Exams, Reviews. 15.02.2012

Перевірте себе

Автор: Іра Гроха
Перевірте себеРано чи пізно у кожного з нас постає питання «Який рівень англійської мови я маю?». Легше за все відповідати «середній» та «розмовний». Багато хто полюбляє писати «англійська зі словником» у своїх резюме. Студентам ГФ допомагають перевірити рівень знань викладачі та адміністратори. Але у кожного можуть виникнути сумніви та бажання протестувати себе самостійно. Отже, як це зробити самотужки, без сторонньої допомоги, і  після тесту з гордістю заявляти, що ви опановуєте рівень С1.

Спочатку про градацію рівнів англійської.Згідно із Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти існує шість рівнів володіння мовою, які були розроблені Асоціацією Мовних Експертів ALTE (The Association of Language Testers in Europe): інтродуктивний (Breakthrough або А1), середній (Waystage або А2), або елементарний рівень; рубіжний (Threshold або В1), просунутий (Vantage або В2), або рівень незалежного користувача; автономний (Effective Operational Proficiency або С1) і компетентний (Mastery або С2), або рівень досвідченого користувача. Вони охоплюють проміжок від базового до практично бездоганного рівня володіння мовою. На них зорієнтовані навчальні посібники з будь-якої європейської мови, довідники, словники, тести.

Простішими словами розрізняють:
  • Elementary (A1)
  • Pre Intermediate (A2)
  • Intermediate ( B1)
  • Upper Intermediate ( B2 )
  • Advanced (C1)
  • Fluent (C2)

В загальних випадках після проходження кожного рівня студенти здають тести. Є більш детальна градація, Наприклад, С1 розбивають на С1.1. та С1.2., для того щоб розподілити студентів на відповідні групи та більш поглиблено та сконцентровано вивчати мову.
 
Також виокремлюють Multi-level (B1-C1): такі міжнародні іспити як IELTS, TOEFL®, TOEIC, PTE Academic, PTE General , BULATS, CPE, CAE та інші, де рівень визначається по шкалі відповідного іспиту, в балах.

Для тестування почнемо з сайту Englishtag, де є загальний тест на визначення рівня, та тести відповідних рівнів А1, А2, В1, В2, С1, С2, якщо ви здогадуєтесь приблизно який у вас рівень.

Ресурс English-online, має веселий, різнокольоровий тест, який носить назву Test Your Level. Містить 3 розділи Vocabulary, Grammar, Reading, що надалі буде класикою. Після проходження базового тесту вам буде запропонований наступний тест , який залежить від вашого результату.

Тут всі зразкові тести розміщені у відповідності до структури самого тесту. Пропонують приклади таких міжнародних тестів як TOEFL (Test of English as a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System), CPE (Cambridge Proficiency English), CAE (Cambridge Advanced English). Дивіться уважно, зверху у кожного тесту є свої розділи, всі вони обов’язкові при проходженні таких екзаменів, тому раджу потренуватись у всіх розділах – Writing, Listening, Reading, Speaking, які є класичними для міжнародних іспитів. Варіанти відповідей з’являться після проходження тесту.

На цьому сайті в результаті отримала наступну пораду: «By this score, you should try a FCE exam, or an English teaching job.», зраділа!

testyourvocab допоможе вам дізнатись скільки слів ви знаєте. Досить простий у використанні, має лише три кроки з поступовим ускладненням завдання. Необхідно лише відмітити ті слова, які ви знаєте. Перевіряти потім ніхто не буде, все залишиться на совісті. В результаті отримаєте приблизну кількість слів, якими володієте, наприклад, 3000 слів. Якщо ви вирішили просто потестувати ресурс і безладно клікали, то вас попросять не заповнювати анкету стосовно віку, країни і т.д., так як це погано впливає на статистику дослідження. Можна буде спробувати ще раз, але набір слів буде дещо інший. Якщо ж нічого не відповідати, в надії на те, що ви знаєте хоч щось, сайт видасть вам мінімальну кількість слів – 20

EnglishTestStore -  сотня тем і декілька варіантів тестів на кожну. Найбільше мені тут сподобались коментарі, які подаються одразу після вибору варіанту. Часто в них поясненюються правила, отож точно знаєш чому правильно відповів, а чому ні.

