене слово у реченні. Внизу вам запропоновані літери на вибір. Якщо у вас зовсім немає варіантів, можете вибирати будь-які, і якщо такі є в слові, то вони з'являться - майже "Поле чудес". Щоправда, за підказки доведеться розплачуватися життям. Тому уважно читайте речення і постарайтеся все ж таки вгадати слово з першого разу. І стежте за часом. У грі три рівні – simple, medium and advanced. Для початку спробуйте найпростіший, щоб приловчитися, потім переходьте на складніші.

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 10

BONUS!!!

І як бонус пропонуємо вам нещодавно запущену Грін Форестом власну інтерактивну гру Hangman. Головна її перевага в тому, що Hangman базується на лексичному та граматичному мінімумах, які ви вивчаєте у Грін Форесті. Це чудова можливість практикувати після кожної пройденої теми та повторити перед іспитом. 

Топ-10 словникових ігор для практики англійської онлайн - 11

Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.