Vocabulary. 30.03.2015

Що робити, якщо забув слово англійською?

Автор: Анастасія Брандт

Таке буває дуже часто, ви щось говорите  і ось, коли потрібно сказати якесь слово, ви просто не можете його згадати. Воно крутиться у голові і ви його майже згадуєте, але ні. І це може бути навіть не якесь енциклопедичне слівце, а звичайне, таке собі буденне, наприклад ‘glasses’. Ну буває таке – вилетіло з голови.  Звичайно у таких випадках люди довго мовчать, червоніють, а потім починають мичати та щось мугикати, або просто говори рідною мовою і пояснювати жестами.

А от що дійсно варто робити у такій ситуації ми розглянемо у цій статті. Адже можна зробити багато чого, коли ви не можете згадати якесь конкретне слово англійською. Є декілька простих стратегій:

Говорити загальними словами або фразами

Якщо, наприклад, ви не можете згадати слово ‘surgeon’ ви можете використати більш загальне слово ‘doctor’; не пам'ятатєте слово 'salmon', скажіть просто 'fish'.

Давати приклади

Не пам’ятаєте слово 'cutlery' (столові прибори), ви просто можете перелічити їх ‘knife, fork and spoon’. 

Використовувати Relative clauses (Підрядні означальні речення) для опису речей (It’s someone who ... / thing that ... / place where ... )
Не знаєте слово ‘fridge’, тоді ви просто можете сказати 'It’s a place where people keep their food.' 

Описувати функцію або призначення слова за допомогою, наприклад, таких конструкцій (It’s used to + infinitive / for + -ing)
Не знаєте слова corkscrewer, ви можете сказати: ‘It is used to open wine bottles or ‘It is used for opening wine bottles’.
Ця стратегія добре працює з предметами, які мають конкретні властивості або функцію.

Використовувати синоніми

Ця стратегія добре працює  у випадку, коли ви не знаєте певний прикметник або іменник.
Наприклад:
Слово “tiny” можна замінити на very small;
Enormous – huge, gigantic, very big

Вживати антоніми

Цей метод потрібно використовувати по типу попереднього.
Якщо ви не можете згадати слово tall, ви можете сказати not small/ not short. 
Використовуйте цю техніку з прикметниками.

Давати наближені значення (It’s a kind of ... / It’s a sort of ...)
Якщо ви не знаєте слово “cabin” ви можете спробувати пояснити його реченням “It’s sort of/ kind of house…”

Потренувавшись вдома хоча б трошки з цими методами, ви зрозумієте, що не так це й складно – не мовчати. І наступного разу, під час зустрічі з іноземцями ви зможете підтримувати бесіду більш невимушено)

P.S. Якщо ви знаєете ще якісь методи згадування слів або їх заміни, пишіть у коментарях!

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.