На цьому ж сайті можна перевірити свій граматичний рівень. Але запасайтесь терпінням, там 150 питань. Загалом ресурс дуже багатий, вільний час студента-трудоголіка буде зайнятий стовідсотково.

Якщо ж на попередній тест  терпіння не вистачить, є дещо коротший тест на 68 запитань для загальної градації рівнів.

Чи, наприклад, Answer English має просту схему розподілу результатів залежно від наданих правильних відповідей у тесті із 50 запитань
01 - 10: Beginners Level
11 - 20: Pre-Intermediate Level
21 - 30: Intermediate Level
31 - 40: Upper Intermediate Level
41 - 50: Advanced Level

 
 На цьому ресурсі Exam English можна протестувати рівень, але треба встигнути за 10 хвилин, інакше провал.Є в них тести на слухове сприйняття (Listening Comprehension), навіть з картинками.

Test of English proficiency цікавий тим, що він призначений для вищих рівнів, та заснований на Listening Comprehension та Reading Comprehension. Знадобляться колонки: прослухали запитання – обрали варіант відповіді. Це своєрідна спрощена версія платного тесту. Для того, щоб отримати результат доведеться залишити e-mail, але цікавість перемагає, ніякого зайвого спаму від них не отримувала.
 
Ресурс Easy English hпропонує декілька варіацій тестів різних ступенів важкості. Результат вимірюється у кількості балів та відсотках. Наприкінці серйозний чоловічок  каже вам наскільки ви гарний чи поганий студент. Він запропонує вказати вам на помилки або ,як варіант, пояснити їх, у будь-якому випадку ви побачите свої помилки і більше повторювати не будете.

Більшість сайтів дають змогу поділитись своїми досягненнями з друзями в соціальних мережах, але зважаючи на те, що це англомовні ресурси, то переважають Facebook та Twitter. Багато де можна занести свої результати в рейтинг та змагатись за звання найкмітливішого серед любителів тестів.

Цікаво, що на сайті Канадської іміграції представлені безкоштовні зразки проходження тестів, призначені для визначення рівня англійської як другої мови, адже має бути достатній для для того, щоб вільно говорити закордоном.

Ще більше посилань нижче, в дужках вказано рівень, для якого написаний цей тест, звичайно ж, на тому ж ресурсі ви знайдете й інші рівні.

Перевірте себе - 2Для розвитку навичок у письмі:
studyguidezone.com  (С1)
compass-test-practice.com (С1-C2)

Для покращення частини читання в тестах:
www.testyourenglish.net (1)
www.testyourenglish.net (2)

Якщо ви бажаєте бути успішними в аудіюванні та говорінні:
test-your-english-now.net
audioenglish.net
tolearnenglish.com (A1)
esl-lab.com  (A2)
esl-lab.com (B2)

Тести на лексичну компетенцію:
www.vocabtest.com
www.examenglish.com

Граматику ще можна перевірити за наступними лінками:
www.rong-chang.com (A1)
www.ego4u.com (levels A1, A2, B1, B2)
ef.com - багато цікавих інтерактивних тестів

Успіхів вам у тестуванні!
 

Вам також може сподобатися:
Exams
Підготовка до ЄВІ з англійської – що потрібно знати та як складати
Якщо ви плануєте вступати на магістратуру, то вже знаєте, що вам необхідно буде скласти ЄВІ з іноземної мови. Єдиний вступний іспит є обов'язковим із 2020 року. Програма тестування відповідає рівням володіння мовою В1-В2. Іспит має два блоки з 6 вправ, які загалом складаються з 42 запитань. На виконання…
Exams
Підготовка до ЄВІ онлайн: що треба знати про іспит
ЄВІ з іноземної мови має певну структуру та формат проведення, тому підготовка до нього має бути завчасною та цілеспрямованою. У цьому допомагають спеціалізовані курси підготовки до ЄВІ онлайн та самостійна практика. Дізнатися більше можна в цій статті. Сам іспит має 6 завдань, які в цілому складаються…
Exams
Підготовка до ЄВІ: навіщо складати і як проходитиме іспит
Єдиний вступний іспит з іноземної мови складають бакалаври, які планують вступати на магістратуру. ЄВІ має єдиний формат і систему оцінювання для всіх мов, а його програма відповідає рівням В1-В2. Із 2020 року цей іспит є обов'язковим для вступу на магістратуру. Підготовка до ЄВІ має включати відпрацювання…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.