Fun, Green Forest Life, Reading. 28.02.2015

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома

Автор: Маргарита Марфенко

Хто не любить маршмелоу? Сьогодні ми навчимося готувати його вдома, а заразом вивчимо нові слова англійською, пов'язані з кулінарією та десертами.

Давайте спочатку дізнаємося про кілька цікавих фактів про маршмелоу. Цей зефір не завжди був тим повсякденним смаколиком, який ми знаємо сьогодні. Ось невелика інфографіка з історії маршмелоу.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома

2000 р. до н.е. – Стародавні єгиптяни знайшли дикорослу траву в болотистій місцевості, з якої можна було витягти солодку речовину. Ця речовина, сік рослини алтею, у поєднанні з рецептом льодяників на основі меду стає настільки чудовим кондитерським виробом, що він призначений тільки для фараонів та богів.

1800-ті роки – Виробники цукерок у Франції роблять перші маршмелоу, якими ми їх знаємо сьогодні. Ласощі стали популярними настільки швидко, що кондитери вигадали формочки з кукурудзяного крохмалю для формування маршмелоу, щоб його можна було робити швидше. Лікарі також використали сік маршмелоу в поєднанні з яєчним білком та цукром, щоб робити густу меренгу, яка продавалася як лікарська карамель, щоб пом'якшувати біль у горлі, уповільнювати кашель та лікувати поранення.

1927 – «Довідник дівчат-скаутів» – перше видання, в якому наводиться рецепт смаженого зефіру в поєднанні з шоколадними батончиками та крекерами з борошна грубого помелу.

Чесно кажучи, за своє кулінарне життя я готувала домашній зефір кілька разів, і щоразу переглядаю різні рецепти… починаючи зі старомодного, зі збитими білками та желатином – перевірений спосіб приготування справжнього зефіру, і закінчуючи дуже «липким» американським методом змішування желатину та цукрової пудри. Сьогодні я вирішила зробити м'які маршмеллоу, що нагадують мус та зефір одночасно.

Корисна лексика

Word

Definition

Translation

marshmallow

a similar confection, usually soft and spongy, made from gum arabic or gelatin, sugar, corn syrup, and flavoring

американський зефір

confection

a sweet preparation of fruit or the like, as a preserve or candy

кондитерський виріб

sap

the juice or vital circulating fluid of a plant, especially of a woody plant

сік (рослини чи дерева)

аgar-agar

Also called Chinise gelatin, a gelatin like product of certain seaweeds

агар-агар

meringue

a delicate, frothy mixture made with beaten egg whites and sugar or hot syrup

меренга, безе

 

Інгредієнти:

  • 2 egg whites – 2 яєчні білки
  • 2 tbsp agar-agar (natural gelatin) – 2 столові ложки агар-агару (натуральний желатин)
  • 200 ml water – 200 мл води
  • 150 g sugar – 150 г цукру
  • 100 ml whipped cream – 100 мл збитих вершків
  • 1 pack fruit or berry jelly (we took strawberry) – 1 упаковка фруктового або ягідного желе (ми взяли полуничне)

Дивіться, ми зробили два види зефіру:

  • з готовим полуничним желатином;
  • зі свіжою чорницею.

Тож ви можете зробити один з них на ваш вибір. Пізніше ви побачите картинку А та картинку Б рецептів.

Тепер до процесу приготування!

1) Змішайте 70 г води та порошок желе в мисці та залиште на 5 хвилин (у цьому рецепті ми використовуємо 1 упаковку полуничного желе).

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 2

2) У невеликій каструльці змішайте 130 мл води, 2 столові ложки агар-агару і 150 г цукру. Прокип'ятіть суміш кілька хвилин і влийте гарячу суміш сиропу до желейно-водної суміші. Збивайте желейну суміш на високій швидкості міксером протягом 5 хвилин.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 3

3) В окремій мисці збийте 2 яєчні білки до густої кремоподібної консистенції.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 4

4) Додайте яєчні білки до желейної суміші і змішуйте протягом 1 хвилини.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 5

5) В іншому окремому посуді змішуйте збиті вершки (26-33% жирності) протягом 3-5 хвилин, потім швидко влийте вершки в суміш маршмелоу.

6) Тепер вам потрібно швидко працювати! Розлийте зефірну суміш у силіконові форми.

Варіант А (з полуничним желе)

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 6

Варіант Б (з чорницею)

Змішайте 1/3 склянки чорниці у блендері. Потім додайте чорничне пюре в желатиново-вершково-яєчну суміш. Ви можете використовувати кондитерський мішок, щоб сформувати маршмелоу на деко. Перед цим посипте його цукровою пудрою або застеліть силіконовим килимком, як це зробили ми.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 7

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 8

7) Залиште маршмелоу на 2,5 години на кухні за кімнатної температури або на 1 годину в холодильнику. Вийміть маршмелоу із силіконових форм і посипте кожен шматочок цукровою пудрою.

Open Kitchen. Як приготувати маршмелоу вдома - 9

Смачного!

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.