Green Forest Life. 11.04.2011

Промо-відео Green Forest: LIVE GREEN

Автор: Альона Горбатко

Алена Горбатко

22 квітня у всьому світі відзначають День Землі (Earth Day).

Символом Дня Землі є буква грецького алфавіту "тета" - зелена на білому тлі.

 

У цей день в 1970 році сенатор США Гейлорд Нельсон організував масові демонстрації захисників навколишнього середовища. Більш 20 млн американців взяли участь в різних заходах. Навіть Сенат США прийняв рішення не проводити засідань в цей день, щоб сенатори могли взяти участь у святі.

У 1971 р, завдяки успіху першого Дня, сенатор Нельсон проголосив "Тиждень Землі" (протягом 3-го тижня квітня) як щорічну подію, яка стала вкрай популярна серед населення США.

На хвилі громадської та політичної активності, пробудженої Днем Землі, в США було прийнято багато законів і актів, що стосуються охорони навколишнього середовища.

Міжнародний день Землі був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в 2009 році, але багато країн приєдналися до руху задовго до цього, щорічно влаштовуючи акції і заходи, орієнтовані на те, щоб привернути увагу до проблеми навколишнього середовища і закликати людей сприяти її збереженню (те, що англійською називається LIVE GREEN).


Прапор Землі являє собою фотографію планети з космосу (в даний час використовується знімок, зроблений астронавтами Аполлона-17 по дорозі до Місяця) на темно-синьому тлі. Він не є офіційним символом чогось, але традиційно пов'язаний з Днем Землі і багатьма іншими природоохоронними, миротворчими та цивільними міжнародними заходами.

 

Прапор Землі являє собою фотографію планети з космосу (в даний час використовується знімок, зроблений астронавтами Аполлона-17 по дорозі до Місяця) на темно-синьому тлі. Він не є офіційним символом чогось, але традиційно пов'язаний з Днем Землі і багатьма іншими природоохоронними, миротворчими та цивільними міжнародними заходами.

Традиційні заходи в День і під час Тижня Землі - це посадка дерев, прибирання територій, екологічні велопробіги, демонстрації, виставки, концерти, вистави, семінари та флеш-моби на екологічну тематику.

Програма заходів в Києві в цьому році наступна:

11-17 квітня - проведення акції «Зелений тиждень» (флеш-моби, конкурси, виставки, покази тематичних фільмів)
16 квітня - прибирання парків з ініціативи «Зробимо Україну чистою!»
17 квітня - акція «День Землі» в Маріїнському парку: театралізоване дійство, презентація еко-організацій, ярмарок екологічних товарів, майстер класи та інше.

Грін Форест, в свою чергу, підготував для вас Прості поради від наших викладачів про те, як сприяти охороні навколишнього середовища - не тільки в День землі, а кожен день!

Vocabulary

To live green - спосіб життя, при якому ви сприяєте збереженню навколишнього середовища
To recycle - переробляти, повторно використовувати
To minimize trash - знизити до мінімуму кількість сміття
Waste-free - безвідходний
Reusable container - упаковки багаторазового користування
Fuel - пальне, паливо
Garbage pick-up - прибирання сміття
Tree planting - посадка дерев
Green house emissions - викиди забруднюючих речовин в атмосферу, які сприяють парниковому ефекту
Eco-friendly - екологічно чистий
To decompost - компостувати (готувати добрива)

P.S .: В кожному офісі Грін Фореста стоять контейнери для збору паперу на повторну переробку (recycle bins). Якщо у вас є непотрібний папір - приносьте її нам !!! Не викидайте !!!

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Come and Learn Online – відкриті граматичні уроки англійської, за які платять вам
Ми знаємо, як всі скучили за нормальним життям. Тому ми вирішили повернути його частинку - наші Come and Learn - відкриті онлайн уроки англійської. І якщо ви зараз в безпечному місці, маєте Інтернет і трішки вільного часу - приєднуйтесь! 28.03, 19:00 для рівнів elementary / pre-intermediate Тема: 20…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.