Vocabulary. 23.12.2013

Найсмачніші різдвяні англійські слова

Автор: Анна Синенченко

Ось-ось настане Різдво, і сім'ї в різних куточках світу знову зберуться всі разом відсвяткувати таке велике свято. Пропоную вам не просто розширити свій кругозір і одним оком заглянути на кухню до японців або фінів, а й згадати море корисних смачних англійських слів по темі "Food". Також раджу взяти на замітку традиційні страви різних країн і, можливо, перейняти деякі з них,  та урізноманітнити свій різдвяний стіл.

MAIN COURSES

Poland
Різдвяне меню в цій країні не обходиться без головної страви boiled carp (вареного коропа) під різними sauces. Поляки вірять, що якщо подати коропа до столу в різдвяний вечір і покласти в гаманець його луску, в наступному році сім'я буде фінансово забезпечена. Часто готують також herring in sour cream (оселедець в сметані). На десерт у поляків sweet bread з poppyseed (мак) і honey.

 

Japan

Традиційне японське блюдо osechi обов'язково складається з black soybean (чорна соя), яка за повір'ям приносить здоров'я, і ​​herring roe (ікра оселедця) - процвітання сім'ї і багато дітей. Також на новорічному столі завжди присутні холодні snacks with rice, fresh or pickled (мариновані) vegetables, roasted chestnuts (смажені каштани), які, на думку японців, принесуть їм в новому році успіх у всіх починаннях, boiled fish - спокій в душі, а beans - здоров'я.

Estonia

На різдвяному столі майже в кожній родині можна побачити homemade sausage (домашня ковбаса) і black pudding (кров'яна ковбаса, начинена кашею) з sauerkraut (квашеною капустою), або boiled pig head.

Peru

Замість індички тут подають cavy (морську свинку), яку запікають у духовці, тушкують з vegetables або peanuts (арахіс). Улюблений інгредієнт перуанців - garlic (часник). На Різдво у всіх церквах всіх бажаючих традиційно пригощають безкоштовними cookies (печиво) з hot coffee.

Finland

Найулюбленіші страви фінів - ham (окіст) з mustard (гірчиця), bread, potatoes, rutabaga (бруква), carrots, а також beetroot salad (вінегрет) з

herring або cod (тріска).


Greece

У Греції на стіл, як правило, подають roasted lamb or pork з spinach або cheese pie, а також різні salads. Традиційний різдвяний стіл також прикрашають christopsomo (Christ bread), до складу якого входять nuts, dried fruit (сухофрукти), red wine і spices.

 

DESSERTS

England
Тут, як правило, подають традиційний Christmas pudding з такими spices як cinnamon (кориця), nutmeg (мускатний горіх), cloves (гвоздика), ginger (імбир). Не менш улюблені десерти - mince pie (солодкий пиріжок) з начинкою з raisins (родзинки) або almond (мигдаль), trifle (бісквіт), замочений в wine і заправлений whipped cream (збиті вершки), а також brandy butter (суміш brandy, butter , і sugar, яка подається з hot desserts).

 

Spain
Як десерт на столі завжди присутній marzipan і sweets. А традиційна прикраса іспанського столу turrón (в перекладі з іспан. Nougat - нуга) готується з egg white (яєчний білок), roasted almonds, walnuts (волоські горіхи), honey, chocolate і sugar.

 

Germany

Німці в Різдво найчастіше готують stollen (штоллен) з dried fruit, marzipan і різними nuts, присипаний powdered sugar (цукрова пудра). Крім того, часто випікається традиційний gingerbread house (імбирний пряниковий будиночок), який з'їдається тільки після святкування Нового року. Ця традиція з'явилася в позаминулому столітті після виходу в світ казки братів Грімм «Гензель і Гретель».

 

The Philippines
Найпопулярніший різдвяний десерт в цій країні - fruit or rice tart (пиріг) і tropic fruit.

Bulgaria

У Різдво в цій країні, як правило, подають sheep cheese pie (пиріг з бринзою), куди часто кладуть монету, і того хто знайшов її чекає в новому році багатство.

Australia

В якості головної страви в Різдво зазвичай подають cake with a whipped cream (торт зі збитими вершками), fresh fruit or meringue (безе).

Rumania

Традиційний різдвяний десерт в Румунії - домашній pie з сюрпризом всередині у вигляді nut, монетки, chili та ін. Того, кому дістанеться сюрприз, буде супроводжувати удача в новому році.

France

Довгоочікуваним традиційним десертом цієї країни є так зване Bush De Noël ( «Різдвяне поліно»). Він являє собою святковий chocolate Swiss roll (шоколадний бісквітний рулет), прикрашений sugar figures and leaves. Французи вірять, що ця страва приносить в дім щастя. Також на десерт подають, як правило, різні види cheese з champagne або white wine.

DRINKS

Slovenia
У ніч на Різдво тут пригощаються mulled wine (глінтвейн) або eggnog (еггнот - напій, зроблений з raw eggs, cream і flavorings, часто з додаванням alcohol).

Japan                                                                                                                                                                                                                  Як різдвяних напоїв тут подають sake (саке) або toso, до складу якого входить Japanese pepper, cinnamon (кориця), dried ginger (сухий корінь імбиру), rhubarb (ревінь) та ін. Інгредієнти.

Finland

Різдвяний напій в Фінляндії - традиційний фінський kissel (кисіль), який готується на основі cranberry liqueur (журавлинний лікер) з додаванням

 wild berries (лісові ягоди) і cream (вершки).

The Netherlands

У цій країні в різдвяні свята дуже популярний напій під назвою slam (слем). Це hot milk with strong tea, в основний склад якого також входять dried fruit, sugar, lemon rind (цедра лимона), saffron (шафран), nutmeg (мускатний горіх) і cloves (гвоздика).

Sweden

У Швеції улюблений гарячий різдвяний напій називається glögg, і являє собою mulled wine (глінтвейн), приготований з brandy або rum, mandarin peel (мандаринова кірка), almonds, cloves, cinnamon sticks, nutmeg, raisins and other spices.

England

Крім алкогольних напоїв тут іноді варять non-alcoholic punch, в основі якого, як не дивно, входять hot apple juice, orange rind (цедра апельсина), cloves (гвоздика), nutmeg (мускатний горіх) і cinnamon sticks.

 

Спробуйте в цьому році приємно здивувати свою сім'ю і друзів ароматною різдвяною випічкою по-французьки або зігріваючим напоєм родом зі Швеції. Вивчайте щось нове, експериментуйте і не забувайте насолоджуватися англійською!

А якщо ви любите готувати і шукаєте цікаві рецепти, рекомендуємо вам короткий курс англійської на booyya.com на тему "Британська Кухня - no shit.", Найповніший курс англійської на тему їжі: лексика, рецепти, вправи. 3 уроки на 270 хвилин ви можете пройти тут на booyya.com.


Смачних і незабутніх вам свят!

 
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.