Vocabulary, Reading, Fun. 13.03.2012

Чи вірите ви в забобони?

Автор: Анастасія Брандт
Чи вірите ви у забобони? Я - не те щоб дуже, або можна сказати, що зовсім не вірю. Всі ці чорні кішки, які переходять мені дорогу, ніяк не впливають на моє життя. Особливо цей забобон втрачає свою силу, коли у твоєму дворі живуть 3 чорних кошеняти)) Але те, що я не вірю  в них не означає, що я з ними не стикаюся). В мене є подруга, яка весь час живе по правилам superstitions. Саме тому вона завжди прибирає пусті пляшки зі столу, складає гроші по порядку, від великих купюр до дрибних , і головне, щоб всі лежали «обличчям» до верху. Але сьогодні ми будемо говорити не про неї, а про найцікавіші та найсмішніші прикмети та забобони в світі англійською мовою.

Одні забобони підтримуються і поширюються у всьому світі, а деякі притаманні лише одній країні або місцевості. Також один і той же елемент забобону може мати різні значення у різних країнах. І все ж таки більшість забобонів повинні віщувати нам вдачу або навпаки – нещастя.

Однією із суперечливих прикмет є meeting a black cat. Адже у нас, в Україні, якщо чорний кіт перейде тобі дорогу, це буде означати, що сьогодні тобі не пощастить. В Англії ж, чорний кіт  - це знак вдачі, тому часто  цю тварину можна зустріти на greetings and birthday cards.

Надзвичайно unlucky вважається to walk under a ladder. Для того, щоб після проходження під драбиною з вами нічого не трапилося потрібно:

a.    cross your fingers and keep them crossed until you see a dog
b.    to spit on your shoe and leave the spittle to dry (!!!!)


Щодо нещасливих чисел можна взагалі говорити дуже довго, адже дуже багато народів вірять у магію пов’язану з numbers. Число 13, вважають unlucky жителі майже половини земної кулі, а найгіршим днем у місяці може бути лише пятниця 13. А от у деяких країнах Азії нещасливим вважається чило 4, тому що вимовляється  вона як "shi",яке за звучанням співпадає зі словом  "death".

Один із цікавих забобонів або прикмет  існує і в нашій країні  - Before traveling a person should, apparently, sit on their luggage. Ця прикмета походить ще з давньої Русі.

It is bad luck to put new shoes on a bed (or a table) – одна із прикмет у Великобританії. За таким же принципом нещастя вам принесуть і ключі на столі у Швеції, і , навіть, капелюх  на ліжку у Південній Кароліні.

Розбите скло віщує 7 years of bad luck, а щоб цього не сталося потрібно take the shards of glass and bury them underneath the moonlight.))

In some parts of England, rum is used to wash a baby's head for good luck.(lucky baby)

Ще одна прикмета, яка завжди змушує посміхнутись  - getting pooed on by a bird. А якщо з вами це трапляється частіше ніж з іншими – ви щаслива людина!

If either soles of the feet itches,travel plans ahead – ця прикмета буде до вподоби мандрівникам.

У Японії  - встромляти  палички в рис – вважається поганою прикметою.( цікаво чи розповсюджується цей забобон на виделки?)

А взагалі, багато людей вірять у себе, а не в забобони і прикмети, тому вигадують свої власні superstitions або нові значення вже існуючим. Що заважає вам вірити у те, що зустріч із чорною кішкою принесе вам гроші, або if you find a bunny in your yard, a distant relative will marry a Finnish diplomat in September?

Тож, що ви думаєте про прикмети та забобони? Чи довіряєте їм? Які з них правдиві, а які ні?
 

 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
Безкоштовний урок англійської з Notes. Vocabulary. Crimes. B2-C1
Чи багато слів ви знаєте, пов'язаних з різними типами злочинів? Пропонуємо вам перевірити свої знання та розширити словниковий запас у безкоштовному лексичному уроці Notes для рівнів B2-C1 на тему Crimes. Переходьте за посиланням та знаходьте 5 вправ для запам’ятовування нових слів та…
Video
Англійська на слух: Біллі Айліш, "чувааак" і саундтрек до "Барбі"
Маємо для вас відеорозбір нового неформального інтерв’ю рубрики «Англійська на слух» — https://bit.ly/3xpRB2l. Героїня нашого випуску — Біллі Айліш, яка отримала Греммі за саундтрек до найпопулярнішого фільму 2023 року. Тож у відео ви почуєте про процес створення цієї пісні,…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал Griselda
Гроші, бізнес, наркотики та влада – дуже коротко про новий серіал “Griselda” від Netflix. Це історія заснована на реальних подіях, яка розповідає про Гризельду Бланко, амбітну колумбійську жінку, яка змогла втекти від свого чоловіка та започаткувати власну кримінальну імперію. Протягом…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.