Writing, About English Language. 16.03.2015

Як поліпшити навички письма

Автор: Інна Коєва

Writing Skills (навички письма) в англійській мові вимагають ретельної уваги і практики, так як те, що написано пером, не вирубаєш і сокирою. Хоча написати лист буває легше, ніж висловити свою думку усно, так як є час подумати, осмислити, «загуглити» необхідну інформацію. Сьогодні ми з вами розберемо кілька tips як все-таки поліпшити навички письма. Ці кроки настільки прості, що їх легко робити, але легко і НЕ робити, а результат буде лише у того, хто все ж БУДЕ виконувати їх.

1. Rewrite. Переписуйте тексти або діалоги вашого рівня. Просто почніть з того, що ви будете переписувати текст, який ви недавно прочитали на занятті. Це допоможе вам краще засвоїти нову лексику, нові граматичні структури і закріпити старі. Це дійсно поліпшить ваш spelling (правопис) і дасть можливість легко запам'ятати часто повторювані структури.


2. Write Dictations. Тут знадобиться допомога вашого друга, який, можливо, теж хоче поліпшити свої writing skills. Попросіть, щоб вам продиктували текст або діалог, який ви недавно просто переписували чи інший текст, який ви вперше чуєте. У цьому завданні ви зможете попрактикувати не тільки свої навички письма, а й навички сприйняття мови на слух.

3. Just Write. Після того, як ви досить потренувалися в попередніх завданнях, настав час писати свої власні тексти. Знову ж ви можете з другом домовитися писати один одному смс або emails англійською про те, як пройшов ваш день або яку новину ви сьогодні почули, або що ви сьогодні приготували. У цьому завданні вам знадобиться вже володіння граматичними структурами і певним запасом слів, якого ви досягли, просто переписуючи тексти. На початкових етапах ви можете писати діалоги, взявши за основу той діалог, який ви колись просто переписували. Потім ви вже зможете створювати свої власні «шедеври» на англійській мові. Щоб позбавити вас від мук  вишукування тим, British Council пропонує, відповідні вашому рівню, практичні завдання, за допомогою яких ви можете поліпшити свої навички письма learnenglishteens.britishcouncil.org.

 

4. Check. Обов'язково перевіряйте ваші власні тексти. Ви можете попросити когось про допомогу. Якщо нема кого, то є 2 сайти, які пропонують такі послуги абсолютно безкоштовно www.italki.com.

5. Make mistakes. Не бійтеся робити помилки під час написання. Помилки - це необхідна умова на шляху вдосконалення ваших навичок письма. Я не знаю нікого, хто зміг би досягти в чому-небудь досконалості, і не припуститися помилок. Інше питання як добре ви проводите роботу над помилками і аналіз помилок, щоб надалі їх не припускатися. І все ж будьте готові, що помилки будуть. Просто сприймайте їх, як одну з умов поліпшення навичок письма, а опрацьовуючи аналіз помилок, намагайтеся більше їх не припускати.

Кілька цікавих tips пропонується в наступному відео:

Підбивши підсумок всьому сказаному, хочу зазначити, що немає «чарівної таблетки», яка поліпшить ваші навички письма. Заводьте нові знайомства з іноземними друзями, спілкуйтеся з ними, листуйтеся і practice, practice, practice a lot.

Вам також може сподобатися:
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Vocabulary
10 пар англійських слів, які ми часто плутаємо - Частина 2
Англійська мова інколи буває дуже підступна. Лише одна буква або пробіл у слові може повністю змінити значення та вимову. Тож сьогодні хочу продовжити тему про англійські слова, які легко сплутати. А з першою частиною ви можете ознайомитися за посиланням – https://bit.ly/3wjCOWp. Розглянемо…
Grammar
Пунктуація в англійській мові: де і як ставити розділові знаки
Чи важлива пунктуація в англійській? Однозначно так, адже без неї буде хаос. Це інструмент, за допомогою якого ми структуруємо свої думки у тексті і його розуміють інші.  Кома, крапка з комою, двокрапка, тире тощо – всі ці розділові знаки використовуються як в українській, так і англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.