Fun. 15.12.2011

Forest in the City. Чи є у вас план, містер Фікс?

Автор: Аріна

«... Але ось яке питання мене турбує: якщо бога немає, то, питається, хто ж керує життям людським і всім взагалі розпорядком на землі? 

- Сама людина і управляє, - поспішив сердито відповісти Безхатько на це, правду кажучи, не дуже ясне питання.
- Пробачте, - м'яко відгукнувся невідомий, - для того, щоб управляти, потрібно, як-не-як, мати точний план на деякий, хоч скільки-небудь пристойний термін. Дозвольте ж вас запитати, як же може керувати людина, якщо вона не тільки позбавлена ​​можливості скласти який-небудь план хоча б на сміховинно короткий термін, ну, років, скажімо, в тисячу, але не може ручатися навіть за свій власний завтрашній день? І, справді, - тут невідомий повернувся до Берліоза, - уявіть, що ви, наприклад, почнете керувати, розпоряджатися і іншими і собою, взагалі, так би мовити, входити у смак, і раптом у вас ... кахи ... кахи ... саркома легень ... »

 
І в той же самий час, книги по тайм менеджменту розкуповуються і мають tremendous success, на семінари з планування життя черги на місяць вперед, і взагалі - якщо ти не розписав своє життя на п'ятдесят років вперед, то ти - безвідповідальний соціальний елемент, ні до чого не придатний і навіть небезпечний.
    To plan or not to plan?  
З одного боку, the answer is obvious. Логіка, здоровий глузд і іже з ними підказують, що для досягнення мети план необхідний. Задумали ви, наприклад, змінити роботу, відправитися у велику подорож, переїхати в іншу країну, або зробити ремонт: все це починається з планування. Як вписати в своє життя цей мільйон приготувань, турбот і нових activitiesTime management вам на допомогу, як то кажуть.
Інструментів для того, щоб організувати свій час і привести в порядок своє життя - хоч відбавляй. Наприклад, є хороша книжка «Time Management from the Inside Out» by Julie Morgenstern. Книжка хороша тим, що там мало води і багато слушних порад, як підібрати правильні інструменти планування саме для себе.
Ще хороший tool - це Mind Map. Дозволяє графічно відобразити покроковий рух до мети. Ви за допомогою цього додатка малюєте всі кроки, які вам потрібно зробити, щоб achieve your goal, дроблячи їх при цьому на всі дрібні дії. Головна зручність тут - це наочність.

Карта легко трансформується у часовий графік, який можна повісити на стіну above your desk.
Навіть якщо ці інструменти не стануть гарантом досягнення успіху і не дадуть бажаного результату, they will provide a special feeling of security and confidence in future. Нам, як і пану Безхатьку, хочеться вірити, що все буде за планом.
Але чим докладніше план, тим більше вірогідність, що на ділі все буде the other way around.
 
Так план у вас є, друзі? Чи ні? Малюєте графіки? Таблички в Excel? Або просто мрієте? Дошки візуалізації маєте? Які у вас стосунки з власним майбутнім?
 
А є на світі такі люди, які з цим плануванням просто несумісні. Всі їх сутність відторгає такі графіки і прорахунки, плани, календарі, deadlines and schedules. Вони довіряють всесвіту і відомі не планом, а яскравою зіркою своєї мрії. І все їхнє життя сама собою, плавно і природно синхронізується з цією мрією, підлаштовуючи віхи. Я, на жаль, не з їх числа, але намагаюся. І замість докладних графіків віддаю перевагу начерки олівцем. Такий собі ескіз, натяк для хлопців нагорі: мовляв, я хочу, щоб приблизно ось так, але якщо що, то можна і підправити.
Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.