About English Language, Green Forest Life. 29.05.2014

Інтенсив VS. Основний курс

Автор: Анастасія Брандт
Наближається літо: для когось це пора відпочинку, для когось це період здачі вступних та випускних екзаменів,  а для когось це період активності. Але влітку дуже важко налаштуватись на серйозну роботу, адже спека та духота великого міста сповільнює всі рухи і навіть думки.
 
Але це все точно не про Інтенсивний курс – це прискорений курс вивчення англійської мови, коли за короткий період часу  студенти проходять матеріал всього звичайного курсу, при цьому вони займаються майже щодня по декілька годин. В основному такі інтенсивні курси проводяться влітку, але у деяких школах такий  курс можна пройти і протягом всього навчального року.
 
Є багато прихильників і противників такого способу навчання. Але з точністю можна сказати, що не кожному підійде настільки напружений графік занять, тому перед тим як записуватись на такий курс потрібно зважити всі «за» та «проти». Всі недоліки та переваги інтенсивного курсу навчання подані у таблиці (на прикладі Грін Форесту):
 
Критерій порівняння Основний курс Інтенсивний курс
Тривалість курсу 4 місяці 9 тижнів
Вартість курсу

8500 грн

8500 грн

Кількість занять / годин на тиждень

3 рази на тиждень по 1 годині 30 хвилин

4 рази на тиждень по 1 годині 50 хвилин

 
Отже про переваги:
 
  • можливість пройти цілий курс за період втричі менший за час проходження основного курс
  • менша вартість курсу
  • ті самі викладачі, підручник та знання
  • майже щоденне спілкування англійською зі своїми одногрупниками та викладачем
  • наявність спецкурсів
  • можливість з головою зануритися у англомовну атмосферу
Недоліки:
  • велике навантаження
  • швидкий та напружений графік навчання (на те він й інтенсив =))
  • велика кількість домашніх завдань на вихідні
Інтенсивний курс, як правило, проходить у шаленому темпі  і тому він закінчується так само раптово, як і починається. Але за досить короткий час студенти мають можливість підтягнути мову, адже спілкуватися англійською доводиться мінімум 4 дні на тиждень. Тому інтенсивний курс допомагає не тільки не забути англійську за літо, а ще й суттєво покращити свої знання і восени почати новий семестр з вищого рівня. Також до переваг інтенсиву можна віднести економію часу та грошей - можна пройти всі 6 рівнів (з elementary до advanced) вивчення англійської мови за 2 роки замість 3-ох.
 
Сьогодні  у вас є можливість обрати Літній інтенсивний курс або Літній інтенсив вихідного дня. Про наявність даних курсів ви можете дізнатися тут.
 
Для того, щоб дізнатися, що думають про інтенсив наші викладачі, ми задали їм такі питання:
 
  1. Які переваги та недоліки інтенсивного курсу на твою думку?
  2. Яким студентам більше підійде інтенсив?
 
Надя Д'ячук
Найбільша перевага цього курсу – це, сюрприз, інтесивність.  Маю на увазі, що студенти займаються англійською майже кожного дня, тобто не відпочивають від знань і, як результат, не забувають.  Таким чином, не потрібно витрачати багато часу на те, щоб повторити/згадати матеріал, який вивчила.  Також  заняття триває 3 години, на відміну від звичайного - 2 години.  Протягом цього часу можна встигнути не тільки пояснити та попрактикувати граматику, а ще й вивчити лексику, попрацювати з аудіо/відео і вдосталь наговоритися.  Недолік бачу лише один - цей курс займає багато часу у студентів, тому що крім того, що потрібно відвідувати заняття 4 рази на тиждень по 3 години, потрібно ще виконувати домашнє завдання і не пропускати заняття.
 
