Vocabulary. 13.02.2011

LOL – що це означає

Автор: Яна Дмитрівна

SMS language чи Textese (також відома як txtese, chatspeak, txt, txtspk, txtk, txto, texting language, txt talk) виникла порівняно нещодавно, це певний діалект, котрий рясніє абревіатурами та скороченнями.

Textese вже давно розширила свої володіння на письмове спілкування в мережі інтернет, проте і цього їй виявилося замало, деякі скорочення ввійшли у повсякденну розмову, на рівні із звичайними словами, мабуть, людству набридли довгі фрази, тому більшість активно використовує скорочення.

LOL – an abbreviation for laughing out loud,or laugh out loud.

Вважають, що цей акромім виник завдяки інтернету, проте The American Heritage Dictionary of the English Language, стверджує, що така абревіатура використовувалась, ще задовго до появи інтернету, в написанні листів, проте мала тоді, дещо інше значення. Зазвичай це буквосполучення означало“lots of luck” чи “lots of love”.

Насправді LOL має історію повноцінного слова:

  • у Голандії воно означає веселощі або сміх;
  • з валлійської мови (офіційної мови Вельсу) LOL перекладається як нонсес або нісенітниця.

Слово LOL вирушило земною кулею та знайшло застосування у різноманітних мовах.

  1. MDR – французька версія, що походить від “mort de rire” котра перекладається наче “вмираю від сміху”, проте більшість людей усе ж частіше використовують LOL.
  2. 555 – тайландський варіант, тому, що “5” в Тайланді вимовляється як “ха”, отже три пятірки означають “хахаха”.
  3. MKM – в Афганістані є абревіація фрази ma khanda mikonom, котра виступає своєрідним еквівалентом LOL та перегладається абсолютно ідентично.

В Англійсткій мові LOL стало дієсловом і тепер звісно відмінюється.

Lol - infinitive, LOLed, Lolled (скорочууть як  lol’d)

LOL – що це означає

Різноманітні варіації

  • lulz
  • lolwut
  • Lawl/Lal
  • lqtm
  • Lawl or Lal
  • LOLOLOLOL: "Laughing out loud out loud out loud out loud"
  • LEL: "Laughing Extremely Loud" or "Laughing Even Louder
Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Places around the city. A1-A2
“Де знаходиться автобусна зупинка/ресторан/кав’ярня?” – одні з найважливіших типів запитань англійською, які вам точно знадобляться у подорожі. У новому безкоштовному лексичному уроці поговоримо на тему Places around the city для рівнів A1-A2 – https://bit.ly/4av9UkJ. На…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.