Fun, Vocabulary. 09.09.2012

Мова знаків англійською: At the department store

Автор: Ірина Омельченко,  Іра Омельченко

 At the department store

Любі друзі, Грін Форест вітає вас у новому семестрі та обіцяє, що відтепер перед вами відкриються нові можливості у вивченні англійської мови на нашому сайті! Ось чому ми продовжуємо вже всім відому рубрику "Мова знаків англійською" де ви маєте змогу насолодитися чудовими фотографіями знаків з різних куточків світу. Так, саме знаків, адже найбільш confusing під час подорожей в незнайомих країнах є саме знаки та написи в різних місцях, на вулицях,  в закладах…І саме в цьому блозі я допоможу вам розібратись із ними!

Минулого семестру ми познайомили вас зі знаками, які можна зустріти під час подорожі в таких місцях як

• At the airport

• On the roads

• At the railway or bus station

• At the hotel

• At the restaurant.

Та це далеко не всі місця, де бувають подорожуючі! Вони ще й дуже часто ходять по магазинах, тобто займаються шопінгом, тому сьогоднішній випуск буде присвячений Shop and Store signs.

If you want to go shopping or just window shopping, then you have a great variety of names for such places in English speaking countries. There can be malls, shopping centers, stores, shops, etc. Here you can see some visual examples:  Якщо ви хочете зробити покупки або ж просто порозглядати вітрини, то в англомовних країнах є багато назв для таких місць, наприклад, сучасні універмаги, торгівельні центри та різного роду магазини. Ось деякі з них:

Oakland, CA 

ATM signage at shopping centre

ATM area at Centro Bankstown

ATM area at shops is a very comfortable thing, because you have a chance to take cash immediately aside from the bank you have. Чим зручні магазини та торгівельні центри за кордоном, так це тим, що там всюди є банкомати для миттєвого зняття готівки, які співпрацюють з усіма банками країни.

Sale sign

 

This sign you can meet everywhere in English-speaking countries, even more. It means that you have a chance to buy a thing with a discount. So, if you see such a sign, go!  А цей знак ви можете зустріти в усіх англомовних країнах, і не тільки. Він означає знижки в конкретному магазині, тож якщо бачите його, не зволікайте!

Mixed Signals 

"Open, closed, I’m there…?"

That is a funny set of signs that can confuse everyone but not you, because you appear to be curious and try to find out who…  Цей набір вивісок на магазині може спантеличити будь-кого, та не вас) Адже ви виявитесь спритнішими та зайдете переконатися хто ж там всередині…

A way-finder in the department store

Central Tokyo

Usually there are different shops in all department stores which sell various goods, that’s why here you can think over what you need and go either up for clothes or down for food.  Зазвичай в торгівельних центрах існує маса магазинчиків, де можна придбати будь-який товар. Ось чому тут вам потрібно зорієнтуватися та проїхатися на ескалаторі вверх за речами, а вниз – за продуктами.

Music and books shop sign

Haji Lane Singapore

This sign welcomes you to the shop where you can buy music disks, books and different accessories.  Дана вивіска запрошує покупців до магазину, де можна придбати музичні диски, книжки та деякі дрібнички.

Florist Sign

New York

And here you can buy flowers and gift baskets.  А в цьому магазинчику ви можете купити квіти та подарунки.

Supermarket meat and poultry sign

Texas

And if we are in supermarket and want some meat or poultry we should find department with this name.  А якщо ви зайшли в супермаркет, щоб купити м’яса чи птицю, то вам потрібно знайти відділ з вище вказаною назвою.

Bakery and Deli sign

Bakery and Deli is a place where you can buy fresh bread from the oven, prepared foods, meets and cheese.  Випічка та делікатеси – це відділ, де ви можете придбати свіжу випічку прямо з печі, готові продукти, м'ясо та сир.

Pharmacy sign

Pharmacy department is for buying different medicines needed. Аптечне відділення потрібне для купівлі необхідних медикаментів.

Fruit and Vegetables sign

In this part of supermarket you can buy fruit and vegetables.  У цій частині супермаркету ви зможете придбати фрукти та овочі.

Cash and wrap sign 

And if you are ready with your purchases and want to pay for them in a supermarket you should find cash and wrap sign and go there.  А якщо ви вже взяли все необхідне в супермаркеті та хочете розплатитися, то вам потрібно знайти вище вказаний знак та звернути туди для упаковки своїх продуктів та для виходу з супермаркету.

 

Oh English, you win again!

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.