Через те, що інтесивний курс вимагає у студентів багато часу, такий курс підійде для тих людей, які мають цей час :)  Тобто людина, яка може протягом 6 тижнів приділяти як мінімум 4 години в день для занять (3 години на саме заняття, та 1 година для підготовки до нього) :)
 
Олена Виноград
Интенсивный курс – это замечательная возможность изучение языка на абсолютно любом уровне. Преимущества в том, что, во-первых, график занятий не позволяет «расслабиться» и забыть то, что было на предыдущем уроке, ведь он был вчера, а во-вторых, длительность самого занятия позволяет более полно отработать тему: достаточно времени и на то, чтобы разобраться, и на то, чтобы упражнения сделать и еще «на поговорить»: никто и не замечает, как три часа пролетают. Часто ребята переживают, что не будут успевать с домашними заданиями, но прелесть интенсива как раз в том, что по сути, домашних заданий и нет, либо они минимальны, так как со всем работаем на занятии. С другой стороны, записываясь на этот курс, нужно отдавать себе отчет в том, что большую часть своего свободного времени (4 вечера после работы/учебы) вы будете уделять английскому, и пропустить одно занятие – это пропустить целую отработанную тему. Так что злостным прогульщикам я бы интенсив не советовала: там командировка, там день рождение – и глядишь, а семестр-то уже закончился. Но если вы располагаете временем и желанием – добро пожаловать, это, действительно, того стоит!
 
Аня Ковальчук

Переваги: студенти майже "занурюються" в середовище англійської мови,тому що доводиться працювати по 3 години на день + домашнє завдання на вихідних + спецкурси. Отже знання, які студенти зазвичай отримують за 4,5 місяці подаються за 6 тижнів - більш динамічно. В студентів немає часу на те, щоби забути певну тему, пропустити 2 тижні англійської :) Також система роботи на інтенсиві все ж таки більше орієнтована на аудиторну роботу, а домашні завдання відкладаються на вихідні. Також, як нам всім відомо, найбільша мотивація студентів вчити англійську - на початку семестру, перший місяць-півтора, отже інтенсив 6 тижнів - ідеальний строк для студентів вивчити англійську, не втративши мотивацію.
Недоліки: все ж таки стресова ситуація, коли по-англійськи вже починаєш думати і бачити сни. Хоча це і недоліком назвати важко. Також основним недоліком є те, що неможливо пройти ефективно курс інтенсиву, пропускаючи заняття. Відвідування всіх занять - це перша вимога, адже пропустивши 1-2 заняття, студенту дуже важко наздогнати групу та програму.

Я думаю, інтенсив підійде тим студентам, в кого є мотивація працювати в напруженому темпі 6 тижнів, не пропускати заняття та робити домашні завдання. Також підійде тим, хто не збирається у відпустку в червні-липні, а також тим, хто готовий робити багато домашніх завдань на вихідних :)

Яна Зінов’єва
На мою думку, до переваг інтесивного курсу, можна віднести повне занурення студента у мовну практику. Зазвичай студенти, котрі навчаються на інтенсиві, мотивовані та зацікавлені. А тут чудова можливісь пірнути в англійську з головою, набрати хороший робочий темп і сконцентруватись на навчанні. Крім того зазвичай влітку не так багато роботи, тому можна дозволити собі зробити пріорітетом англійську. Взагалі, як на мене, інтенсив це весело, цікаво та продуктивно.
До недоліків інтенсивного навчання влітку можна віднести швидкий темп, котрий деяким студентам, може прийтись не до смаку. Ну і звісно, заняття тривалістю в 3 години, декому можуть здатись вічністю.

Рекомендувати інтенсив можу лише мотивованим та працьовитим студентам, котрі готові активно працювати влітку. Словом трудоголіки, відмінники, старанні та наполегливі, наш інтенсив просто створений для Вас))

Але щоб там не говорили викладачі, вирішувати всеодно вам. Тому гарненько все обдумуйте, та вирішуйте для себе: буде ваше літо наповненим англійською по самі вінця, чи ж ви оберете для себе тільки відпочинок  і відкладете вивчення англійської до осені.

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.